כמה שאלות מתחילים

orimaor

New member
כמה שאלות מתחילים

שלום לכולם קוראים לי אורי אני בן 23 אני מתאמן בעיקר בריצות ארוכות (מרתון ) וקצת אימוני חד"כ ועוד יותר קצת שחייה. כבר הרבה זמן שאני יודע שאינני גמיש יתר על המידה אבל לא עשיתי שום דבר בנושא ולאחרונה הומלץ לי לעשות יוגה כדי לשפר את הגמישות,ו גם בהקשר של עשיית פעילות שהיא יותר רגוע ושלווה מריצה. אם כך שאלותיי הן|: 1. האם יוגה תורמת לגמישות 2. אני מתאמן באונ' ת"א וראיתי שיש שם חוג יוגה, אפשר פשוט לבוא לחוג (ראיתי שאין חלוקה לרמות) ולהשתלב או שיהיה לי מסובך מידי? 3. ושאלה אחרונה וקצת טיפשית
, מה לובשים לשיעור יוגה? אורי

כמה תשובות....

הי אורי. כן, יוגה תורמת לגמישות. 2. כדי לדעת בדיוק, הכי טוב ללכת לשיעור ולחוות ממקור ראשון. 3. מה שנוח. ואפרופו יוגה ומרתון. באחד המקומות שאני מלמד יש קבוצת מרתון, במשך שנים הם מגיעים באופן קבוע לשיעורים, וכל פעם מצטרפים מרתוניסיתים חדשים. הם טוענים שיוגה עוזרת להם מאוד. גם בקשר למתיחות וגם מהייבטים אחרים כמו: ארגון בגוף, ראש לפעילות ממושכת. משהו אחר ששמתי לב הוא: שיוגה, עד כמה שזה לא נראה קשור, תורמת מאוד לסיבולת לב ריאה. אני רואה את זה על עצמי, אני לא מהרצים (באדיבות צה"ל...שברי הליכה שלא מאפשרים לי לרוץ יותר מחצי קילומטר במקרה הטוב....) ולא עוסק בספורט שכביכול תורם לסיבולת לב ריאה, אבל מה לעשות אני כן מתרגל יוגה, המקצוע מחייב... אבל לא מזמן שמתי לב שיש לי סיבולת לב ריאה של רץ מרתון....אני מסוגל לבצע פעילות נמרצת לפרקי זמן ארוכים בלי להתנשם. וכל זה מהיוגה. ככה שנראה לי שיש יותר מסיבה טובה אחת לשלב יוגה עם הפעילות שאתה עושה. בהצלחה ולילה טוב. אבי.

wolfsons

New member
סיבולת לב ראה

אבי ואורי, אני מתרגל יוגה למעלה מ-19 שנה, ולא עושה פעילות גופנית אחרת. במשך השנים אני נבדק כל שנתיים בבדיקות כלליות מטעם מקום העבודה שלי. בבדיקות אלו נערך גם מבדק לב במאמץ, ושימו לב: כל שנתיים, אני מבוגר בשנתיים מהמבדק הקודם, אך התוצאות שלי משתפרות לעומת המבדק הקודם. אז הנה, ישנה גם מדידה אובייקטיבת של הנושא. דובי

0 אור 0

New member
רק אני לא סופרמן??

אני מתרגלת יוגה הרבה שנים, לא תמיד ברמת הנאמנות הדרושה, אבל תמיד חוזרת לאהבתי הראשונה, אז נכון שבגיל 30 הייתי במצב גרוע בהרבה מהיום, ונכון שהמדדים בהריאותיים שלי לא מדרדרים כצפוי לבנאדם שיושב כל היום מול המחשב, אבל אני גם לא רואה שיפור וגם ממש לא מתקרבת לסבולת לב ראה של רץ מרתון , או אפילו של עמיתי מיטיבי הלכת שמקפצים על הרים אימתניים כל שבועיים -שלושה.

yoyogaga

New member
גם אני לא

ואגב פעילות מאומצת מכל סוג איננה בהכרח דבר בריא. למרות שאולי שרירים זה דבר יפה, ואנדורפינים וחומרים אחרים שמשתחררים לזרם הדם תורמים לשיפור מצב הרוח. לי הסבירו שהמכות והזעזועים שהשלד חוטף בריצה בעיקר הסחוסים שהגוף לא בונה כפי שהוא בונה את העצמות, הן סיבה מדוע הליכה עדיפה על ריצה בעיקר בגילאים מבוגרים. (כמובן שזה שונה מאדם לאדם יש אנשים שמסוגלים לרוץ כל החיים)

0 אור 0

New member
אכן הסבירו לך נכון

והיום רבים מבינים שפעילות מתונה ומדורגת עדיפה על פני האינטנסיבית

למעלה