כמה שאלות מהגינה שלי:

beitar

New member
כמה שאלות מהגינה שלי:

שלום לכולם, מז"ט על הפורום החדש.... יש לי כמה שאלות קטנטנות: ראשית, אני גר ברמת הגולן (דרום הרמה). ועכשיו לבעיות עניינים עצמם: קניתי שתיל חביב של פלפלים קטנים (היו בעת הקניה שחורים, ונדמה לי שהם לנוי...). בעת הקנייה השתיל היה יפהפה, פורח ופשוט מטריף. למרבה הצער, מאז השתילה הוא איבד מיופיו (העלים הפכו לחיוורים והעץ נראה "עצוב" ) וזאת למרות שהוא מקבל מים מדי יום, יש לו איזור מעולה (צמוד לקיר קטן ומקבל מס´ שעות של שמש ביום, אבל ברוב היום הוא בצל) והוא בחלקת אדמה קטנה פרטית, שנוקתה מעשבים שוטים. האם אני צריך לתת לו קומפוסט / דשן כלשהו או חומר אחר ? (אני משתדל לדגול בגידולים ללא דשנים וכימיקלים....). יש לציין שדווקא יצאו מס´ פלפלים חדשים, וחלקם בצבע אדום / כתום חביב (אבל לא נראים "בריאים מדי"), והעלים ממשיכים להראות לא ממש בריאים.... ועוד שאלה, שקשורה לפלפלים, הפעם מסוג אחר. לקחתי פלפלי צ´ילי (אלה החריפים לאללה בצבע צהוב / כתום וכו´ עז), והנבטתי אותם בעציצים קטנים. ביינתים הנבטים נראים לא רע בכלל.... (בכל נבט יש שני עלים, והם די צמחו לגובה). נשאלות כמה שאלות, שחלקן עולות בגלל הספר שקניתי ("הכל על גננות בישראל" - ספר מעולה אגב, ממה שאני מבין וחושב, בתור גנן חובב מתחיל), והן: 1. האם הסוג של הפלפל שאני מדבר עליו - הוא מה שנקרא: "פלפלת הגינה" (כי בספר רשום שהיא ידועה גם בשם צ´ילי אבל לא מדובר על זה שמדובר בפלפל למאכל....). זה חשוב לי לדעת, כדי לדעת האם מה שנכתב על הפלפל תואם לדרישות אצלי... ועוד שאלה, מתי פחות או יותר לדלל את הנבטים ? העברה לגינה ? האם יש טיפול מיוחד לפלפלים הללו ? האם זה גידול חד שנתי (לחלק מהשאלות הללו יש תשובות ברורות בספר, בהנחה שהפלפלים הם "פלפלת הגינה") זהו, יש לי עוד שאלות (שקשורות לירקות שאני מנסה לגדל בגינה, אבל על זה בפעם אחרת). תודה מראש למסייעים.

לארי

New member
פלפל ../images/Emo26.gif

(אני כבר מחכה לשאלות הגדולות, אם אלו הקטנטנטות....
) לגבי הפלפלים הראשונים שדיברת עליהם, כדאי לבדוק אם הקרקע מנוקזת. כמו כן רצוי לוודא שאינך משקה יותר מדי וגורם לצמח לקבל עודף מים אשר בנוסף אינם מנוקזים. לגבי דישון אתה יכול להשתמש בדשן אורגני כדוגמת ביו-דשן. הכוונה בפילפל צ´ילי לפלפלים האדומים הקטנים והחריפים עד מאוד. דלול הנבטים יכול להתבצע גם לפני המעבר לגינה (בהנחה שהם כרגע בעציצים), קח את השתילים החזקים והבריאים ואותם שתול במרווחים של כ- 40 ס"מ. פלפלים מסוג צ´ילי הינם רב שנתיים.

למעלה