כמה שאלות על אומהה

• פותח הנושא nadd
  • פורסם בתאריך

nadd

New member
כמה שאלות על אומהה

1. מדוע יש רק אומהה PL ? 2. מדוע זה לא STR8 - פלופ 10JQKA ול יש K9 ? 3. מה ההבדל בין אומהה היי לבין אומהה היי לוו ? 4. האם זה לא STR8 - פלופ 5679 ולך יש 88, כי 2 הקלפים לא משתתפים בSTR8 ? זהו.

זונע

New member
קצת תשובות

1.ככה
2.זה כן...זה סטרייט K-9 3.באומהה היי לו, גם היד הכי נמוכה לוקחת חצי מהקופה. כלומר, A2345 זו היד הכי נמוכה שאפשר לקבל. יד נמוכה מתקבלת עם קלפים עד 8, כלומר בקלפי הקהילה חייבים להיות לפחות 3 קלפים שערכם לא עולה על 8 כדי שיכולה להתקבל יד נמוכה. במקרה ואין יד נמוכה, היד הגבוהה לוקחת את כל הקופה. 4.לא, זהו לא סטרייט. באומהה משחקים עם 2 קלפים מהיד שלך+3 קלפי קהילה, ובשביל סטרייט של 5-9 אתה צריך להשתמש ב-4 קלפי קהילה-אסור באומהה!! מקווה שעניתי לך על שאלותיך

nadd

New member
תודה, אבל...

2. יצא לי ככה וזה לא היה סטרייט - שמתי אול אין והפסדתי 3. לא כל-כך הבנתי את ההבדל. זה אותם חוקים כמו אומהה היי ? תן דוגמא מתי לוקח חצי קופה ?

זונע

New member
...

היה לך סטרייט:| או שלא שמת לב או שאלו לא הקלפים שלך. היה לך K9 ביד והיה על המגרש 10JQ...איך שלא תסתכל על זה, זה סטרייט. כן זה אותם חוקים, רק שהיד הנמוכה לוקחת 50% מהקופה. גם אם יש לך רביעייה, ולמישהו יש למשל A3468...הוא יקח 50% מהקופה דוגמה: אתה מחזיק ביד 66QQ, היריב שלך מחזיק A299 על המגרש יש: 6 6 8 3 K לך יש רביעיית 6, ליריב שלך יש LO(ככה נקראת היד הנמוכה): A2368. לכן אתם תתחלקו בקופה 50-50 אם למשל המגרש היה: 6 6 8 J K אז הייתה לך רביעייה, אבל ליריב שלך היה רק A268...זה לא LO(כי צריך 5 קלפים) לכן אתה תיקח את כל הקופה. מקווה שהבנת

nadd

New member
יותר ברור לי ...

במקרה של הסטרייט בפלופ לו היה AQ ולי היה K9 והוא לקח את כל הקופה אני הייתי גם מופתע לגבי הדוגמא שלך - ממש תודה. אבל למה בדוגמא השנייה לקחת A268 ולא A2668 ?

זונע

New member
אסור לקחת אותו קלף פעמיים

אתה חייב קלפים A-8 אבל לא אותו מספר פעמיים

Papito

New member
חבר יש לך כמה טעויות

1. זה סטרייט, אבל זה SHARE כי בפלופ יש 10-A, ה9 לא רלוונטי כאן כי בלוח יש סטרייט יותר גבוע. 2. A2345 זה סטרייט וזה אחד הרצפים החזקים שקיימים במשחק, וזו בשום פנים ואופן לא היד הכי חלשה שיכולה להיות

modz0r

New member
תוספת לתשובות..

1. אין רק PL באומהה, יש גם FL וגם NL, אבל זה הידוע מבניהם. 2. כמו שזונע כתב, לפי מה שאתה אומר היה לך סטרייט. או שהיה למישהו פלאש\סטרייט יותר גבוה, או שטעית בקלפים שכתבת לנו. (ולפי מה שהוספת אחרכך - באמת היה לו סטרייט יותר גבוה) 3. ההבדל הוא שב-Hi משחקים פוקר "רגיל", כשב-Hi/Lo יש חלוקה של פוקר "רגיל" (החלק של ה-Hi), ופוקר שבו היד הנמוכה מנצחת. כמעט בכל מקום כשמדברים על אומהה Lo, הכוונה היא ב 8 או יותר טוב (נמוך), כשרק קלפים שהם 8 ומטה (כולל אס) נחשבים. 4. אכן, זה לא סטרייט כי אתה חייב ש-2 מתוך ה-4 קלפים שלך ישתתפו ביד.

nadd

New member
אינני יודע למה ...

בפול טילט יש רק אומהה היי עד 3K/6K ו-PL ואין בליינד יותר גבוה כמו בטקסס הולדם ו-NL אני חושב שצריך להיות הסבר הגיוני למה הם מגבילים את הסכומים. לגבי סעיף 2- האם יש דבר כזה סטרייט יותר גבוה כאשר הסטרייט הגבוה בפלופ ? תודה הבנתי עכשיו מה זה אומהה היי לוו - אני אנסה בפועל.

modz0r

New member
תשובות

בקשר ל-NL, זונע צודק. באומהה Hi, הרגיל, יש רק לימיט ופוט לימיט, ובאומהה Hi/Lo יש הכל, אבל ה-NL זה רק בסטייקים נמוכים יחסית. באומהה זה לא חשוב מה יש לך לפני הפלופ ובפלופ, אלא איזה Draw יש לך, ואיך אתה משחק אותו. ברגע שאתה משחק NL, אתה משנה את כל הרעיון של המשחק, ובגלל זה משחקי ה-NL של אומהה פחות מוכרים, ורוב האנשים משחקים PLO (לדעתי לפחות). עכשיו, אחד החוקים המרכזיים באומהה זה שבשביל להרכיב יד צריך לקחת 3 קלפים מהמשותפים, ו-2 קלפים מהיד של השחקן, כך שלמרות שבפועל על השולחן היה סטרייט, אתה יכול להשתמש רק ב-3 מהקלפים. הוא השתמש ב-TJK שעל השולחן וב-AQ שביד שלו, והרכיב סטרייט מעשר לאס. אתה השתמשת ב-TJQ שעל השולחן וב-K9 שביד שלך, והרכבת סטרייט מ-9 עד מלך. אגב, אתה כל הזמן אומר פלופ על 4\5 קלפים שעל השולחן, אבל הפלופ זה רק 3 הקלפים הראשונים, אחר-כך זה טרן וריבר, או "הקלפים המשותפים".

DoubleN

New member
האומהה היי לו

הוא משחק די חדש במונחי פוקר, הלימיט וה-PL יותר פופלריים, ה-NL הוא ייצור די חדש, שהרבה שחקני אומהה היי לו מסתייגים ממנו היות והוא כמעט ולא מאפשר משחק פוסט פלופ משום שהרבה נוטים לשבת עם ערמה מינמלית ולדחוף אותה כשיש יתרון נגד יד רנדומלית, העובדה הזאת מבטלת את היכולת של שחקן טוב לנצל את היתרון שלו במשחק פוסט פלופ, ונקודה נוספת, זה העובדה שהשליטה על גודל הקופה די אובד במשחק משוגע עם 4 קלפים שבנוסף לכל, הקופה מתחלקת. המטרה של כל משחקי ההיי לו למינהם, בין אם אומהה או סטאד, הוא לקחת את כל הקופה או בעגה המקצועית scoop the pot, זה מתאפשר עם סלקטיביות נכונה, והמשחק הממולץ למתחילים הוא לשחק ידיים עם שמכילות A2 או A3 או A34, ולא להתפתות לשחק ידיים שמכוונות רק לאחד מחלקי הקופה. היד החזקה באומהה היי לו היא AA23 דבל סוטיד. אם אתה מעוניין ללמוד את המשחק ברצינות יש ב-2+2 פורום מצויין בנושא. יש סצינה די פעילה ב-PLO8 ןב-NLO8, ואפילו כמה ישראלים שמשחקים באופן קבוע, כמו veron555 ו-ZivTLV ב-PS. ויש סצינת Sngs די פעילה ב-PS ו-FT. מקווה שעזרתי, בהצלחה בשולחנות, אני שמח שיש טרדים שלא עוסקים בהולדם:).

זונע

New member
עד כמה שאני יודע, אין אומהה NL

יש אומהה היי/לו NL, אבל אומהה רגיל יש רק PL ו-FL

eilat11

New member
עוד שאלה קטנה על אומהה

קצת חוקים בסיסיים... נניח שאני מחזיק פלאש עלה עם A גבוהה ומישהו מחזיק פלאש לבבות עם Q גבוהה, למי היד המנצחת? כלומר האם משנה הצורה? או שקודם מסתכלים על הקפים ואז על הצורה (אם זה ככה רק ברויאל פלאש לצורת הפלאש תיהיה חשיבות)

זונע

New member
:|אין כזה דבר שני פלאשים

לפני שמשחקים אומהה חייבים להבין את החוקים הבסיסיים!!! משתמשים בשני קלפים מהיד שלך(מתוך 4) וב-3 קלפי קהילה!!! לכן, לא יכול להיות שני פלאשים, כי בשביל זה תצטרך 6 קלפי קהילה(3 עלים ו-3 לבבות). מכיוון שיש 5 קלפי קהילה ומותר לכל שחקן להשתמש ב-3, אם יהיה 3 עלים ו-2 לבבות, יכול להיות רק פלאש עלים.

למעלה