כמה שאלות לתכנון הריון לאחר אובדן

Eco12li

New member
כמה שאלות לתכנון הריון לאחר אובדן

היי,
אני בת 39 עם 2 ילדים שנולדו לאחר ivf, והריון שלישי בו עברתי לידה שקטה בשבוע 24 לאחר שפסק הדופק.
עברו 7.5 שבועות מאז הלידה השקטה, קיבלתי מחזור חמישה שבועות אחרי וגם עשיתי אולטרסאונד אצל רופא הנשים שוידא שהרירית סדירה ושאין שאריות ברחם.
אמנם הסיכוי שלי להכנס להריון ספונטני שואף לאפס (7 טיפולים לילדה ראשונה, עוד טיפול לשני, מוקפאים להריון השלישי), אבל רוצה לחכות קצת לפני שחוזרת לטיפולים..
האם חייבים לעשות היסטרוסקופיה? עשו לי גרידת בום אחרי הלידה..
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לי לעשות לפני שבכלל מנסה?
האם כדאי ללכת לרופא להריון בסיכון לטובת תכנון ההריון?
תודה

מנסה לענות על מה שיודעת

מתחילה דווקא עם מה שלא יודעת - אין לי מושג אילו בדיקות צריך לבצע לאחר הפסקת דופק ספונטנית בשבוע מתקדם, ואין לי מושג מי הגורם שאיתו צריך להתייעץ, אבל ברור לי שצריך לעשות בירור בנושא.

אחרי לידה שקטה בשבוע 21 + גרידת בום, לא עברתי היסטרו אבחנתית. אבל להבדיל ממך אני נקלטת להריון באופן ספונטני.
לו אני במקומך, הייתי עוברת אבחנתית כדי לא לבזבז מוקפאים יקרים (במידה ונותרו לך).
אם לא נותרו מוקפאים, אולי שווה לעבור כבר עכשיו שאיבה לצורך יצירת בנק עוברים ורק לאחר מכן לעבור בירור + היסטרו אבחנתית.

Eco12li

New member
תודה.. פוחדת מאד לחזור לטיפולים

אין לי מוקפאים, ההריון הזה היה מהשניים האחרונים.
יש לי תור למרפאת נשים באיכילוב בעוד חודש וחצי, כדי לקבל תשובות של הנתיחה ואני מקווה שיהיו..

addr

New member
אנחנו דומות..

גם אני בגילך, שני ילדים אחרי IVF, הריון אחרון ממוקפא אחרון שהיה לנו וגרידה בשבוע 20+ לפני שבועיים
איך חוזרים לטיפולים? איך שואבים כוחות לזה שוב אחרי הדרמה של ההריון האחרון והפחד שזה יקרה שוב..

Eco12li

New member
בדיוק מה ששאלתי את בעלי השבוע..

והוא ענה בפשטות שאופיינית לו-
את יודעת מה את רוצה ומה המחיר האישי הנפשי והפיזי, פשוט תתעלמי מכל הרעשים מסביב...
הלוואי והייתי מסוגלת לנתח פחות את החודשיים האחרונים, לשחרר את הפחדים והחששות ולזרום..

למעלה