כמה שאלות לקראת חזרה

Mama Maya

New member
כמה שאלות לקראת חזרה

שלום לכם, כמה שאלות ברשותכם:
שאלה לאלו שביניכם שצברו חובות בכרטיסי אשראי. אני מתכננת חזרה לארץ, ולא שבונה על חזרה לארהב, אבל בכל זאת, לא רוצה לדפוק את הקרדיט שלי, כך שמתכננת להמשיך לשלם, רק ש.. מה קורה שהמשכורת בארץ לא מאפשרת לי לשלם את המינימום בכרטיסי אשראי? למישהו יש נסיון שכזה, או יודע על איזו תוכנית של חברות האשראי שדרכה ניתן להסדיר תשלום נמוך יותר?

התחתנתי בארץ, עם ישראלי, והתגרשנו בארהב, ברבנות. מלבד חותמת אפוסטיל על תעודת הגירושים, יש צורך להציג עוד מסמכים על מנת לשנות את הסטטוס בת.ז?

רישומים לכיתה א - אני מבינה שהרשמות כבר הסתיימו. בהנחה שאני חוזרת רק ביולי לארץ, יש מצב שבן משפחה ירשום לי את הילדה לביס, או שההורה חייב לגשת לביס להרשם? (בחיי שלא יודעת איך זה עובד בארץ)

עוד מליון שאלות ותהיות, וזה רק מה שעולה לי לראש עכשיו.
אודה מאוד על כל תשובה!

בקשר לרישום הילדה

(פשוט כי אין לי נסיון לגבי השאלות האחרות)
בשביל לרשום אותה לבית הספר את צריכה כתובת, אז אם את מתכננת לגור איפה שכתוב לך בתעודת זהות, אין שום בעיה. יש לילדה מספר תעודת זהות ישראלי? אם כן, אפשר לשלוח בן משפחה עם המספר של הילדה (אנחנו שלחנו את הסבתא עם חוזה הדירה ומספרי הת.ז של הילדים).
אה ואני בטוחה שאצלנו זה גם לא נעשה בתקופת ההרשמה (כי היה חוזה דירה רק בסביבות אפריל), לא היה עם זה בעיה.
אם אין לה מספר זהות ישראלי, אז צריך ללכת לקונסול או השגרירות הישראלית באיזורך ולעשות לה (כשאנחנו חזרנו הוצאנו לשני הקטנים מספרי ת.ז עוד בסן פרנסיסקו כדי שיוכלו להרשם לבית ספר).

בהצלחה

טוי טוי

New member
בקשר להרשמה

אנחנו רשמנו את הבת לגן בכפר סבא. ההורים שלי הלכו לעיריה לרשום אותה ובנוסף למה שכתבה לך שופשופון, הם היו צריכים מכתב יפוי כח ממני.

mumpitz

New member
בקשר לרישום ברבנות

ממליצה לפנות לאתר צוהר באינטרנט. רבנים ידידותיים לסביבה (בפרט לחילונית) בטח יוכלו לענות לך שם . אפשר כמובן לנסות עוד פורומים של דתיים , בטח מישהו יוכל לעזור לך שם , וזה יכול לחסוך לך ריצה בין משרדים .

talila16

New member
אני חושבת שאת צריכה אישור מבן הזוג להוציא את

הילדה מארה"ב.

אני לא יודעת כמה משרד הפנים אחר כך מקפיד על זה, אבל כעקרון את צריכה מכתב שמוכיח שבן הזוג אישר לך להוציא את הילדה.

למעלה