כמה שאלות לפני חתימה על חוזה מול קבלן

shm3

New member
כמה שאלות לפני חתימה על חוזה מול קבלן

שלום, אני מתכנן לחתום על חוזה לרכישת דירה באיזור המרכז. רציתי לדעת כמה דברים: 1. בחוזה כתוב שהתשלומים צמודים למדד תשומות הבניה, אולם אם המדד יורד אני לא משלם פחות רק אם הוא עולה אני משלם יותר. - האם זה הגיוני\מקובל? 2. האם הקבלן צריך להתחייב לתאריך לרישום התב"ע? מדובר בבניין שהוא חלק מפרויקט שעוד ייבנה. כמה זמן סביר לדרוש שעד אז הדירה תרשם בתב"ע כשלי. הערה כללית: לפרויקט יש ליווי בנקאי..

תשובות

1. הגיוני לא. מקובל כן. בעיקר מפני שזו התנאי שהקבלן מציב ואם אין לך כח מיקוח מולו פשוט נאלצים בלית ברירה לקבל את התנאי. 2. קצת לא ברור לי לעניין רישום התב"ע. במידה ואין תב"ע נקודתית המאשרת את הבנייה לא יהיה לו היתר בנייה. וליי אתה מתכוון לרישום הבעלות שלך על הנכס. במידה ולכך אתה מתכוון תדאג שיציין מועד מקסימלי לרישום הנכס על שמך. לטיפים נוספים מצורף מאמר שיכול לעזור לך http://www.adatolaw.co.il/רכישת_דירה_מקבלן

shm3

New member
תודה רבה ועוד שאלה קטנטנה

מהו הזמן המקובל/סביר לדרוש בחוזה שיעביר בטאבו על שמי? השאלה היא ממועד המסירה כמובן..

shm3

New member
חידוד של השאלה

האם נוסח כמו: התב"ע תועבר תוך 24 חודשים מרגע שיתאפשר משפטית לעשות כן או משהו בסגנון מספיק טוב? (הדגש הוא שהזמן הקצוב הוא "מרגע שיתאפשר")

המשך תשובה

זמן סביר הוא בין 24ל- 36 חודש ממועד מסירת הדירה. לעניין התב"ע - זכור כי מועד אישור התב"ע יכול להיות לא ידוע, תוסיף לו את המועד שרשום לעיל והגעת לתאריך מאוד מאוד מעורפל. בכל מקרה, לא הייתי שם לסעיף זה את מלוא החשיבות. קיימים סעיפים אחרים חשובים יותר בהסכם המכר.

למעלה