כמה שאלות על הון (ממישהי לא מבינה)

כמה שאלות על הון (ממישהי לא מבינה)../images/Emo9.gif

הי! אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול בו את זה... אבל תהיתי לעצמי מה זה בדיוק כשל שוק? ומה משמעות הביטוי קשר הון-שלטון ולמה אנשים מעודדים אותו? תודה רבה מראש

noam4u

New member
תשובות

היי קודם כל, כשל שוק זה מצב בו נייר ערך (לדוגמא) או כל נכס אחר מתומחר בצורה לא נכונה מתמטית או תיאורטית. ואז יכול להיווצר מצב בו ניתן להרוויח ללא סיכון (ארביטראז) או ההפך - להפסיד ללא סיבה. לדוגמא, אם לחברה יש 100 שח מזומן ויש לה 100 מניות, על פניו, מחיר המניה לא צריך להיות נמוך מ1 שח (בהנחה ואין חובות). אם מחיר המניה הוא 10 אגורות, אז יכול להיות שיש כשל שוק. לגבי הון ושלטון.... זה עולם ומלואו. כדי שלא תהיה שחיתות, צריך שלא יהיה קשר בין בעלי ההון לבין אנשי השלטון, זאת אומרת, לא תהיה השפעה חיצונית על החלטות פוליטיות. מקווה שעניתי

תודה! וכמובן -

הדוגמא שנתת מתארת כשל שוק במניות בבורסה כנראה (שוב, לא מבינה בכלכלה אלא סתם מתעניינת במושגים ששאלתי לגביהם), אני משערת שמניה שאמורה לעלות שקל ועולה 10 אג' הופכת ללא כדאית להשקעה. אפשר להשליך מהדוגמה הזו לכל כשל שוק אחר? שערכם של דברים מסויימים יורד והם כבר לא כדאיים? (או משהו כזה...) למה קשר בין הון ושלטון עושה שחיתות? הרי שום דבר לא יכול להתקיים בלי כסף בעולם, ומפלגות צריכות את הכסף הזה בשביל מסע בחירות והפעילות שלהם. ושוב, תודה על ההתייחסות!

הסיבה לכך מאוד פשוטה:

כי אם יש קשר בין פולטיקאי לבעל הון. אז בעל ההון יכול לקנות את השלטון בכסף.... אם אני משלם לפוליטקאי שהולך להיות שר או ח"כ או ראש ממשלה מליונים לחשבונות בנק - הוא חייב לי...... ולכן הוא יטה את המדיניות בהתאם לאלה שהוא חייב להם.... עכשיו תארי לעצמך ששיך מסעודיה קונה דרךך חברות קש את הכוח של פוליטקאים מהשמאל, או שאנשי ימין קיצוני (סתם דוגמא) יגייסו מליונרים שייקנו את הכסא של ראש הממשלה..... המלחמה אם כן תהיה בין הכוחות של בעלי ההון.. והם אלה שיחיליט איךך המדינה שלך תראה.. והבוחר ששם כל כמה שנים פתק בקלפי וחושב שהוא זה שבוחר את הנציגים שלו והוא זה שייקבע את המדיניות שלהם.. חי בעולם של אשליות עם עצמו.... (מיותר כמובן לציין שזה אגב בדיוק מה שמתרחש במציאות.....) ככה בדיוק נראים הדברים.. לצערינו הרב..... לא את ולא אני קובעים מי יהיה בשלטון ומה תהיה המדיניות שלו ברגע האמת - אלא רק בעלי ההון.

למעלה