כמה שאלות למומחי ההתעמלות...

nitsansh

New member
כמה שאלות למומחי ההתעמלות...

ראשית, לגבי הקריטריון האולימפי בהתעמלות מכשירים... אם הבנתי נכון, באליפות העולם הקרובה יבטיחו את מקומן באולימפיאדה רק 8 המדינות הראשונות בתחרות הקבוצתית, ושלושת המדליסטים בתחרות הנפרדת על כל מכשיר... כלומר לא ניתן בכלל לעלות דרך תחרות הקרב-רב... בתחרות הקדם-אולימפית שתהיה בינואר בלונדון, יעלו עוד 4 נבחרות לתחרות הקבוצתית, ויתר המקומות ייקבעו על פי הדירוג בתחרות הקרב רב, ולא ניתן יהיה לדעת מראש כמה מקומות בדיוק יישארו כי זה יהיה תלוי במספר המתעמלים שזכו במדליות במכשירים בודדים שאינם מהמדינות שישתתפו בתחרות הקבוצתית... האם זה נכון? אם לא אז תתקנו אותי... עכשו לגבי התעמלות מכשירים... ראשית לגבי הטורניר הקדם אולימפי, האם ישראל תהיה זכאית לשלוח מתעמלת (ויקטוריה פילנובסקי כנראה) לתחרות הקדם אולימפית האישית? לפי החשבון שלי, היא היתה ה-11 בדירוג בין המתעמלות שלא עלו לגמר הקרב רב, כאשר סופרים לא יותר מ-2 ממדינה, וזהו בדיוק המקום האחרון שזכאי להשתתף בתחרות הזו... שנית, האם יש לצפות שבתחרות הזו המתעמלות יבצעו אותם תרגילים כמו באליפות העולם, או שיש מצב שיציגו תרגילים חדשים? האם המתעמלות והקבוצות שיעלו מהקדם-אולימפי יהיו בעמדה נחותה לעומת אלה שעלו מאליפות העולם בכך שיהיה להן פחות זמן להכין תרגילים חדשים לאולימפיאדה ועד כמה זה עשוי (או עלול) להיות משמעותי? האם יהיה איזשהו שינוי במכשירים בשנה הבאה (כולל האולימפיאדה כמובן) לעומת אלה שיש השנה? בכלל, כל כמה זמן מחליפים את המכשירים והאם יש איזה סדר קבוע? עוד דבר... השתתפתי בעריכה של הערך "נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית" בוויקיפדיה, והתקשיתי למצוא אינפורמציה על הישגי הנבחרת לפני שנת 2006, ועוד פרטים על הנבחרת לפני השנים האחרונות, ובכלל זה המתעמלות שהיו בנבחרות והמאמנות שלהן באותו זמן. למען הסר ספק... מדובר על הנבחרת בתרגילי קבוצות ולא המתעמלות האישיות... בתחילה חשבתי שבכלל לא היתה נבחרת ישראלית שהשתתפה בתחרויות בינלאומית עד לפני 5-6 שנים, אבל גיליתי כמה תוצאות משנות ה-90 אז מתברר שטעיתי בענין זה...

nitsansh

New member
ועוד שאלה קטנה...

ישראל רשמה לאליפות העולם האחרונה 2 מתעמלות נוספות בתחרות האישית והן לא השתתפו לבסוף, מה שמנע מישראל להשתתף בתחרות הקבוצתית שבה להערכתי היתה יכולה להגיע למקומות 6-10. יש למישהו מושג למה הן לא השתתפו?

כל מה שכתבת זה התעמלות אומנותית

לגבי קריטריון אולימפי, אז ישנן כמה אופציות כדי להשיג קריטריון בינ"ל, אבל כידוע לך האתגר הוא להשיג את הקריטריון הישראלי. כדי להשיג קריטריון ישראלי צריך להיות בגמר קרב-רב באליפות עולם (מקומות 1-24), או מקום 1-12 בגמר אליופת אירופה, או גמר על מכשיר בא.עולם (מקומות 1-8) או מקום 1-6 במכשיר באליפות אירופה. לגבי כל שאר הדברים שכתבת, כולם רלבנטיים להתעמלות אומנותית, ענף שאינו מתחום עיסוקו של הפורום הזה. התעמלות מכשירים כוללת 4 מכשירים לבנות: קפיצות, מקבילים מדורגים, קורה וקרקע. אין מתעמלת בשם ויקטוריה ואין שינויים במכשירים בתחרויות של תחום ספורט זה. בתור מישהו שמשתתף בכתיבת הערך התעמלות אומנותית בויקיפדיה, זה מאוד חשוב שתבין את ההבדל.

nitsansh

New member
יש עוד אליפות אירופה בשנה הבאה, לא?

אז הקריטריון הישראלי לא נסגר באליפות העולם... חוץ מזה, הקריטריון הישראלי הוא ברור מאד... הבינלאומי זה מה שמסובך, ובהתעמלות (מ-2 הסוגים) הוא מסובך במיוחד... הפסקה השניה והשלישית מתייחסת לאמנותית, רק הראשונה למכשירים... ויקטוריה פילנובסקי זאת מתעמלת אמנותית שסיימה במקום 39 באליפות העולם בשלב המוקדם... אני ממש לא בור ועם הארץ ואני יודע מה זה אמנותית (ריתמיק בלע"ז) ומה זה מכשירים (ארטיסטיק)... מאז שאני ראיתי, שמעתי או קראתי על התעמלות מכשירים, וזה היה לפני לפחות 37 שנים (אז ראיתי את האולימפיאדה הראשונה), המכשירים לא השתנו, ולמיטב ידיעתי הם לא השתנו גם מאז מלחמת העולם השניה אם לא קודם... השינויים היחידים היו בפורמט של התחרות או בשיטת הניקוד... בהתעמלות אמנותית, לעומת זאת, אני יודע שיש רוטציה בין המכשירים. ביחידות יש 5 מכשירים שמהם רק על 4 מתחרים בשנה מסוימת (או שנתיים). בקבוצות יש גם שינויים בין המכשירים כל שנה או שנתיים. אבל הבנתי שבריתמיקה את לא מתעסקת.... נ.ב. איך אני אמור לדעת שבפורום שנקרא "התעמלות ואקרובטיקה" לא עוסקים בהתעמלות אמנותית? נ.ב. נ.: השאלה הקטנה היתה גם על אמנותית...

nitsansh

New member
בעצם כן היה שינוי במכשירים לפני כמה שנים

במקום סוס קופצים על שולחן...

למעלה