כמה שאלות לקראת הלימודים

כמה שאלות לקראת הלימודים

אני מנסה לסדר את המערכת לשנה ראשונה(תקשורת ומדעי המדינה) ולא ממש מצליח
1. בימי ראשון יש לי שני קורסי חובה חופפים. בין 12-14 מבוא למחשבה מדינית ובין 12-16 מבוא לתקשורת המונים. מה עושים במצב כזה? האם כדי לדחות את אחד המבואות לשנה הבאה? 2. לכל קורס חובה מוצמד תרגיל/קבוצת דיון של שעתיים בשבוע - יש חובת נוכחות? מה בדיוק עושים בשיעורים האלו? אם זה מתנגש לי עם קורס חובה-זה מאוד קריטי לוותר על התרגיל/דיון? 3. אני לא מצליח להתאים קורס באנגלית בסמסטר א', האם אפשר לדחות את זה לסמסטר ב'?(שמה מתאים לי בול-סוגר לי חלונות מיותרים..) ועוד שאלה בקשר לאנגלית - הבנתי שבת"א הקורס באנגלית מותאם לחוג/פקולטה - זה כך גם בחיפה? תודה מראש

white angels

New member
אז ככה

1. תבדוק אם יש אפשרות לעשות את אחד הקורסים בלימודי ערב..אם לא אז בסמסטר הבא..אם זה גם לא אפשרי אז תצטרך לדבר עם המזכירות של החוגים והן יגידו לך אם תוכל לדחות אחד מהמבואות..עד כמה שאני יודעת המזכירה של מדעי המדינה מאוד נחמדה והיא תנסה לעזור לך כמה שתוכל.. 2.בתרגילים יש חובת נוכחות.. חלק מהם חוזרים על החומר שלמדת בשיעור, חלק מעבירים לך חומר שלא הועבר בשיעור. אם אחד מהתרגילים מתנגש לך עם קורס חובה אז פשוט תבחר שעה אחרת , אי אפשר לוותר על תרגיל זה חלק מהציון של הקורס, לכל קורס יש כמה שעות של תרגילים וזה על מנת שתבחר את השעה הנוחה לך וזו שהכי מתאימה לך. 3. לגבי ההתאמה של אנגלית אני לא יודעת. אבל אני כן יודעת שיש חוגים מסוימים שדורשים ממך לסיים את חובות האנגלית עד שנה מסוימת כי אז לא תוכל לגשת לכל מיני קורסים מתקדמים או סמינרים. מקווה שעזרתי :)

תודה ../images/Emo13.gif

טכנית אם אני משאיר את החפיפה בין קורסי החובה כמו שהיא מובנת(אין לי פה בחירה..) זה יפסול אותי מהקורס שאעדר ממנו שעתיים בשבוע? ולגבי האנגלית-ראיתי שיש עכשיו אפשרות לקחת את הקורס גם בשישי..שווה לוותר על היום החופשי?

Presto

New member
לגבי קורסים חופפים

אני לא ממש יודע איך זה הולך בתקשורת, אבל במדעי המדינה צריך לעבור לפחות 3 מ-4 המבואות בשנה הראשונה, אז לא הייתי דוחה את הקורס. כמו שאמרו כאן כדאי לברר לגבי לימודי ערב. דבר עם ענת, היא באמת מאד נחמדה. לגבי התרגיל, יש חובת נוכחות, אבל אם זה ממש לא מסתדר אתה יכול לנסות לדבר עם המתרגל ולהגיע להסדר שתגיע כל שבועיים או משהו כזה. עם המרצה אין טעם לדבר, הוא לא ממש סופר את הסטודנטים. לדעתי התרגולים במחשבה מדינית לא מאד קריטיים אבל חשוב להגיע להרצאות.

למעלה