כמה שאלות למי שמבין

כמה שאלות למי שמבין

נתחיל עם שאלות כלליות: לבתי אצולה שונים יש סמלים שונים וכוחות שנוגעים מדי פעם לחיות שלהם.

סטארק מאמצים זאב בלהות ויש להם את בראן שהוא טארג וטארגריין-חלקם ,עמידים לאש ויש להם קשרים עם דרקונים.

מהיכן הכוחות האלה? האם יש קשר בין החיות לכוחות (בספרי פנטזיה אחרים למשל אלה של רובין הוב חיים ליד דרקונים מעבירים לך חלק מהקסם והחזות החיצונית שלהם. מה שמזכיר לי שלטארגריינים יש הופעה יחודית-שיער כסוף בחלק מהמקרים וכן עיינים סגלגלות).

מהיכן הגיעו בתי האצולה האלה ולמה לחלקם סמלים כמו ורדים או אדם פשוט עור? אם לא הוכח קשר בין בית אצולה לסמל שלו (כמו הלאניסטרים והאריה שהרי ידוע שמשפחתו של כלב הציד קיבלו את הסמל שלהם לאחר שאבי המשפחה הגן על לאניסטר כלשהו מהתקפת לביאה) האם זה אומר שאינם אצילים במקור?

למה רק חלק מהאצילים מקבלים כוחות ששייכים למשפחתם? (למשל אחיה של דאני נשרף).

אם יתברר שג'ון שלג צאצא לטארגריין אז לא הגיוני שדאני תשאף להתחתן איתו כפי שהיה נהוג במשפחתה כדי לשמור על "טוהר הדם"?

איך זה שטארגריין התחתן מחוץ למשפחה בכלל עם אליה מדורן?

הבנתי שמייסדת השושלת של בארתיאון-הצבי היא למעשה טארגריינית אז כיצד יתכן שאין להם כוחות כלשהם גם?

ואיך הגיוני שיש תיאוריה שטיריון ממזר? מה הרקע לזה?

אגב אם הצבי הם צאצאים של הדרקון ולדרקון יש כוח שהם עמידים לאש ולמחלות זה סופר מוזר ששירין חלתה בקשקשת אפורה ושהיא נשרפה על המוקד.

תודה :)

*תיקון

*בראן וארג ולא טארג וכמובן שאני מזכירה את זה כי החיה שלו היא זאב ויש עוד וארגים בסדרה אבל הם קשורים למשל לנץ ולא לזאב או הודור :)

ועוד כמה שאלות על הדרך:
איך בתרגום לעברית של הספרים מסבירים למה להודור קוראים ככה (hold the door)?

ומה הקטע של ילדי היער? מי הם? ולמה בני האדם היו איתם במלחמה?

כבר ענו לך על רוב השאלות

הספר שבו מוסבר למה "הודור" הוא "הודור" עוד לא יצא אפילו באנגלית. כולנו מחכים. כשהוא ייצא, אם ההסבר יהיה זהה למה שהוצג בסדרה, תהיה למתרגם דילמה. הוא מודע לה, וזה מה שהוא אמר לגבי זה:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1096/180787169/בידור/משחקי_הכס

ילדי היער הם התושבים המקוריים של ווסטרוז, לפני שהגיעו בני האדם. כשבני האדם הגיעו, המלחמה התחילה כמו כל מלחמה: מלחמה על שטחי מחיה. ילדי היער חיו ביערות, ובני האדם העדיפו שדות. מכאן גם שבני האדם ביראו יערות כדי לזרוע שדות ולהגדיל את שטחי המחיה שלהם, וזה הגביל את שטחי המחיה של ילדי היער. כשהגל השני של מתיישבים אנושיים הגיע לווסטרוז, המלחמה הפכה גם למלחמה דתית. האנדאלים חשבו שהאל בעל שבע הפנים הוא האל היחיד, ושאסור לסגוד לשום אל אחר. לכן הם כרתו ושרפו את כל עצי הסוכך שהם יכלו לשים עליהם יד, ובהתחשב בזה שילדי היער (ובזמן הפלישה האנדאלית גם ראשוני האדם) סגדו לעצים, זו הייתה מלחמת דת.

CallMeCavanaugh

New member
המון שאלות, אנסה לענות

1) מאיפה הכוחות? לא גמרי ברור. הקסם בעולם של מרטין לא מובן, בעיקר מכיוון שהיה מעט מאוד קסם בעולם במאה השנים שקדמו לספרים. הקסם חוזר לעולם ולכן יש יותר ויותר אנשים עם כוחות. נקודה מעניינת - כשטיריון מארגן את אש הפרא בשביל הקרב על הבלאקווטר, ראש הגילדה שמייצרת את אש הפרא (שהיא חומר קסום) שואל אותו אם יש דרקונים בעולם כי פתאום הייצור הרבה יותר מהיר. כלומר, מבחינת ראש הגילדה הזה, הדרקונים הם לא סתם יצורים קסומים - הם מי שמביאים את הקסם. בנוסף ידוע שהדרקונים האחרונים היו במצודה של המייסטרים, שהמייסטרים לא ממש מעודדים לימודי קסם (וגם לימודי הקסם שיש הם לא פרקטיים אלא יותר היסטוריים) ושטקס החניכה של המייסטרים הוא סוג של לעג לקסם - כל הדברים האלה הובילו אותי לרעיון שהמייסטרים ניסו להכחיד את הקסם מהעולם כדי שהידע שלהם יהיה הכח העיקרי בעולם.

2) הסמלים הם פשוט סמלים. לרוב יהיה קשר היסטורי בין הבית והסמל אבל זו לא חובה ובטח שאי אפשר להסיק מזה לגבי אצולה - אציל הוא מי שקיבל תואר אצולה וזה לא משנה אם המשפחה שלו הם צאצאי מלכי ואליריה העתיקה או שכירי חרב שעזבו את בראבוס כי לא הייתה שם פרנסה.

3) למה חלק לא מקבלים כוחות? קודם כל, חשוב להבדיל כאן בין הסדרה והספרים. בספרים דאני בפירוש אינה חסינה לאש וכשדרוגון משתולל בזירה במירין היא חוטפת כוויות מהנשיפות שלו. עוד נקודה מעניינת היא שבספרים ככל הנראה כל בני סטארק אכן מסוגלים לעשות ווארגינג. אין לנו הוכחה לגבי סאנסה שהזאבה שלה מתה מוקדם מאוד אבל ג'ון מדווח על קשר חזק מאוד עם גוסט (שניתק כשהם משני צדדים שונים של החומה, מה שמעיד שהחומה גם עוצרת קסם והיא לא סתם מחסום פיזי), אריה חולמת שהיא נימריה אחרי שנימריה הולכת לאיבוד בארצות הנהר ואפילו רואה דרך עיניו של חתול בבראבוס (כך היא מתגברת על העיוורון בספרים). אין לנו עדויות בנוגע לרוב וריקון כי הם לא דמויות POV אבל אני לא אתפלא אם גם להם היה קשר מיוחד לזאבים שלהם.

4) האם דאני תרצה להתחתן עם ג'ון? זו החלטה של דאני. טכנית זו אמורה להיות השאיפה, כן, אבל דאני לא תמיד מתנהגת כמו שמצפים ממנה. כדאי גם לזכור שאם הולכים פשוט לפי חוקי הירושה אז הטענה של ג'ון לכס הברזל חזקה מזו של דאני, אז השאלה צריכה להיות יותר האם הוא ירצה להתחתן איתה ולא להיפך.

5) למה ראיגר התחתן עם אליה מארטל ולא עם טארגריין? לראיגר לא הייתה אחות אז לא הייתה לו ברירה אלא להתחתן מחוץ למשפחה. אחותו נולדה רק אחרי מותו - זו דאני.

6) איך לברת'יאון אין כוחות שקשורים באש אם הם קשורים לבית טרגאריין? שוב, לא לכל אחד יש כוחות וכאמור - כמעט שלא היה קסם בעולם במאה השנים האחרונות. דם טרגאריין מאוד דליל בבית ברת'יאון, אין מה לבנות על כוחות קסם שם.

7) טיריון ממזר? מה התמיכה בזה? קודם כל - התיאור של טיריון. בספרים הוא ממש חצי חצי. עין בצבע אחד ועין שניה בצבע אחר. השיער שלו הוא בלונד טארגריין, לא בלונד לאניסטר. הוא אוהב את האוכל שלו חרוך והוא מאוד מאוד מתעניין בדרקונים. בנוסף, ידוע שהמלך המשוגע חשק באימו של טיריון ולא טרח להסתיר את זה, עד כדי כך שנוצר נתק בין הכתר ובית לאניסטר. בחתונה של טייווין וג'ואנה הוא אמר בקול שחבל שבוטלה זכות הלילה הראשון (זכות הלילה הראשון קובעת שבליל החתונה זכותו של המושל לשכב עם הכלה, לא של הבעל).

AlonPe

New member
באיזשהו מקום

בעלי הזכרון החד יותר משלי יעזרו;
מישהו יורד על הקטע הזה של משפחות האצולה בווסרטוז,
לקחת את הסמלים שלהם יותר מדי ברצינות.

אני לקחתי?

יש שם גברת שלא נשרפת (כמעט) ואיזה אחד שמפעיל ענק פגוע מוחית כמו מריונטה על חוט וזאב אחד עצבני למדי.

אני לא לקחתי, מרטין לקח.

CallMeCavanaugh

New member
בהחלט אתה לקחת

יש שם גברת שלא נשרפת עם אח שכן נשרף (חצי מהמשפחה שאנחנו מכירים הפגינה כוחות על טבעיים) ואחד שמפעיל ענק פגוע מוחית עם ארבעה-חמישה אחים שלא עושים את זה (עשרים אחוז או פחות שמפגינים כוחות על טבעיים).

את*

גם לאחיו הקטן של בראן היה חלום ירוק על מותו של אביו ולכולם היה קשר עם זאב בלהות שהיה קרוב מהנורמה

CallMeCavanaugh

New member
סליחה

השאלה היא אם השאלות שלך מתבססות על הסדרה או על הספרים. בספרים נראה שלרוב הסטארקים יש קשר עם הזאב שלהם, בניגוד לסדרה שמראה לנו משהו כזה רק לגבי בראן. מצד שני, בספרים דאני לא חסינה לאש, זה רק בסדרה ככה.

כרגע על הסדרה , אני משלימה לאט לאט את הספרים

ביינתים כבשתי 2 אבל אני לא רוצה לקרוא יותר מדי, כי אני מתרגזת כשהסדרה לא עוקבת בדיוק ובדקדוק לספרים (למזלי נתקלתי בה רק לפני שבועיים :} )

CallMeCavanaugh

New member
אוי ואבוי

אם חוסר נאמנות לספרים מפריע לך בספר השני, אולי עדיף שלא תקראי בכלל את הרביעי-חמישי-דאנק ואג-פרקים ששוחררו מהשישי.

אני מתכוונת השבוע לקנות את עימות המלכים חלק 2

וסופת החרבות השבוע :p

לא לערער לי את המוטיבציה

Nirwood

New member
למה אתה לעזאזל קורא פרקים מהספר ה6?

זו חווית הקריאה הכי מעאפנה שיכולה להיות, ואתה גם דופק לך את כל הכייף כשייצא הספר הבא.

אגב, יש לך מושג אם דאנק ואג תורגמו לעברית?

CallMeCavanaugh

New member
כי אין משהו אחר

לא קראתי את כולם וכשאני קורא זה רק את מה שמרטין שחרר רשמית ולא אנשים ישבו בהקראה שלו וחיברו מהזיכרון.
&nbsp
כן, שלושת סיפורי דאנק ואג הקיימים יצאו בעברית תחת השם "האביר משבע הממלכות".

זה היה איליריו מופאתיס

אבל כמובן שהקשר יותר עמוק מהלגלוג הסתמי של "ציירתי זאב על הדגל ועכשיו אני קורא לעצמי זאב".
למשל, הסמלים של בית בולטון ובית טיירל שחרדון ציינה באו מן ההיסטוריה של בית האצולה. בית בולטון נהגו להצליף באויבים שהצליחו לשבות ולפשוט את עורם, וכך נוצר הסמל - האיש המוצלף/פשוט העור.
בית טיירל מייחס את עצמו למלך הגנן סם גארדנר, שאולי הוא בנדוד של סמוויז גמג'י. אבל משם מגיע סמל הוורד.
סמל בית הייטאוור זה המגדל שהקימו ההייטאוורים הראשונים.
סמל בית מארטל זה השמש של דורן והחנית שהיא כלי הנשק הפופולארי של הרוינאר, שמלכתם נישאה לבן מארטל.
הירח והבז של בית ארין זה מה שרואים כשמשקיפים מחלונות קן נשרים. בגובה כזה יש רק ירח ובזים, כביכול.
המגדלים התאומים של בית פריי זה בגלל המגדלים התאומים שלהם.
הסמל של בית בלאקווד זה העץ המפורסם שגדל בחצר הטירה.
גם מאחורי התפוחים הירוקים והאדומים של פוסווי יש סיפור שמתגלה למי שקרא את סיפור האביר הלא משוח.
ניתן להמשיך ככה בלי סוף, והשורה התחתונה היא שכמעט תמיד יש משהו משמעותי מאחורי הסמל שאדם בוחר כשנעשה אציל. אפילו ג'אנוס סלינט בחר לו לסמל את החנית נוטפת הדם - החנית שנעץ בגבו של טום השמן שפיקד על אנשיו של נד סטארק בחדר הכס. ומעטים אלה שבוחרים סמל דבילי כמו רולי שדה ברווז.

AlonPe

New member
וואלה!

מאוד אהבתי את הקטע הזה.
המשמעות של הסמלים היא בעיניי המתבונן.
גם בעולם ה-"אמיתי", שלנו.
(בלי להיכנס לפוליטיקה)
אנשים נוטים לייחס לסמלים שלהם כלמני משמעויות מאגיות ואחרות,
ש... בואו נגיד, לא תמיד נמצאות שם.

אז נכון בעולם הקסום הזה, הדרקונים של טארגריאן, הם יותר מסמל.
ומסתבר שגם הזאבים של סטארק.
(האם יתברר שכך גם עם האריות של לאניסטר?
)
הסמל של בולטון הוא עדות לנוהג הברברי שלהם,
במקרה הזה (לבדעתי) זה ביצה ותרנגולת.
(אני מניח) שפעם אחת, אחד הלורדים שלהם,
פשט את העור מעל אויביו המובסים,
וזה הפך למסורת.
הונצח בסמל,
וכך קיבע את הנוהג הנוראי הזה....

למעלה