כמה שאלות על גידול חתולה

• פותח הנושא ANZ1
  • פורסם בתאריך

ANZ1

New member
כמה שאלות על גידול חתולה

שלום לכם, אני חדש בעולם החתולים
עד היום הייתי "בחור של כלבים" ולא אהבתי חתולים, אבל יצא מצב שגורת חתולים בת חודשיים נעזבה משום מה על ידי אמא שלה והאחים שלה (אני עדיין רואה אותם מסביב) ואותה גורת חתולים החליטה לאמץ את החלון שלי.
אחרי יומיים שהיא לא הלכה, החלטתי לנסות להיות חברותי, בהתחלה לתת לה שאריות בשר שהיו לי, אחר כך להחזיק אותה, להכניס הביתה, ותוך כמה ימים היא נהפכה לחתולת הבית.
מכיוון שהכל זה בפעם הראשונה, גם אצלי, החתולה הראשונה, וגם אצלה, אני האדם הראשון שלה, אנחנו מאלתרים ביחד.
היא מאד חברותית, לפחות כלפיי, משאר בני האדם ומשאר החיות הגדולות כמו כלבים היא מתעלמת.
אבל אלי היא מתייחסת כמו כלב, הולכת אחרי לכל מקום, יושבת איתי, משחקת, מלקקת, אנחנו מסתדרים מצוין, אני קורא לה והיא באה, מעולם לא היה לי חיה שכל כך קל לאלף,
צרכים ? שמתי אותה בארגז בפעם הראשונה וכאילו היא קראה את המדריך, אותו הדבר עם השחזת ציפורניים.
אבל יש לי כמה שאלות.
1. בקשר לנשיכות, היא בת כ5 חודשים עכשיו, נראית כבר יחסית גדולה, פי 3 ממה שהיא באה אלי, ועדיין יש לה שיניים קטנות, אנחנו משחקים בנשיכות מדי פעם, רוב הזמן היא משתדלת לא לסגור חזק, למרות שלפעמים בהתלהבות היא כן נושכת חזק, כרגע זה בהחלט נסבל ולא ממש מפריע (חוץ מסימנים אדומים קבועים על כפות היידים) השאלה אם לעצור את זה עכשיו כי בעתיד היא תהיה "נמר" או שיכול להיות אפשרי שבעתיד היא תקפיד במשחקים לא להכאיב ?
2. קראתי שחתול בדרך כלל ישן רוב היום צריך לשחק איתה חצי שעה ביום, לא אצלה, לפחות חצי מהיום היא ערה, ואין לה בעיה, והיא רוצה לשחק שעות , זה נורמלי ?
3. בהתחלה התלבטתי אם לקחת אותה לוטרינר לחיסונים, היא לא יוצאת החוצה, וכל בעלי החיים שהיא נתקלת בהם אלו בני אדם או כלבים מחוסנים, צריך לחסן אותה ? איך היא תדבק בכלבת ?
4. לא שמתי לה קולר, אנשים שאלו אותי למה אין לה קולר, ואני לא מבין למה היא צריכה קולר, יש סיבה לשים לחתול קולר ?
5. כל כמה זמן צריך להחליף חול מתגבש ?
6. מה בקשר לעיקור ? מתי ? חייבים לחתות בית שלא נפגשת עםחתולים ?
תודה רבה מראש
מיאו
אני עדיין מנסה להבין מה היא מנסה להגיד לי כל הזמן עם המיאויים השונים

אחד אחד

1. עדיף לעודד אותה לא לנשוך, אחרת היא עלולה "להתפרע" עליך כשהיא תהיה גדולה. תזכור שצורת המשחק היחידה של חתולים היא ציד - אתה כרגע מלמד אותה שהידיים שלך הן טרף חוקי.
2. מה שקראת נכון לחתולים מבוגרים. זו גורה, ולהם יש מספיק אנרגיה להחזיק תחנת כוח בינונית.
3. חיסונים חובה. המחלות שמחסנים נגדם חתולים, כמו נניח חתלתלת, הן מסוג הדברים המגעילים שאתה אפילו עלול לסחוב איתך הביתה בבגדים.
4. שווה לשאול את הוטרינר, אבל לדעתי אם היא לא יוצאת החוצה אין סיבה לקולר - לחתולים שיוצאים החוצה שמים קולרים בעיקר בתור אמצעי נגד קרציות.
5. בעיקרון השיטה שלי היא לנקות עם הכף כל יום, להוסיף אם נראה לי שחסר, ולהחליף לחלוטין פעם בחודש. אבל יש כל מיני שיטות.
6. עיקור כבר בגיל הזה, אבל מאחר ועוד אין לה חיסונים מומלץ להתייעץ עם וטרינר - יכול להיות שהוא ימליץ לעשות חיסונים קודם. יש כמה סיבות לעיקור - קודם כל כל ייחום מגדיל את הסיכון לסוגים מסויימים של סרטן, בעיקר סרטנים שקשורים למערכת הרבייה. בנוסף בזמן הייחום היא די תשגע אותך, וכל עוד היא לא מעוקרת או בהריון יהיה לה ייחום פעם בכמה שבועות. מעבר לזה לפי מה ששמעתי חתולות מבוגרות שלא מעקרים גם מתחילות לסמן ונעשות יותר תוקפניות.

Yukita

Active member
מנהל
ברוך הבא!

יפה הסיפור שלכם ושל החתולה (מה שמה?)!
&nbsp
תשובות לכמה שאלות:
&nbsp
לי עצמי יש גם חתולים וגם כלבים. בגדול, עם חתול לא מומלץ בכלל לשחק משחקי נשיכה או תפיסה בכפות הידיים (=ציפורניים). עדיף לשחק עם מה שמכונה "משחקי חכה" כלומר צעצועים תלויים על חוט או משחקים שזורקים, כמו כדור. זאת על מנת שהידיים שלך תישארנה מחוץ לתחום וכך גם ישארו שלמות
גם עם כלב, מאוד לא רצוי לשחק משחקי נשיכה עם הידיים החדופות, ועם חתול - עוד פחות.לגבי שניהם, לא ניתן לסמוך ב100% על לימוד "נשחכה לא נושכת".
&nbsp
שינה: אכן אומרים שחתולים אמורים לישון איזה 16 שעות ביממה, אבל לא נראה שזה תופס לגבי גורים :p
&nbsp
חיסונים: הם מאוד חשובים. במקרה של חתולים, לא מדובר דווקא בכלבת. מדובר בחיסונים נגד מחלות קשות הנפוצות בחתולים, כמו חתלתלת. מחלות מידבקות ניתן להעביר גם באמצעים עקיפים, על ידי שאתה או הכלבים תישאו משהו פנימה מהרחוב- כנ"ל לגבי פרעושים. החיסון הוא גם הזדמנות לבדיקה שנתית פשוטה (מישוש, האזנה) על ידי וטרינר מנוסה, שגם בוחן את מצב השיניים והחניכיים.
&nbsp
פה יש הסבר ברור ופשוט על מה החיסונים לחתוךים כוללים ועל דרכי הדבקה:
&nbsp
http://www.dr-d.co.il/חיסונים-וטיפולים-מונעים-3/51-2/
&nbsp
קולר: מרבית החתולים המוכרים לי הם ללא קולר, והוא אינו חובה. אם תחליט לשים קולר, עליך להקפיד על קולר בטיחותי לחתולים: כזה הנפתח מעצמו כאשר הוא נתפס במשהו, כי תאונות רבות קורות לחתולים שנתפסים במשהו (בחוץ בדרך כלל) עם הקולר. חתולת רחוב מילדותי קיבלה כך שסע עמוק בלסת - קולר לא בטיחותי שאנו הילדים הכנו לה נתפס אבל לא השתחרר והיא נאבקה להשתחרר. בחנויות ציוד בע"ח יש קולרים ייעודיים לחתולים .
&nbsp
קולר עוזר לסמן שהחתול שייך למישהו, אם חוששים מפני בריחה והליכה לאיבוד.
&nbsp
קולר אחר הוא קולר נגד פרעושים וקרציות. לדעתי, עדיף במקומו לשים אמפולה - כי הקולר אינו בטיחותי
&nbsp
עעקור: בחתולות, בעקרון החל מגיל 3-4 חודשים. אם שלך בת 5 חודשים בערך, הגיע הזמן לקבוע.
&nbsp
חול מתגבש: תלוי בסוג החול ובאיכותו. אצלנו מנקים תוצרת (לא מחליפים חול) פעמיים ביום. חול איכותי שמנקים כך יכול להספיק לדי הרבה זמן.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
תודה רבה לשניכם

עוד כמה שאלות קטנות, רוב הזמן היא מאד רגועה ובטוחה בעצמה, הולכת באמצע הבית עם זנב מורם או שוכבת פרוסת איברים על הרצפה.
אבל מדי פעם כאילו ראתה מפלצת, היא סומרת שיער ובורחת מאיזה מפלצת דימיונית ? זה נורמלי, אם זה היה אצל בן אדם או כלב, זה היה מצביע על בעיה חמורה...
טונה, אני נותן לה כל יום אוכל יבש איכותי חופשי כמה שהיא רוצה, היא אוכלת, אבל לא בהתלהבות, אני רוצה לצפר אותה, היא לא מתלהבת משום דבר במיוחד, אולי קצת יותר מטונה, אבל גם לא יותר מדי, יש דברים אחרים שיכולים לעניין אותה ? זה בסדר לתת לה כל יום חצי קופסת טונה במים ?
היא לא יוצאת החוצה בצורה קבועה, למרות שמאד מסוקרנת, בפעמים שאני יוצא איתה, היא הולכת לאכול עשב, יכול להיות שחסר לה ויטמינים ?
בקשר לחול , אני קונה חול איכותי, ומנקה פעמיים ביום, אין בכלל ריח, כשאת אומרת הרבה זמן, זה אומר פעם בחודש ? יותר ? מבחינת החול הוא נראה נקי.
ושאלה אחרונה לגבי דיבורים או מיאו, הרבה פעמים אני עושה משהו, והיא מתיישבת לידי ומתחילה ליילל, אני לא יודע מה היא רוצה, הרי אוכל, מים , וארגז חול יש לה תמיד זמין, היא רוצה תשומת לב ? יש לה בעיה ? שעמום ? סתם מספרת סיפור ?
מבחינת השם, בהתחלה האחייניות שלי הציעו כל מני שמות של נסיכות וולדיסניות או חתולות מצוירות, אבל אני קורא לה טולי, שם שהוא כנראה קצת סתמי, אבל זה השם שנשאר.

dimitrygo

Active member
מנהל
תשובות:

1. כן זה נורמלי
קצת קשה להגיד מה עובר עליהם, האם הם באמת רואים משהו או רק מדמיינים דברים אבל זה נורמלי לחלוטין.
2. להבדיל מכלבים חתולים אוכלים הרבה פעמים ביום אבל מעט יחסית. כך שאולי זה גורם לך לחשוב שהיא אוכלת לא בהתלהבות. וגם תמיד אפשר לנסות להחליף למזון אחר. איזה מזון היא אוכלת אגב?
ניסית לתת לה שימורים יעודיים לחתולים? אפשר לצ'פר אותה בטונה במים מדי פעם אבל חצי קופסה כל יום זה לא כ"כ טוב.
3. חתולים אוכלים עשב/דשא בין היתר כדי להטפתר משער שהם בןלעים תוך כדי ניקוי עצמי ובכלל הם אוהבים לנשנש אותם. זה לא אומר שחסר לה ויטמינים.
4. כל עוד החול נקי ולא מסריח אין סיבה להחליף אותו.
5. עדיין לא קיים מילון לשפה חתולית
אני מניח שעם הזמן תלמד מה היא רוצה להגיד לך. אם שום דבר לא חסר לה אז כניראה היא רוצה תשומת לב.

meedas

New member
תוספת קטנה בנושא האוכל

חתולים מאוד מפונקים באוכל. מזון יבש ששוכב בצלחת כמה שעות מאבד מטריותו ומטעמו ויש חתולים שיסתייגו מעט מלאכול ממנו (יש גם כאלה שיפתחו בשביתת רעב מלאה עד תיקון המחדל)
חשוב להקפיד על תחלופת מזון לפחות אחת ליום, כלומר אם נשאר אוכל בצלחת להיפטר ממנו לפני שמניחים אוכל טרי. שאריות אפשר להוציא החוצה לרווחת חתולי הרחוב, שמטעמים ברורים הרבה פחות מפונקים בדברים כאלה
&nbsp
לגבי היללות, אצלנו מתנהלת שיחה קבועה - החתול מילל שוב ושוב עד שאני שואלת אותו מה הוא רוצה ומקבלת בתשובה יללה קצרה. בתרגום חופשי:
אמא... אמא...אמא...אמא...אמא...אמא...
מה?
כלום.
&nbsp
עד השיחה הבאה...
&nbsp
כן, עם הזמן לומדים מה אומרות היללות. וגרוע מזה, מתחילים לענות.

&nbsp

שפת חתולים

אנחנו לגמרי מנהלים שיחות עם החתולים שלנו :)

בעקרון,זה נורא אינדבדואלי לחתול. החתולה שלנו למשל בקושי מייללת - היא מצייצת רוב הזמן. והחתול כשהוא רוצה צומי לא מיילל אלה משמיע מעין צירצור רך. הוא גם משמיע את הקול הזה שהוא והחתולה משחקים בניהם.
כשעת הטונה (אגב, חצי קופסא זה המון. שלנו מקבלים כפית וזה די והותר) יש מקהלת יללות ארוכה ונרגשת.

הינה לינק כללי עם מידע על תקשורת עם חתולים:

http://reut-forum.com/index.php?topic=3433.0

דרורפפ

New member
לגבי כמות הטונה

שלום, לגבי כמות הטונה- אני מניח שהתדירות (כל יום?) נחשבת לגבוהה, אך מדוע חצי קופסא (אני מניח כ-60 גרם נקי לאחר סינון?) נחשב להרבה, בעוד שכפית טונה זה די והותר?

האם יש בעיה בריאותית עם הכמות, או שציינת זאת כהערת 'אגב' ביחס לכמות שאת נותנת?

meedas

New member
זה קלוריות...

כל החתול שוקל 4-6 ק"ג (בממוצע)
האוכל היבש מספק את כל הצרכים התזונתיים. כל דבר מעבר זה אקסטרה שאם מגזימים, יובילו פוטנציאלית להשמנה. עודף משקל מסוכן לחתולים כמו לאנשים
&nbsp
צ'ופרים זה נחמד וכיף וטעים, אבל חייב להיות במידה
&nbsp
&nbsp

דרורפפ

New member
אני חושב שהקישור הזה קצת בעייתי

אני חושב שהקישור הזה קצת בעייתי- מאחר שהם אינם מציינים באיזה סוג של טונה מדובר, ולא מציינים את כמות הכספית הרלבנטית.

אם אני זוכר נכון ההבדל בין הטונה הבהירה השכיחה בארץ, לבין הטונה השכיחה בארה"ב למשל, זה הבדל של 400% - 500% כספית. אז לפי דעתי ההבדל הזה משנה את ההמלצה דרמטית בהתאם לסוג הטונה וכמות הכספית הרלבנטית לנושא

דרורפפ

New member
מצאתי תקציר של מחקר ישן

מצאתי תקציר של מחקר ישן בנושא: http://link.springer.com/article/10.1007/BF00687167

המחקר משנות ה-70, הם מדברים שם על דיאטה לחתולים המבוססת על טונה עם רמת כספית גבוהה- אז אני מניח שלא מדובר בטונה האופיינית אצלנו. ובמקרה שלהם לאחר כ-7-11 חודשים הם מצאו תסמינים שליליים.

דרורפפ

New member
במקרה שלי יש לי שליטה מסויימת

במקרה שלי- האכלת חתולי רחוב, יש לי שליטה מסויימת, מאחר שהמזון היבש לא נשאר להם נגיש כל הזמן אז המזון הרטוב/בשרי בעצם 'מחליף' את הארוחה היבשה. (בתנאי שהם לא עושים כפל מבצעים בפינת האכלה אחרת)

אבל גם במקרה כשיש מזון נגיש כל הזמן, מה מונע מהחתול לנשנש את המזון יבש יתר על המידה? ... אפילו חתולי הרחוב שאני מאכיל- אם הם לא רעבים, הם לא אוכלים. או שהם אוכלים מעט מאוד, וזה תקף גם למזון יבש, רטוב/שימורים/בשרי.

ובכל אופן, אני חושב שאם אני אנסה לתת להם כמות של כפית... יש לי תחושה שזה לא יסתיים בטוב. אישית הייתי מעדיף לא לתת להם את המזון כלל- מאשר לתת להם כל כך מעט ממנו

Yukita

Active member
מנהל
כפית זו המלצה

אפשר גם יותר, אפשר גם בכלל לא.
&nbsp
אני נותנת שימורי אוכל חתולים כפינוק, לא טונה. שמה קצת לכל אחד בצלוחית וכל אחד מקבל. זה נוח כך לחתולי בית. לחתולי חצר, מכורח הנסיבות, בדרך כלל לא מחלקים ככה בגלל המספר וההתנהלות השונה. לחתולי חצר פעמים רבות נותנים רק אוכל יבש - בין השאר כי זה פחות מלכלך (חשוב כשצריך להתחשב בשכנים), וגם כי הם ממילא אוכלים את כל המציאות שהם מוצאים בחוץ.

g l o r y

New member
שאלה מהירה אליך

מכיוון שאמרת שיש לך כלבים ולא אמרת במה אתה מאכיל אותה- אתה נותן לה אותו אוכל כמו לכלבים? חשוב לדעת שחתולים צריכים טאורין שאין באוכל של כלבים ועוד כל מיני דרישות שונות לכן- תן לה אוכל ייעודי לחתולים. אצלי התזונה קצת משונה כי הם אוכלים פנסי פיסט בכמויות. שניהם האכלת יד והגדול היה חולה כשהיה קטן ונאלצנו להזין אותו באוכל רטוב ומאז הוא אוכל בעיקר פנסי פיסט כי הוא מפונק. השני למד ממנו. הווט טוענת שזה בסדר כל עוד הם אוכלים גם קצת יבש כי פנסי פיסט יחסית איכותי אבל זה עול כלכלי ולא הייתי ממליצה על תזונה כזאת לכל אחד.
&nbsp
הייללות- טוב, זה אינדיבידואלי. לאורך זמן תלמד מה היא רוצה, מה כם שלאור הזמן חלקם לומדים להביע את עצמם בצורה מאוד ברורה. שני הנסיכים שלי קוראים לכל אחד מבני הבית ביללה אחרת. הם יודעים לסמן לנו לבוא אחריהם והקטן יודע לשבת ליד הצלחת כשהוא רעב, ליד המים כשהוא צמא, לתת טפיחה על המפתחות כשהוא רוצה החוצה וללטף לחיים עם כפות רכות כשהוא רוצה להתחנף. כל פעילות מלווה בקול שלה.

למעלה