כמה שאלות לפני הטיול

socksinabox

New member
כמה שאלות לפני הטיול

שלום, אני מתכננת טיול לתאילנד ולאוס בין סוף יולי לתחילת ספטמבר. בלאוס השהייה המתוכננת היא של שבועיים. האם יש צורך בחיסון עבור טיפוס הבטן? חיסון טטנוס קיבלתי בנובמבר 2004. האם יש צורך בחיסון נוסף? בנוסף אני רוצה לשאול כמה שאלות עבור חבר שלי שנמצא כרגע בטיול ואין לו גישה לאתר: האם כדור הליראם מתאים לסוג המלריה הנמצאת בקמבודיה ויאטנם ולאוס? אם לא האם הדוקסלין מתאים? במידה והמלרון נגמר לי עוד לפני היציאה מאיזור סיכון המלריה האם אני יכול להתחיל לקחת ליראם/דוקסלין? אם כן כיצד יש לערוך כראוי את השילוב בינהם? אחרון, במידה ואני לוקח מלרון במשך שבועיים ויוצא מאיזור סיכון המלריה ולאחר חודש נכנס אליו שוב ובגלל מחירו של המלרון מעוניין לקחת דוקסילין או ליראם על פי מה שמתאים לאיזור דרום מזרח אסיה האם זה בסדר לעשות את השילוב לאחר ההפסקה?

דרום מזרח אסיה

שאלה אישית - כן, חיסון נגד טיפוס הבטן מומלץ וכך גם חיסון כנגד טטנוס אם חלפו מעל ל 5 שנים מהחיסון הקודם. ונעבור לחבר - למלריה באזורים שציינת מתאים טיפול מונע ע"י דוקסילין או מלרון אך לא ע"י לריאם. אם המלרון נגמר אפשר לעבור לדוקסילין באופן מיידי ולהמשיך בטיפול עד 4 שבועות לאחר היציאה מהאזור הנגוע. כאשר יוצאים ונכנסים פעם נוספת לאזור נגוע יש להתחיל טיפול מונע חדש בתכשיר הרלוונטי לאזור

למעלה