כמה שאלות, על גז צחוק, על חרדות ועל אבן

galya13

New member
כמה שאלות, על גז צחוק, על חרדות ועל אבן

1.) האם גז צחוק ששמים אותו עד הסוף במרפאת שיניים (100%) הוא מסוכן? פשוט טיפלתי בשיניים עם גז צחוק והיה בסדר, תמיד הייתי מתנתקת ולא מרגישה כלום. אבל בפעם האחרונה שמו לי גז ופחות השפיע אלי, חלק מהטיפול הרגשתי שעושים לי משהו, אז ביקשתי מהרופא לשים עוצמה יותר של גז, אז הוא אמר שזה כבר הכי גבוע על 100%, ושיותר זה כבר אסור לשים, ושאפשר למות מזה אם הוא ישים יותר. אז זה ממש הפחיד אותי. האם זה באמת מסוכן הגז צחוק? 2.) ומה עוד אפשר לעשות מהחרדה של טיפול בשינייים? 3.) אולי יש איזשהו כדור הרגעה, אבל ממש חזק (ולא מסוכן) שאפשר לקחת לפני טיפול, אבל משהו שישפיע שאנילא אפחד כשאני אכנס לרופא? 4.) וגם ניקו לי אבן מהשיניים, וכבר אחרי שבוע אני רואה שוב קצת אבן בשיינים למטה בצד של השן. מה אפשר לעשות? כי נראה לי שאני מצחצחת טוב.

galya13

New member
מוסיפה משהו שקשור לשאלה 1

ועוד משהו שרציתי לשאול על גז צחוק, למה זה לא השפיע אלי בפעם הזה? רק שכחתי לציין שממש פחדתי הפעם. אבל תמיד אני מצד שני פוחדת, בכל טיפול. ומה אפשר לעשות?

galya13

New member
מקפיצה, כי זה מאוד חשוב לי ויש לי תור ביום

שישי הזה, ואני מתה מפחד.

גז צחוק

מכשיר הגזז צחוק (ניטרוס אוקסיד) בנוי כך שתמיד, אבל תמיד ! מסופקת דרך המכשיר תערובת של גז הצחוק יחד עם חמצן. המכשיר בנוי כך שלא ניתן שיהיה רק 100% גז צחוק ללא חמצן. ולכן לא ניתן להגיע ל100 % גז צחוק. זאת על מנת לשמור על הבטיחות ולהבטיח אספקת חמצן שוטפת. המכישר נחשב לבטוח לשמוש. קורה לפעמים שההשפעה פחות מורגשת אבל מאחר ופעמים קודמות היתה השפעה מומלץ לנסות פעם נוספת. כאשר החרדה גבוה עד כדי כך שגז הצחוק לא משפיע יש לעבור לשיטות הרגעה תרופתיות אחרות.במקרים כאלו יש להתיעץ עם רופא מרדים. לגבי כדורי הרגעה יש להתיעץ עם רופא הכללי גם לגבי הסוג וגם לגבי המינון.

Naych

New member
פחד מטיפול שיניים

בהמשך לבעיה שהצגת, ובמידה שהחרדה שלך נובעת מזריקה או כאב מזריקה אני יכול להציע לך מנסיון אישי לבחון את האופציה של איתור רופא שמשתמש בטכניקת ה WAND שהיא הרדמה ללא מזרק וללא כאב, בהצלחה.

למעלה