כמה שאלות על הסרט-->

ERESTOR

New member
כמה שאלות על הסרט-->

יש לי כמה דברים שלא מובנים לי בסרט מאחר ולא קראתי את הספרים אשמח אם טענו לי: 1)מדוע סוזן פיטר ואדמונד לאחר שלוסי טענה שנרניה נמצאת בארון לא יכלו להיכנס? 2) מאיפה הפרוטפסור קיבל את הארון ומאיפה נרניה נברא?..האם הוא היהשם או מכיר את אסלן? 3) האם הוא (הפרופסור) ידע על הנבואה ובכוונה רצה לארך ילדים אצלו בעת המלחמה כדי שימצאו את הארון ?..אם כן איך?....או (מתחבר לשאלה הבאה..) 4) האם הנבואה היא ספציפית ל4 האחים הללו שהם פיטר סוזן לוסי ואדמונד ולא למישהו אחר אם כן איך הם אותרו ע"י הפרופסור..? תודה מראש...וגם אם המידע פה הוא מהספרים הבאים (ידוע לי כי יש 7) אז אני רוצה תשובו לא איכפת לי מסלויילרים בגלל שזה מה שמדרבן אותי לקרא את הספר אז בבקשה תענו לי ...תודה רבה!=]]]]

ToryMaster

New member
נראה מה אני יודעת, ספוילרים כמובן

1. נרניה לא נותנת לכל אחד להיכנס אליה מתי שהוא רוצה. בעיקרון אפשר להגיע אליה רק כשאתה נקרא אליה, או כשאתה מוכן להאמין. פיטר, סוזן ואדמונד לא היו מוכנים להאמין אז, וכנראה שנרניה לא נזקקה להם באותו רגע. 2. אאל"ט הארון נבנה מהעץ שדיגורי שתל כשחזר מנרניה ב"אחיינו של הקוסם". דיגורי, הוא כמובן הפרופסור. נדמה לי שאת זה מגלים ב"הקרב האחרון", אבל אחרי שיודעים את זה, הכל נופל למקום. 3. אני חושבת שהפרופסור קיבל את הילדים אליו נטו בשביל להגן עליהם בזמן הבליץ. בסרט מראים את זה באופן יותר ברור, אבל בתקופה ההיא הרבה מאוד אנשים פונו מלונדון לאזורים הכפריים. אני מניחה שהפרופסור הוא פשוט ידיד של המשפחה. 4. הנבואה ספציפית לארבעת האחים האלה, בגלל שהם הארבעה שהגשימו אותה. אני לא חושבת שהיא מתייחסת ספציפית לילדים שישאו את המטען הגנטי של הילדים הספציפיים האלו, אלא לארבעה ילדים כמוהם.

ERESTOR

New member
תודה רבה לך! ועוד שאלה ביחס לאחד הת

התשובות שנתת: בתשובה על שאלה 2 שלך את אומרת שדיגורי שהוא הפרופסור בנה את הארון מעצים של נרניה אוקי...אבל איך הוא נכנס לנרניה לפני שהוא בנה את הארון?..כלומר: שיש או היתה עוד דרך להכנס לנרניה חוצ מהארון?...מהי הדרך הזאת שהוא נכנס בה לפני בניית הארון...?...בתודה מראש=]]] הערה: מדברייך נשמע שהספר הוא מאוד פתוח לרעיונות לא בעל אגדה והסטוריה בדומה להארי פוטר ולא בדומה לשר הטבעות שהכל בניו על הכל ולכל דבר כמעט יש תשובה בנרניה ובהארי אין ממש סיבה לכל דבר אלה ניתן לשער את הסיבורת בכל מקרה הן לא רשומות?..האם אני טועה?...=]

ToryMaster

New member
אמ

אני באמת לא רוצה להרוס לך את אחיינו של הקוסם, וכל הסיפור סובב סביב ההגעה לנרניה ואיך, בטוח שאתה רוצה שאסביר? השאלה השנייה לא ברורה לי, קצת סימני פיסוק יכולים לעזור

ERESTOR

New member
אוקיי אני ינסח שוב את השניה...ו...

כה אני בטוח רוצה הסבר =] תודה, ואני יגיד לך למה, כי בניגוד לאחרים ששונאים ספויילרים אני גם שונא אבל רק בדברים חדשים וטריים כמו הארי פוטר...נרניה זה כמו משהו שצריך להיות באמת חזק כדי למשוףך אותי אז לא איכפת לי לדעת הכל ואז לקרא כי זה לא הורס לי ==]] תודה על היחס =] אני רוצה תשובה=]] והתכוונתי בשאלה השניה : לפי דעתי , ממה שראיתי עד עכשיו, נרניה במקביל להארי פוטר, נותנת הרבה מקום לדימיון עצמי כלומק, המחבר לא מסביר כל התרחשות על טיבעי או קסומה ולא אומר למה קרתה ואיך נוצרה כמו שרולינג לא מסבירה מאיפה הגיעו הסוהרסנים או הענקים או כל היצורים האלה הם קיימים וזהו! אז אני צודק?! וגם הוספתי שבשר הטבעות הכל מוסבר ומפורט איך נוצרו אורקים ואנטים ומייארים וקוסמים שזה מה שלדעתי הכי יפה לדעת ולבסס את זה כהיסטורי ולא להשהיר הרבה חורים ...

ERESTOR

New member
או בקיצור לשאלה 2:

האם בנרניה כמו בהארי פוטר יש את החורים האלה=]?...תודה מראש את מאוד נחמדה תודה על היחס =]]]]

ERESTOR

New member
אוקי תודה רבה לך!ודרך אגב?-->

רק שיהיה לי ברור את\ה בן או בת?!=]]] שלהבה אני יהיה בטוח בפניה שלי אליך=]]

Fairywitch

New member
וגם בחתימה../images/Emo27.gif

ציטוט: "אין לי פין", אפילו עם פרצוף כועס והכל...

Fairywitch

New member
וואי, אני עדיין המומה שלא קלטתי

(עד שאמרו לי פה בפורום) שפרופסור דיגורי זה דיגורי מ"אחיינו"...
לגבי תשובה 3- נכון. גם ב"אי הילדים" הכל מתחיל מזה שמפים את הילדים מאנגליה בכלל (מירה לובה, הסופרת, הלכה "קצת" רחוק יותר מאזורים כפריים
). אבל הרעיון הוא אותו רעיון- כנראה שזה באמת משהו שנעשה אז.

Fairywitch

New member
אה, אז זאת לא אני../images/Emo9.gif

*אנחת רווחה* באמת לא הבנתי איך לא עליתי על זה...

Fairywitch

New member
חחחחח...../images/Emo6.gif

באמת פורשת לישון
מחר עוד יום של כתיבת עבודות. אני לא כאן. *מתעתקת מפה*

הפרופסור

הפרופסור נמצא בספר6 בבריאת נרניה ע`י אסלן והארון נבנה מעץ שצמח מגרעין שהפרופסור הביא עימו מנרניה בתפוח קסום למען אימו החולה

מאשה 105

New member
תשובות:

1. הם יכלו, אבל בהתחלה הם לא האמינו לה. 2. הארון בנוי מעץ תפוח-כסף מיוחד שהפרופסור()דיגורי) שתל בחצר כשהוא עוד היה קטן, אחרי שחזר מנרניה. 3 ו4 לא ידועים.

למעלה