כמה שאלות למרפאות בעיסוק

רונרונה

New member
כמה שאלות למרפאות בעיסוק

1. סתם סקרנות. האם קלינאיות תקשורת מרוויחות יותר? 2. חוץ מאשר מבחינה מקצועית (שאז אפשר לעשות גם השתלמויות רבות), האם תואר שני נותן גם שכר גבוה יותר? ואם לא, מה כן הוא נותן לדעתכם? 3. בטח אי אפשר להכליל, אבל האם נותנים בהרבה מקומות להאריך חופשת לידה (למשל בקופות חולים) או שמתעקשים על חזרה מיד אחרי החופשה החוקית?

נאוה ר

New member
תשובה על שאלה 3

יש חוק במדינת ישראל שאומר שאחרי לידה מותר להיעדר מהעבודה עד שנה. החוק חל על כל מקומות העבודה כולל קופ"ח. להתעקש אף מקום לא יכול. לעשות פרצופים - לא נתקלתי אבל אולי יש מקומות כאילו. אני לא הייתי רוצה לחזור למקום שעשה לי פרצוף.....

רונרונה

New member
אני חושבת שהחוק תקף רק אחרי כמה שנות עבודה

וביחס למספר שנות העבודה שעבדת לא מספיק יודעת

נאוה ר

New member
רונרונה שלום!

אני חושבת שהחישוב הוא חודש לחודש. כלומר אם את עובדת שם כבר שנה אז מגיעה לך שנה של חופשת לידה. אבל זאת ההזדמנות להמליץ על שורת עורכי הדין המתנדבים של נעמת שמוכנים לענות על כל השאלות האילו ולתת ייעוץ ראשוני חינם.

כמה תשובות

1. האם קלינאיות תקשורת מרוויחות יותר? תלוי מה הן עושות, ותלוי מול מה את משווה. יש קלינאיות תקשורת שעובדות בעבור כמה עשרות שקלים לשעה בדיוק כמו שיש מרפאות בעיסוק שעובדות כך, ויש שלא - משתי הדיסציפלינות. בגדול התשלום בשירות הציבורי אותו זיפת לכולם. 2. חוץ מאשר מבחינה מקצועית (שאז אפשר לעשות גם השתלמויות רבות), האם תואר שני נותן גם שכר גבוה יותר? ואם לא, מה כן הוא נותן לדעתכם? תואר שני נותן בעיקר תואר שני
עניין, התעמקות בנושאים מסויימים, הרחבת הדעת והיידע - לא בהכרח עלייה משמעותית בשכר אלא אם בעקבות התואר גם לקחת על עצמך תפקידים ואחריות. 3. בטח אי אפשר להכליל, אבל האם נותנים בהרבה מקומות להאריך חופשת לידה (למשל בקופות חולים) או שמתעקשים על חזרה מיד אחרי החופשה החוקית? מה זאת אומרת מתעקשים? אף אחד לא מחייב אותך להגיע בחזרה לעבודה בכוח. תשלומי הביטוח הלאומי ייפסקו אחרי 12 שבועות שאחריהם את יכולה להמשיך להיות בחופשת לידה ללא תשלום. המעביד לא יכול לפטר אותך כשאת בחופשה בתשלום, אבל כן יכול מהרגע שעברו 12 שבועות ובחרת לא להגיע. רוב מקומות העבודה המסודרים (אלה שלא משלמים הרבה, כן-כן) יחכו לך עד שנה.

רונרונה

New member
לגבי קלינאיות תקשורת

עד כמה שאני מבינה יש פחות קלינאיות תקשורת כי יש פחות מקומות שאפשר ללמוד בהם את המקצוע. לכן הן מבוקשות יותר. האם זה לא מעלה את השכר שלהן? לכן חשבתי את זה וחוץ מזה שבשביל לטפל פרטי הן צריכות רק חדר וכמה משחקי קופסא, שלא כמו בריפוי בעיסוק שנורא יקר לקנות את כל הציוד הנצרך תודה על התשובות שלכן

רונרונה

New member
אבל

עד לא מזמן זה לא היה וכבר נוצר חסר, לא? איזה 3 מקומות? אני לא מודעת לאחד מהם כנראה

א ל י ו ש

New member
אונ' חיפה, אונ' ת"א ומכללת הדסה בי-ם.

פעם היה רק בת"א אבל בכולם המקצוע קיים כבר כמה שנים

רונרונה

New member
מעניין

עדיין יש כל כך מעט קלינאיות תמיד יש יותר מרפאות בעיסוק מאשר קלינאיות ותמיד מחפשים מן הרגשה כזו שמרפאות בעיסוק יש כמו מים (למרות שתמיד אפשר למצוא עבודה,השאלה איפה ובשכר זעום)

שני פ

New member
ועם כבר בפרצופים עסקינן...

לפני 3 שנים הייתי נורא חולה ואיבדתי את הקול לשבוע שלם בצורה מוחלטת! כל פעם שהפלאפון שלי היה מצלצל הייתי רצה לאחותי שגרה בדלת ממול כדי שתענה. היא גם היתה זו שהתקשרה לעבודה שלי להודיע שאני חולה וכשהארכתי את חופשת המחלה. הבוסית שלי במקום העבודה ממש לא האמינה לי! היא דרשה לדבר איתי ונורא התעצבנה כשהיא שמעה רק גניחות ואנחות (לא יכולתי "להרעיש" יותר מזה). אח"כ היא גם דרשה שאחזור לעבוד לפני תום חופשת המחלה אפילו שכבר יכולתי לדבר אבל עדיין התקשיתי לנשום... אז כן, יש גם כאלה אבל מה? לא חייבים לעבוד אצלם. אני כבר הרבה שנים לא עובדת שם.. וגם הבוסית כבר לא!

למעלה