כמה שאלות לעזרתכם...

Mיטל1

New member
כמה שאלות לעזרתכם...

הבן שלי בן 7 חודשים וסובל מחום גבוה בתדירות מאוד גבוהה (כל שבוע וחצי בערך 3 ימים של חום) בד"כ זה מלווה בנזלת ושלשולים האים כדאי לי לפנות לדיקור סיני? האים זה מתאים לגילו? עד כמה זה יכול לעזור ומאיזה בחינה? וכמה טיפולים לדעתכם זה מצריך?

דיקור לתינוקות

היי מיטל, את יכולה בלב שקט לפנות לדיקור סיני, הבן שלי קיבל דיקור כשהיה צריך כבר מגיל 4 חודשים, והרבה פעמים זה הדבר היחיד שעשה את ההבדל. כמה זמן כבר נמשך הלופ הזה של חום גבוה עם נזלת ושלשולים? האם את יודעת להצביע על משהו מסוים שקרה שהתחיל את הסיפור הזה? מאוד כדאי לפנות לדיקור, אבל חשוב מאוד לפנות למטפלים שלמדו מסלול הכשרה לטיפול בילדים ותינוקות- לא להתבייש לשאול את זה. כמה טיפולים- אין אפשרות לדעת. בדרך כלל ילדים ותינוקות מגיבים מאוד מהר (למשל- מפתחים חום גבוה בשניה, אבל הוא גם יורד מאוד מהר), אבל משורה וחצי על מסך מחשב, ובלי לראות את הילד, בלי לקבל מידע חיוני לגביו- זה לא משהו שאפשר להגיד לך לבטח. הכי נכון לדבר עם מטפל, להיפגש ולראות מה קורה. דיקור מאוד יכול לעזור, אבל שוב, צריך לעשות אבחנה מסודרת כדי להבין בדיוק מה קורה במערכת של התינוק, ואיך הכי נכון לטפל בזה. אם תכתבי איפה את בארץ אוכל להפנות אותך למטפלים בילדים ותינוקות באזורך (אשלח לך מסר). הרבה בריאות לילדון, יעל

Mיטל1

New member
היי יעל

הלופ הזה נמשך כבר חודשיין וחצי בערך אין משהו מסויים שהתחיל את עניין החום והשלשולים- הרופאים אומרים שזה בגלל שהוא במעון - הוא חוטף את כל המחלות האלה אבל זה נורא מתסכל. פניתי למטפלת שקיבלתי המלצות מאוד חמות עליה ושאלתי אותה בנוגע לטיפול בתינוקות - היא אמרה שיש לה הסמכה (אני שולחת לך מסר עם השם שלה) לאחר שקראתי את מה שכתבת - קבעתי איתה פגישה ביום חמישי אני מאוד מאוד מקווה שזה יעזור ויקל על הנסיך שלי עם כל מעגל החום הנוראי הזה...

תשובה

לדעתי כדאי להתייעץ עם רופא סיני שיראה את הילד ,אך לא למהר להחליט על דיקור תינוקות מאוד רגישים המרדיאנים שלהם נמצאים ממש על פני העור לכן הרגישות היא גבוהה . אני שמעתי על מקרים שמוצאים טיפה של דם מאזור העקב וזה מוריד את החום די מהר . (רופא יכול לבצע את זה או משהו שלמד הקזת דם) מדובר בדקירה קטנה לא ובטיפה שתיים חסרים עוד כמה פרטים כדי להבין את הסיבה לתקיפות צריך לדעת מהי איכות השלשול אם הוא חם(ריח חזק) או קר , אם הוא יונק או ניזון מחליפים (אולי התחליף לא מתאים ) הנזלת שקופה או צהובה? ניראה לי שתוכלי להבין הרבה רק מהתשאול שתעברו ,,, בכל מקרה אם הוחלט לנסות לטפל 6-8 טיפולים אמורים לעזור מאוד אם אין שיפור לאחר המפגש השלישי אין מה להמשיך או לשנות גישה כמובן שלפני הכל צריך לעשות את כל הבדיקות האפשריות בקופת החולים . בברכה יצחק

לדעתי לא צריך לדמם

היי יצחק, נשמע לי מוזר להוציא טיפת דם כדי להוריד חום בתינוק. זה נראה לי קיצוני הרבה יותר מדיקור, ובעיקר כאשר מדובר על חום חוזר ונשנה. אפשר גם לנסות להסתפק ב- LI11, לא?
יעל

Mיטל1

New member
מה זה

LI11 ?? המטפלת נתה לי פורמולה שנקראת WIND BREAKER להורדת החום. מישהו שמע על זה?

עדי 1010

New member
דיקור לתינוקות ו/או דיקור להורים

מניסיוני דיקור ועבודת גוף ונשימה עובדים נפלא עם תינוקות וילדים. מערכות הגוף של תינוק נמצאות בתהליך מתמיד של בנייה והתפתחות, זאת אומרת שחיוניותו רבה על מנת לתמוך בתהליך השלמת הבנייה של כל מערכות הגוף והגדילה, ובו זמנית הגוף שנמצא בתהליך מתמיד של שינוי וצמיחה רגיש מאד. על כן גם תהליך הריפוי חשוב שיהיה עדין ורגיש ותואם לעדינותו של הגוף הצעיר. הקשר אמא - ילד מזמן הלידה ועד לגילאי ילדות מוקדמת הוא כמעט סימביוטי, כמעט כל אמא מרגישה את הילד שלה, קשר שעובד לשני הכיוונים. על כן ניתן לטפל בתינוק/ ילד דרך האמא (מניסיוני גם דרך האבא). כמו שבזמן הנקה ניתן לתת לאם תרופות מסוימות שיעברו בחלב לתינוק, כך ניתן לטפל בדיקור בהורים על מנת לרפא את התינוק. טיפול כזה הרבה יותר עדין לתינוק ומחזק מאד את קשר ההורה עם הילד, מה שחשוב מאד במיוחד בזמן של מצוקה. חשוב לזכור שהחיוניות של תינוקות וילדים גדולה וכך גם כח הריפוי שלהם מהיר וחזק וזמן ההתאוששות שלהם בד"כ קצר יחסית (יותר ממבוגרים). ניתן לראות זאת ביומיום למשל בטעינת המצברים המהירה, המעבר המהיר מפעילות עירנית לשינה ובחזרה לפעילות אצל ילדים. על כן התגובה אצל התינוק צריכה להיות מהירה ומשמעותית, יכול להיות שהשיפור יחזיק זמן קצר ויהיה צורך בטיפולים תכופים יחסית (אפילו יום אחרי יום או יום כן יום לא). הכי חשוב, לא משנה מה כולם אומרים לכי עם התחושה שלך כי את כאם מכירה ומרגישה את הבן שלך יותר טוב מכל רופא. לבריאות עדי.

Mיטל1

New member
תודה רבה

עזרתם לי מאוד וחיזקתם את התחושות שלי בתור אם לעשות את מה שנכון עבור הבייבי שלי.. אני מרגישה שדיקור אכן יכול לעזור במקרה זה במידה וזה לא יעזור אני אפנה למומחה ילדים או לשיטה אחרת

הי מיטל

הבן שלי בם שנה ושלוש.. בונבון, היה לי סיפור דומה - הקשר שאבחנתי היה לשיניים! גדילת השינים בגילאים האלה עושים את הלופ של החום המלווה עם השילשולים, בנוסף מערכת החיסון שלהם נחלשת גם כתוצאה מהשיניים ואז הם חשופים יותר שזה עוד היבט המשך ללופ, גם אני פניתי לדיקור כדי לאזן ולחזק את הבן שלי וזה עזר מאוד! ממליצה בחום, מעיין אמא ומטפלת ברפואה סינית

Mיטל1

New member
כמה זמן זה הטיפולים כדי

שאוכל לראות שינוי? אנחנו כבר כמה ימים אחרי הטיפול בדיקור + בפורמולות והשיעול התעצם לו וכמו כן גם הקושי בנשימה אני נותנת לו פורמולה שנקראת BLUE GREEN LUNG CLEANING לפי מיטב הבנתי זה אמור להוציא את הליחה שמצטברת לו... אבל הקטע הוא שהשיעול הפך להיות נוראי וחזק יותר הנסיך שלי ממש נחנק לפעמים מהשיעול, מה לעשות? כשהתקשרתי אליה היא קבעה לי תור נוסף אליה השבוע... כל כמה זמן נהוג לעשות טיפולי דיקור (אני לתומי חשבתי פעם בחודש בערך)

גיא שלו

New member
תדירות

לילה טוב מיטל מבחינת תדירות ותכיפות הטיפולים זה תלוי באופי המטופל/ת וסוג הבעיה ובטכניקות עבודה שונות. באופן כללי מקובל לבצע טיפול אחת לשבוע. לשאלתך "מה לעשות" זה כפי שעשית ליצור קשר עם המטפלת .אני מאמין שקיבלת את ההסבר על ריאקציות אפשריות מהטיפול. אני נזהר לאמר אבל נשמע שהתגובה חיובית השיעול המתגבר מסייע לגופו להיפטר ממחוללי המחלה,תישארי עם אצבע על הדופק ובעיקר תנסי למצוא את הדרך לתת אמון ביכולת של גופו של הקטנטן להירפא.הפער בין כמה ששיעול פעוטות מפחיד לבין כמה שהוא באמת מסוכן גדול מאד. בריאות והצלחה

למעלה