כמה שאלות למי שמתאמן ב-BJJ

Siberian Khatru

New member
כמה שאלות למי שמתאמן ב-BJJ

היי לכולם. אני שוקל להתחיל להתאמן ב-BJJ ויש לי כמה שאלות.

קודם כל חשוב לציין שאני לא מעוניין להיות לוחם, מתחרה או ספורטאי. יש לי קריירה (מוסיקאי) ואני מאד מרוצה ממנה. אני בעיקר נהנה מה-UFC ונמשך מאד (בלי שניסיתי מעולם) לצד של הגרפלינג שנראה לי אישית מאד מעניין ומשהו שהייתי אולי רוצה להוסיף לחיים שלי כסוג של פעילות גופנית ורוחנית.

אני גר בניו יורק ועוד לא בדקתי את האפשרויות באיזור, אבל יש כאן את בית הספר של הנזו שנראה כמו אופציה מעניינת ואולי עוד כמה.

מעולם לא התאמנתי באף אומנות לחימה (חוץ משיעור נסיון בקראטה בגיל 8), כך שיש סיכוי שאני שואל שאלות טפשיות, אבל עדיין מאד יעזור לי אם תחלקו מנסיונכם בנושא. :)
א. אני ממש מפחד מכל הנושא של פציעות. בגלל הקריירה שלי נורא מפחיד אותי מצב בו עלול לקרות משהו שישבית אותי מעבודה, ואני מדבר בעיקר על הידיים. עד כמה זה משהו שכיח בגרפלינג? אני לא מדבר בהכרח על בריחים אלא על התהליך בכלליות.

ב. האם באימונים יש גם מימד של קרדיו? אני לא מי יודע מה בכושר והייתי שמח אם אימונים כאלה יהיו דרך לשפר אותו.

ג. עד כמה להתחיל בגיל שלי (27) זה בעייתי?

תודה!
אייל

moriarty

New member
אין דבר כזה שאלה טפשית, יש רק תשובה טפשית

שאל מה שתרצה.
א. כולם מפחדים מפציעות, זה חלק מכמעט כל סוג של אימון גופני. פציעות לא נדירות, אבל אפשר לצמצם את הכמות והחומרה שלהן בצורה משמעותית באמצעות עבודה איטית ובטיחותית עם מורים סבלנים ולא עם ילדים מתלהבים.
ב. יש מימד של קרדיו. הדרך לשפר היא להתאמן. אם תתאמן בריצות ארוכות עדיין הקארדיו שלך בגראפלינג יהיה מוגבל, כי מדובר בשרירים אחרים.
ג. אין גיל מאוחר מדי, מה גם שאתה לא מתכוון להיות לוחם.
תהנה.

לגבי השאלה הראשונה

אני לא מוזיקאי אבל מנגן על גיטרה וגם סטאפיסט ומתקן גיטרות די ידוע, כך שחשובה לי מאד היכולת לנגן גם לצרכי פרנסה.
אני מתאמן ג'ו ג'יטסו ברזילאי ואיגרוף תאילנדי מזה 3 שנים, ולפני זה עוד 8 שנים ג'ו ג'יטסו יפני פול קונטקט(כמו דניס) ולא זכורה לי פציעה שמנעה ממני לנגן.

קארדיו הוא חלק מהאימונים וב BJJ יש גם סיבולת שריר, במיוחד עם גי.

אם אתה אוהב, תתחיל BJJ.

mbenyaacov

New member
בואנה\ הוא לא יודע שאתה בגודל של מקרר..

רבאק, אני רוצה לראות את האהבל שעובד איתך בהתלהבות יתר..

מה הקשר לגודל?

ומה הקשר להתלהבות שיעבדו איתי?

באימון לפני תחרות כל המתחרים עובדים עם כולם בהתלהבות יתר.

yair_bar

New member
מנהל
מה הבעיה לעבוד עם גולן?

פיתות טריות, שמן זית ואתה מסודר

danielmo1

New member
דויד ברוזה לא נוהג יותר?

:)

תהנה אחי, אחלה דרך לשמור על כושר

היי אייל

אני בן 31 מוסיקאי במשרה מלאה :) התחלתי לפני ארבע שנים אימוני BJJ ואני יכול לומר לך רק דברים טובים על זה.....יש כושר אבל שונה מריצה....
לדעתי אתה תהנה....בהצלחה שיהיה

mbenyaacov

New member
קבל את דעתי

ואגב, שום דבר ששאלת אינו טפשי
אני התחלתי בגיל 29 וחצי ואני מתאמן כבר זמן רב בקרב מגע (מספר שנים טובות).
בגדול זה יותר אלים מ- MMA, אבל אלימות היא יותר עניין של פרטנר לא חכם/מתלהב מאשר הסגנון בו אתה מתאמן.

אני מניח שג'יו ג'יטסו ברזיליאני עם פרטנר שקול (מבחינת קור רוח) יהיה מושלם עבורך. אומנויות אחרות בהן אתה עלול להפגע בידיים לתקופה של שבוע (וזה קורה עם אגרוף שלא הודק נכון, מכה שפוספסה, מכה שקיבלת על היד). זה סבבה אם עדיין אפשר להקליד במחשב, זה פחות סבבה למי שמנגן (וניגנתי בעבר, אז אני חושב שיש לי מושג).

קרדיו: תלוי במאמן ותלוי בשיטה. אדגיש רק כי יש מאמנים שאוהבים לחמם את הגוף לפני העבודה על הטכניקה (שיכולה להיות מאוד מעייפת ולכן משפרת סיבולת שרירים) ויש מאמנים שאוהבים לשפר את הכושר מעבר לחימום הגוף ואז עושים מעבר.
אני מניח שמצבך ישתפר בהשוואה למצב של מנוחה מוחלטת (כלומר ישן, עובד, אוכל וכו') ואפילו באופן מורגש. על מנת לשר מעבר, תצטרך לשלב ריצה ואולי עוד משהו.

fatut7

New member
בעיה בגלל האצבעות-קח בחשבון שהן ישברו.

אם אתה מוסיקאי הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי נכנס לזה.

למעלה