כמה שאלות על הגירה ועבודה

alma7777

New member
כמה שאלות על הגירה ועבודה

שלום לכולם, אני ובעלי מעוניינים לעבור לטורונטו. שנינו אקדמאים בגיל 30 המוקדם, עם ניסיון מקצועי של כמה שנים בתכנון ערים/ אנליסט השקעות. אשמח אם אפשר יהיה לענות לי על מספר שאלות: 1. מהי החלופה לתהליך הארוך של ה- SKILLED WORKER, רק דרך מציאת עבודה או עצם האחזקה במקצוע נדרש? 2. איך אפשר לדעת האם המקצועות שלנו נדרשים? 3.מהם הסיכויים למצוא עוד מכאן עבודה, מבלי להזדקק לטוס יותר מפעם לקנדה לראיונות? לחילופין, האם יהיה קל למצוא שם עבודה (שלא במלצרות..) 4. כמה כסף לדעתכם צריך ל"אתחל" את המהלך - בהנחה שלא נמצא עבודה מהבית? האם נדמה לי, או שיחסית פשוט לעבור את הניקוד 67 (במידה ואתה אקדמאי, דובר אנגלית, עם ניסיון מקצועי? שנבחנתי באותה שיטה עבור הגירה לאוסטרליה ואנגליה, הייתי רחוקה מאוד..לכן הספקנות תודה לכל המשיבים :) עלמא

הגירה לטורונטו - קנדה הרבה שאלות, קצת תשובות

1. החלופה היחידה לתהליך ארוך של SW היא מציאת מעסיק או הגירה פרובינציאלית (לטורונטו אין כרגע מסלול פרובינציאלי סביר). 2. אנליסט השקעות הוא מקצוע נדרש לפי הרשימות של משרד העבודה ו LMO או AEO למנלים בתחום יונפק במהירות. לגבי מתכנן ערים בדוק בשאלות הנפוצות למעלה בקטגוריית העבודה יש שם קישור לאתר הבודק את מצב התעסוקה והשכר בכל המקצועות שהם. 3. קל מאד למצוא כאן עבודה עם אתה לא בררן, אבל מציאת עבודה במקצוע (גם אם ירידה בתפקיד) יכולה לקחת עד שנה. 4. להערכתי יש צורך ב חסכונות של כ 20,000 דולר כדי לשרוד את המעבר ואת התקופה עד מציאת העבודה. שאלת 67 הנקודות היא עניין עובדתי. בצעי את הסימולציה אם עברת יש, אם לא עברת אין......מי שיש לו תואר של 14 שנות לימוד ומעלה, ו 4 שנות ניסיון בתפקיד מהרשימה המצורפת, יכול לקבל 67 נקודות אם האנגלית שלו טובה ובן זוגו גם כן הנדסאי ומעלה. רוב האקדמאים שמתכוננים היטב לבחינת ה IELTS משיגים בסופו של דבר יותר מ 67 נקודות. למעשה כששני בני הזוג בעלי תואר ראשון ולמגיש הראשי 4 שנות ניסיון, מספיק לקבל ציון 7 רק בשני חלקים של הבחינה ואפשר לקבל ציון 6 בשני החלקים הנוספים. (6=modarate ) הסף הקנדי נמוך יותר מהאנגלי והאוסטרלי בכוונה.יש לקנדה תדמית של מקום עם מזג אויר בלתי נסבל (זה רחוק מהמציאות) ולכן אם המדינה רוצה מהגרים (וקנדה זקוקה להם מאד) אז נותנים סף זכאות מספיק נמוך. בהצלחה.

shipy1234

New member
לגבי אנליסט השקעות

אם בעלך מתעתד לעבוד במקצוע גם בחו"ל, ובצפון אמריקה בפרט, הייתי שוקל לעשות ברצינות לעשות CFA. אני יודע שמ- MBA רבים עם התמחות במימון עושים את זה במהלך התואר או אחריו, כך שהוא עשוי להיות בעמדת נחיתות נוספת בחיפוש עבודה אם לא יהיה לא (מעבר לנחיתות הקיימת של שפה, השכלה וניסיון שאינם קנדים). ממילא לוקח מספר שנים (נדמה לי 3) ל- CFA שזה בערך מה שייקח ה- PR.

alma7777

New member
מספר הבהרות

תודה רבה על ההתייחסות המהירה! רק כמה הבהרות לגבי הנאמר : SHIP1234 -הכוונה ב- MBA היא תואר שני אני מניחה , ומה זה CFA .? ולבחור מהמושב - מה זה אומר "LMO או AEO למנלים בתחום" ? ושאלה אחרונה - אני מתעדת השנה לסיים את התואר השני, ובעלי את הראשון. אם אנחנו עכשיו פותחים תיק, זה ייחשב לנו? אם תוך כדי תהליך (עוד שנה לכל היותר) נעביר את התעודות, זה יתקבל? שוב תודה! עלמא

הגיוני שאת תהיי המגישה הראשית ותגישו מייד.

כי כבר יש לך תואר ראשון.......אני מקווה שיש לך גם מספיק שנות וותק בעבודה כך שתיאורטית יש לך בזכות השפות 67 נקודות. אם את גם יותר טובה באנגלית, זה המהלך הנכון, להגיש מייד כשאת המגישה הראשית, כשאת טוענת ל 67 נקודות, בזכות ה BA , הידע באנגלית ושנות הניסיון. אחר כך כשיגיע מועד השיפוט של התיק, ממילא תגישו טופס חדש, ותוכלי לקבל 67 נקודות בלי ציון מקסימלי באנגלית כי יהיה לך יותר וותק בעבודה, וגם יהיה תואר שני (בהנחה שהושג בשתי שנות לימוד אקדמיות אחרת אין לו ערך נוסף בניקוד). כדאי להגיש מייד את הטופס בן 3-4 העמודים ולשלם את האגרה (ראו את גובה הצ'ק למעלה חדש מהיום...) כדי להתחיל לצבור וותק בתור המתארך. ממילא לא מגישים כרגע כלום מלבד הטופס וצילום דרכון. כל השאר מוגש בשלב הבא. CFA ראי בקישור. LMO ו AEO הם תהליכים שמאפשרים להגיע לקנדה במהירות ללא תור או בתור קצר מאד. LMO הוא תהליך לקבלת רישיון עבודה ותושבות זמנית שבעקבותיו אפשר להגיע במהירות רבה ולהגר אם התמלאו כמה תנאים. AEO הוא תהליך שבו מעסיק מצהיר שאם תקבלי PR הוא מוכן עקרונית להעסיק אותך במשרה מלא שאינה עונתית או זמנית. שני התהליכים תלויים במציאת מעסיק, ומאפשרים לעבור למסלול עיבוד מועדף ומהיר של בקשת ההגירה.

לא לאדם, למשפחה

כשבאים צריך לשכור דירה, בטורונטו אי אפשר לשכור דירה בלי להראות יתרה יפה בבנק כתחליף לציון קרדיט ולמכתב העסקה שבלעדיהם אי אפשר לשכור דיור איכותי. צריך לקחת בחשבון כ 3000 דולר לתשלום מראש לשכר דירה, 2000-3000 דולר לריהוט בסיסי, וקצת כסף כדי לרכוש רכב, שלא לדבר על קניות במכולת עד שתימצא עבודה. הגירה זה עסק יקר, ומחיה כלולה בעניין לתקופת ההתאקלמות.

lironshn

New member
מצטרפת לשאלה

20-40 אלף דו"ק בבנק יספיקו כדי להראות שאני מסוגלת לשלם שכ"ד?

גם 10,000 יספיקו

5 ספרות.... בטורונטו זה מספיק........יש בעלי בתים שתשלום של חודשיים מראש (ראשון ואחרון) ועוד כמה אלפים בבנק יספיקו להם, מצד שני יש כאלה שבלי מכתב מעסיק, לא ישכירו, וכמובן כל המגוון באמצע......בדרך כלל כדאי להראות יכול כספית כזו, ולעשות רושם טוב כשאין קרדיט היסטורי. עדיין לא ראיתי מישהוא שממש נשאר ברחוב, אבל ראיתי אנשים חיים בדירות פחות טובות ממה שרצו (למשל נאלצו להתפשר על אפרטמנט ממוצעת במקום קונדו איכותי).

למעלה