כמה שאלות (מקווה שלא יותר מדי)

Memento De Mori

New member
כמה שאלות (מקווה שלא יותר מדי)

אוקיי אז יש לי כמה שאלות: 1) כמה זמן נמשכת הטיסה לפולין? 2) האם כל חברי המשלחת (בהנחה שאנחנו משלחת די גדולה) נמצאים באותו מטוס? 3) מהן הטמפרטורות בפולין? ברור שקר אבל השאלה היא כמה.. 4) במטוס מותר לעמוד ללכת או שיושבים כל הזמן? 5)בד"כ, במשלחות של בתי ספר, המלונות טובים? אני לא מצפה ל5 כוכבים אבל גם ל1.. 6)אם אין לי עם מי לישון בחדר מה אני עושה? 7) באמת כדאי לקחת כסף? ואם כן כמה? 8)באופן כללי, הרשימות מבית ספר די יבשות..איזה ציוד שלא מופיע שם הייתם ממליצים לקחת? 9) יש זמן להיות בדיוטי פרי בנתב"ג? 10) כמה תיקים כדאי לקחת? 11) אם יש לכם עוד משהו להוסיף אני ישמח.. סליחה על החפירה..תודה מראש!

N o f a r S h

New member
איך בא לי לענות :)

למרות שזאת פעם ראשונה שלי בפורום =] אז ככה: 1. טיסה לפולין בערך 3 וחצי שעות 2. אנחנו היינו משלחת של 100+ והיינו עם עוד ביצפר באותו מטוס 3. תלוי מתי נוסעים. נסענו בתחילת אוגוסט והיה לפעמים קר. אבל לא קר ברמות של אלף שכבות. אלא חולצה קצרה וסווצ'ר. אם נוסעים בחורף כמובן שכדאי להביא מיליון שכבות (קפוא שם :)) 4. הדיילים במטוס אצלנו הבינו שזה נסיעה שכבתית לחול ,(הרי זה גם נסיעה שכבתית לחול חוץ ממסע) וכן היה מותר לנו לעמוד ולעשות מה שבא לנו. היו באים שביקשו לשבת כי הדיילים רצו לעבור עם האוכל וכולם עמדו ולא היה מקום לעבור עם העגלות 5. אצלנו המלונות היו מעולים! חוץ מהמלון הראשון שהוא היה קצת יותר טוב מאכסניית נוער. אם את רוצה תרשמי את המלונות שלך כאן ואני יגיד לך אם הייתי ואני יגיד לך אם הם טובים :) 6. אצלנו מי שלא היה לו עם מי לישון פשוט צירפו לו מישהו אחר שלא היה לו עם מי לישון 7. כדאי להביא בסביבות ה-100 דולר (לא כולל דיוטיפרי). אבל לא להמיר את כל הדולרים לזלוטי (כסף פולני) אלא כל פעם להמיר 40-50 דולר כדי לא להיתקע עם מלא זלוטי בסוף המסע 8. כל ציוד שאת לוקחת לטיול רגיל - בגדים (כדאי להביא איזה 2 סווצ'רים או אחד כי המזג אויר שם משוגע :), לבנים להחלפה, תיק רחצה, מין נרתיק כזה ששמים מתחת לבגדים לכסף ודרכון, שמפו בלאגנים, א-ו-כ-ל!!! (מנות חמות וקומקום), שמיכה וכרית (כי זה הכי כיף בעולם בזמן שנוסעים שנים באוטובוס) מ-צ-ל-מ-ה!!!, ומממ לא עולה לי עוד =] 9. לנו בביצפר נתנו שעה ורבע בדיוטי פרי בנתב"ג 10. מזוודה ותיק גב קטן 11. מסע מוצלח!!! אתם תיהיו בזאקופנה?

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי טמפרטורות - עכשיו בוורשה 8 מעלות

במאמרי הפורום יש מאמר טיפים שמפרטים את כל הציוד ועוד כמה טיפים מה לקחת. בקישורי הפורום יש הפניה לאתרי מזג אוויר שמספקים מידע על מזג האוויר בפולין.

שירנות

New member
עונה../images/Emo9.gif

1)אנחנו טסנו 3 שעות ורבע 2)אני לא ממש יודעת אבל המטוסים הם דיי גדולים אנחנו טסנו בהלוך עם עוד משלחת משו כמו 150 איש ובחזור עם עוד 2 משלחות גדולות ככה שנראה לי שכן. 3)אני לא יודעת מה הטמפ' כרגע ביום שאנחנו חזרנו(לפני יומיים)היתה מעלה 1 בלילה ככה שבבוקר בטח גם קר אבל גם כשהיו לנו 17 מעלות בבוקר קפאנו כי זה קור שונה משלנו ככה שכדאי להצטייד כמו שצריך. 4)ברור שמותר לעמוד וללכת רק בהמראה ובנחיתה יושבים עם החגורות וכשמורידים את האור מהחגורות אפשר להסתובב. 5)אני לא יודעת תלוי על מה נופלים וכמה משלמים אבל לנו היו מלנות ממש טובים הראשון היה 3 כוכבים שזה היה ברמה של אכסניות של טיולים שנתיים אצלנו משו כזה...אבל המלון השני בוורשה היה מדהים הוא היה 4 כוכבים והיו בו מלא אנשי עסקים משו ממש יפה אני חשבתי שהוא קצת פלצני אבל לכאלה שאוהבים כל מני שטויות זה מלון מגניב בכללי המלונות שלנו היו ממש טובים אבל אני גם שמעתי על משלחות שנפלו על כאלה גרועים אז כדאי לברר באינטרנט לפני. 6)לא ממש יודעת אצלנו גם היו כאלה-דבר עם המורים הם בטוח יוכלו לעזור לך. 7)מאוד כדאי!!!גם הכסף שנותנים לארוחות בדרך כלל לא מספיק אפילו שהם אומרים שכן...תלוי כמה מתכננים לקנות אבל בעיקרון כדאי להביא משו כמו 150$ שזה מעל ומעבר. 8)אני לא יודעת...גם אני השתמשתי ברשימות שנתנו לי אחרים תחפש בפורום יש פה רשימות טובות ותמיד אפשר להעזר בחברים ולראות מה שכחת. 9)יש זמן..לנו נתנו בערך שעתיים תלוי כמה זמן לפני אתם יוצאים מתי אתם מגיעים וכו'. 10)מזוודה (מאוד גדולה!!!)ותיק לגב ליום יום. שיהיה לך מסע מוצלח ומשמעותי

N B I

New member
רק אני חושבת שהעניין של הקור...

זה כבר מנטלי? כלומר, אצלנו בבצפר (ירושלים) כשיש 15 מעלות, הולכים עם חולצה ארוכה דקה, ואלי עם איזה סווצ'ר כשהינו בפולין והיו 15 מעלות היו מלא אנשים השסתובבו עם מעילים ודובונים וצעיפים כאילו אנחנו בסיביר... בקיצור, לא באמת קפוא שם, זה רק כי אנחנו מעדיפים לחשוב שהרבה הרבה יותר קר שם.

כמה תשובות...

וואי את מחזירה אותי לאותן שאלות שאני שאלתי לפני הנסיעה -עוד מעט שנה אחרי... אז ככה 1. הטיסה נמשכת בערך 3 ורבע שעות. 2. אנחנו היינו 2 משלחות באותה טיסה, המשלחת שלנו הייתה 130 או 140 ילד... 3. אני הייתי לפני שנה בתקופה הזו, והיה מקומות שהיה בהם ממש קר והלכנו עם חולצה וסוודר ומעיל וצעיף והכל והיו מקומות שהלכנו עם גופייה וסווצ'ר בסביבות 5-17 מעלות... (טיפ: ברוב החדרים יש טלוויזיה להקדיש 10 דקות בערב לחדשות ולראות את התחזית למקומות שתיהיו למחרת.. זה כל כך עוזר...) 4. לנו הייתה טיסת לילה אז רוב הזמן ישנו... אבל מותר ללכת ולשבת- כמו בכל טיסה רגילה.. 5. הבתי מלון שלנו היו בין 4ל5 כוכבים- היו מלונות מעולים, חדרים נוחים ונקיים, והתייחסו אלינו יפה.. בכל מקרה כדי להיות מוכנים לבתי מלון תחפשו בגוגל את המלון ותראו מה זה... 6. או שמצרפים אותך לאנשים אחרים, אצלנו היינו צריכים להתחלק לשניים, והיה ילד אחד שלא היה לו עם מי להיות, אז בחלק מהמלונות הוא ישן עם עוד שניים, ובחלק הוא קיבל חדר לבד... 7. לי יצא לבזבז הכל כולל הדיוטי פרי ולא קניתי הרבה שם- פחות מ-100 יורו, וקצת יותר מ-100 דולר.. 8. לקחת כלי תפירה, קלפים או משהו ללילה, תיק תרופות, בגדים, צעיפים, יומן, סוללות יותר ממה שצריך, לנו בחלק מהחדרים היה קומקום חשמלי, או שהיה בחוץ קולר עם מים חמים, אז תיונים וסוכר ומנות חמות, מגבונים לחים שיהיה בתיק... 9. יש מספיק זמן להיות בדיוטי פרי לנו היה בערך שעתיים.. 10. מזוודה תיק גב, וחגורה או גרב מיוחדת לכסף/דרכון/כרטיס טיסה... 11. לנצל כל רגע במסע.... ועוד המלצה שלדעתי זה היה כיף לא לקחת פלאפון, לדבר בערב או בבוקר עם ההורים- לצלצל מהמלון להגיד להורים שיתקשרו- זה יוצא הכי זול.. במלון עלה לנו בערך 5 זלוטי ליום בערך 4 שיחות קצרות כאלו.., ולקבל פקסים מההורים...

תשובות ../images/Emo13.gif

1) כמה זמן נמשכת הטיסה לפולין? 3 וחצי שעות 2) האם כל חברי המשלחת (בהנחה שאנחנו משלחת די גדולה) נמצאים באותו מטוס? כן 3) מהן הטמפרטורות בפולין? ברור שקר אבל השאלה היא כמה.. כשאני הייתי (שבוע שעבר) בבוקר היה ממש נמוך, 3-6 מעלות.. בצהרים התחמם ועלה בערך ל12.. ובלילה שוב ירד.. 4) במטוס מותר לעמוד ללכת או שיושבים כל הזמן? חוץ מבהמראה ובנחיתה, אפשר לקום ולהסתובב 5)בד"כ, במשלחות של בתי ספר, המלונות טובים? אני לא מצפה ל5 כוכבים אבל גם ל1.. מאוד טובים! המלון הראשון שהייתי בו, Novotel בוורשה, היה 5 כוכבים. שני המלונות האחרים שהיינו בהם (קרקוב ולובלין) היו 4 או 3 כוכבים 6)אם אין לי עם מי לישון בחדר מה אני עושה? מה זאת אומרת? קובעים עם מי להיות בחדר עוד בארץ. במידה ולא מסתדר, אפשר להיות גם שלישיה בחדר (לרוב זה זוגות) 7) באמת כדאי לקחת כסף? ואם כן כמה? ברור! נותנים שם זמן פנוי.. בקרקוב, בזקופנה, בורשה העתיקה, ולפעמים גם בקניונים. לדעתי תקחי לפחות 100 דולר (אני לקחתי יותר), ובפולין ב-Change תחליפי לזלוטי 8)באופן כללי, הרשימות מבית ספר די יבשות..איזה ציוד שלא מופיע שם הייתם ממליצים לקחת? מלאמלא שכבות של בגדים.. כאלה שאפשר לשים ולהוריד בקלות.. כי המקומות הסגורים בפולין מאוד מחוממים, כולל האוטובוס. שקיות חימום, זה מחמם וגם כיף להתעסק עם זה. מטען ובטריות למצלמה ולפלאפון. מטריה. אוכל יבש.. בעיקר אוריאו (או שוקולד אחר שאת אוהבת-אבל שלא נמס) וחטיפים. האוכל בבוקר ובערב מצויין, אבל בצהרים דוחה =/ אל תשכחי להביא נרות!!!! ותרופות, כי מתקררים שם. צעיף כובע וכפפות.. זה ברור אני מקווה :) 9) יש זמן להיות בדיוטי פרי בנתב"ג? לנו נתנו שעה וחצי, או שעה ו3/4.. משהו כזה 10) כמה תיקים כדאי לקחת?מזוודה+תיק גב (שאיתו גם תטוסי) 11) אם יש לכם עוד משהו להוסיף אני ישמח.. לא עולה לי כרגע.. אם אזכר במשהו אכתוב. אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול
חזרתי מפולין שבוע שעבר ככה שהכל אצלי עוד טרי.. רק שתדעי שאת יוצאת למסע מדהים ואני מקנאה בך שאת עדיין לפני ולא אחריי.. הייתי מתה להחליף איתך! בהצלחה, תהני והכי חשוב שתפיקי את המיטב

ליזיגי

New member
בא לי גם לענות, למרות שענו :] ../images/Emo60.gif

ככה זה ב-2 בלילה ואני טרודה במחשבות ... :] ) כמה זמן נמשכת הטיסה לפולין? בין 3 וחצי ל-4 שעות נראה לי 2) האם כל חברי המשלחת (בהנחה שאנחנו משלחת די גדולה) נמצאים באותו מטוס? אנחנו היינו 170 בערך עם המורים, והיינו כולם באותו מטוס :] 3) מהן הטמפרטורות בפולין? ברור שקר אבל השאלה היא כמה..- אין לי מושג.... 4) במטוס מותר לעמוד ללכת או שיושבים כל הזמן? מותר לעמוד, ללכת לשירותים וכו', חוץ ממתי שיש לחגור חגורת בטיחות- בהמראה, בנחיתה, ובזמנים ספציפים שהנורה דולקת. 5)בד"כ, במשלחות של בתי ספר, המלונות טובים? אני לא מצפה ל5 כוכבים אבל גם ל1.. אנחנו היינו במלונות טובים מאוד, האוכל היה טעים ומשביע, החדרים גדולים- מקלחת סבבה, מיטות נוחות וגדולות. בגדול התחלקנו ל-2 קבוצות של הבתי מלון ואני הייתי בקבוצה עם הבתי מלון היותר טובים :) 6)אם אין לי עם מי לישון בחדר מה אני עושה? מצטרפת לאנשים אחרים- אין מצב לישון לבד! ממש לא כיף, גם לא מתאים לאופי המסע... 7) באמת כדאי לקחת כסף? ואם כן כמה? מאוד כדאי- אני בזבזתי בסביבות ה-600 ש"ח, אולי קצת יותר. תביאי עוד קצת ליתר ביטחון. 8)באופן כללי, הרשימות מבית ספר די יבשות..איזה ציוד שלא מופיע שם הייתם ממליצים לקחת? אין לי מושג מה מופיע אצלך, באופן כללי זה דברים שאסור לוותר עליהם- יומן לכתוב מצלמה בגדים חמים -מעיל טוב (!!), סווצ'רים, חולצות ארוכות, גרביונים/געטקס/טייץ- לשים מתחת למכנסיים, מכנסיים ארוכים+טרנינגים מחממים, נעליים נוחות שלא יכנסו מים, גופיות, גרביים עד הברך ! צעיפים, כפפות- חובה חובה אחרת הידיים יקפאו למוות :) נרות נשמה- 6-7 . שמות, תאריכים, מידע שרלוונטי באופן ספציפי אלייך ולמשפחה שלך, שיהיה לך מרגש לקרוא שם, לחלוק עם אנשים נוספים, או סתם להיות איתו. ספרים, אמפי3, כל דבר שיהפוך את הנסיעות לפחות משעממות שקיות חימום!- נורא נחמד וטוב :] כלי רחצה כמובן וזהו באופן כללי.. נראה לי 9) יש זמן להיות בדיוטי פרי בנתב"ג? לנו היה בערך שעה וחצי נראה לי.. 10) כמה תיקים כדאי לקחת? מזוודה ותיק גב 11) אם יש לכם עוד משהו להוסיף אני ישמח.. שיהיה מסע מוצלח ומרגש!

למעלה