כמה שאלות על התאקלמות ראשונית לאחר מעבר

iralo

New member
כמה שאלות על התאקלמות ראשונית לאחר מעבר

אז אחרי כשבוע וחצי כאן עלו לי מספר שאלות, ואני ממש אשמח לכל עזרה/הכוונה.
רכב
היום קיבלתי את הרשיון המקומי שלי (אם מעניין מישהו - מדינת ניו ג'רסי. לא נתבקשתי לגשת למבחן מעשי, רק תיאוריה. אבל כן נשאלתי ממתי יש לי רשיון ישראלי, כלומר יש מצב שיש משמעות למשך הזמן בו נהגתי בישראל)
עכשיו מעוניינים לרכוש רכב - מה בעצם לעשות? איפה לחפש? למה לשים לב?
הכיוון הוא כנראה יד שניה בתקציב של עד כ 10K.
אנחנו כאמור כרגע בניו ג'רסי, אך מתכננים לעבור לפנסילבניה. האם משנה איפה נרכוש את הרכב? הן מהבחינה של המדינה המופיעה על גבי לוחית הרישוי והן מבחינת העלויות (האם רכב באזור פילדלפיה יכול להיות זול יותר מאותו אחד באזור פרינסטון? או שהמחירים אמורים להיות זהים פחות או יותר?)
לאחר שנרכוש רכב, איך עובדים ענייני הביטוח? יש חברה מומלצת יותר או פחות? אני מבינה שבהתחלה עלויות הביטוח צפויות להיות גבוהות, האם זה יהיה בכל החברות? אולי יש דרך כלשהי להוזיל עלויות?
ומה בעצם קורה ברגע הרכישה של הרכב? הרי זה בעצם לא חוקי לנסוע בלי ביטוח, אז איך בעצם עלי לפעול בענין הזה?
דירה
בעלי מתחיל לעבוד בניוטאון פנסילבניה בשבוע הבא, אז התכנון הוא לעבור איפשהו לפרברים של פילדלפיה.
בעקרון מעוניינים ב 2 בד רומס, באזור שירגיש קצת יותר כפר מעיר. האם אפשרי למצוא משהו בשכונה טובה (או לפחות סבירה...) במחיר סביב ה 1000$?
אני ממש אשמח להכוונה לגבי שכונות/אזורים שכדאי לחפש בהם, כי אני פשוט לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל.

כל טיפ ו/או דעה מתקבלים בברכה!

KallaGLP

New member
אם אתם צפויים לעבור בקרוב, תרכשו כבר את הרכב בסטייט

שאליו תעברו. זה פשוט יחסוך כאב ראש של להתעסק עם משרד הרישוי פעמיים - בכל פעם בסטייט אחר, להחליף מספר רישוי וכו'. אגב, גם את הרשיון/תעודת זהות שלכם תצטרכו להחליף בסטייט החדש, אך מזה כבר אין מנוס.

iralo

New member
ענין הרישיון היה ברור לי

בחרתי בכל זאת לעשות כאן כי ידעתי שבניו ג׳רזי זה קצת יותר קל.
הרכב גם חייב להיות רשום בסטייל בו אנחנו מתגוררים בפועל?

KallaGLP

New member
כן, והוא מקבל לוחית רישוי חדשה.

אם קניתם אותו במזומן זה לא מסובך מדי, אבל אם יש ליסינג/הלוואה זו יכולה להיות פרוצדורה די ממושכת ומתסכלת.

Boston Guy

New member
תאורתית כן. מעשית - תלוי...

שיקולים בעד שינוי הרישום של הרכב למדינה שאליה עברת:

לפי החוק הרכב שלך צריך להיות רשום במדינה שבה נמצאת כתובת המגורים שלך, ולשאת את לוחית הרישוי של המדינה.

ברוב המדינות יש גם את העניין של בדיקת הרישוי השנתית של ה STATE - שהרכב חייב לעבור. וזה ניתן לבצע רק בתחנות שרות שבתוך ה STATE שבו הרכב רשום.
זה אומר שכל שנה תצטרכו לנסוע ל NJ כדי לעשות טסט לאוטו... שזה לא בעייתי במיוחד מ PA, כל זמן שאתם גרים קרוב מספיק לגבול NJ.

ועוד עניין - שמבוסס לא על "חוק כתוב" אלא על אובזרבצייה - שוטרים נוטים "לתפוס" יותר כלי רכב שנושאים לוחית רישוי של STATE אחר... זה "קורבן קל יותר" כי זה "אורח".

עוד עניין - אם יש עניין של "תו חנייה לתושב" בעיירה או בעיר שאתם גרים בה - לא ניתן לקבל כזה לאוטו עם לוחית רישוי של מדינה אחרת... בעיירה שלי תו חנייה כזה, שעולה כמה עשרות דולארים בשנה, חוסך לי קנסות כל פעם שאני חונה ברחוב ליד הבית ושוכח לצאת אחר כך כדי להכניס את האוטו לחנייה שלי.

שיקולים נוספים בעניין הרישום:
במדינות מסויימות, הרשות המקומית גובה מבעל הרכב שרשום על כתובת מקומית EXCISE TAX כל שנה. אצלנו ב MA, למשל, זה איזשהוא אחוז משווי הרכב - ויכול להגיע לכמה מאות דולארים בשנה. אנשים רבים באזור שלנו שיש להם "בית קייץ" (מה שפה הם קורים CABIN) בניו המפשייר או מיין, מדינות שבהן אין EXCISE TAX - רושמים את רכבי היוקרה הללו על הכתובת של ה CABIN ביער, ונוסעים (ומחנים) את האוטו בבוסטון עם לוחית רישוי זרה. למרות שזה בעצם עבירה על החוק.

KallaGLP

New member
אני מציעה להיזהר עם זה.

אני לא יודעת מה רמת האכיפה בסטייט שתגורו בו, אך בשלבי המעבר מקליפורניה לוושינגטון, הייתה תקופה של חודשיים + ששהיתי בבית מלון בוושינגטון לרגל שיפוצי הבית שרכשנו, כשהמשפחה עוד התגוררה בקליפורניה. מתישהו במהלך התקופה הזו עצר אותי שוטר, ואחת השאלות שהטרידה אותו הייתה איפה אני מתגוררת ומדוע הרכב עם לוחית של קליפורניה. למזלי, הייתה לי עדיין תעודת זהות של קליפורניה והכתובת הייתה רשומה בקליפורניה, אז יכולתי להגיד לו את האמת - שאנחנו אמנם בשלבי מעבר, אך שאני נמצאת פה רק זמנית לתקופה קצרה ועוד מתכוונת לשוב לקליפורניה לפני המעבר הסופי. הוא קיבל את ההסבר, אך חזר והדגיש שאחרי המעבר אני חייבת תוך 30 יום לסדר את עניין הרישוי המקומי. אז מי שיש לו תעודת זהות עם כתובת של סטייט אחר, עוד יכול להצדיק את העניין, אך אם במסמכים האישיים רשומה כתובת של סטייט א' והרכב בעל רישוי של סטייט ב', העניין יותר בעייתי.

Nir and Beer

New member
שאלה בוסטון

אני בפלורידה, יש לי שני רכבים , ואף פעם לא התבקשתי לעבור "טסט" . כל שנה שולחים לי חשבון \ אגרה שנתית, אני משלם ומקבל בדואר מדבקה כזו צבעונית עם שנתון , כל שנה בצבע אחר. אני מדביק על הלוחית רשוי ושלום על ישראל. יש מדינות שבהן יש טסט וכאלה בלי?

ilanvag

New member
ועוד איך יש -- הרבה!

אמנם אני לא בוסטון, אבל עונה בכל זאת - מסתבר שלרוב הסטייטים יש בדיקות בטיחות ואיכות אוויר מאוד מוגבלות. התמזל מזלנו -- שלי, של בוסטון גיא, ועוד רבים פה בפורום הזה -- שאנחנו גרים באחד הסטייטים הכי מפוקחים שיש, ולכן הרכבים שלנו נדרשים לבדיקה מדוקדקת מדי שנה...

מסתבר שהדרישה הזו, לבדיקה שנתית מקיפה, קיימת רק ב-4 סטייטים -- מסצ'וסטס, ניו-יורק, ניו-המפשייר, וורמונט. יש עוד כמה סטייטים שבהן הדרישה הזו קיימת בחלקים מהסטייט (טקסס, פנסילבניה, צפון קרוליינה), וגם כמה סטייטים שבהן צריך בדיקה פעם בשנתיים.

לעומת זאת, יש המון סטייטים שבהן אתה יכול לנסוע עם רכב מתפרק, מעשן, ובלתי בטיחותי בעליל -- ולסטייט אין עם זה שום בעיה (כך זה נראה), כי אתה אף פעם לא נדרש לבדוק את הרכב. פלורידה היא אכן אחת מהסטייטים הללו.

הנה הטבלה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vehic...tion_requirements_for_non-commercial_vehicles

Boston Guy

New member
הדרישות משתנות לא רק ממדינה למדינה, אלא מקאונטי לקאונטי...

לעניין הזה קוראים בארה"ב INSPECTION.
יש אזורים שבהם לא נדרשת שום בדיקה בכלל - לא בקנייה, לא בדיקת בטיחות תקופתית ולא בדיקת גזי פליטה תקופתית.

יש אזורים (למשל אצלך במדינת פלורידה) שבהם נדרשת בדיקת VIN כשאתה קונה אוטו, או למשל אצלכם בפלורידה - כשאתה מביא למדינה רכב ממדינה אחרת.

יש אזורים שבהם נדרשת בדיקת בטיחות (SAFETY) כל פרק זמן מסויים.
דברים כמו אורות, בלמים, מצב צמיגים, מתלים וכיוצ"ב.

יש אזורים שבהם בודקים באותה הזדמנות גם את ה EMMISSIONS של הרכב (פעם היו תוקעים לאוטו סנסור באגזוז לכמה דקות - היום, במכוניות מודרניות, הם מתחברים לשקע ה OBD של המכונית ו"קוראים" את הרישומים של מחשב בקרת המנוע).

מה זה תקופתי? דו שנתי במקומות מסויימים, שנתי במקומות אחרים, ובמקומות מסויימים - כל חצי שנה לרכבים כבדים או רכבים שמסיעים הרבה נוסעים.

ומה זה "מקומות"?
במדינות מסויימות -אוצתם כללים חלים על כל המדינה.
במדינות אחרות - זה רק בקאונטי'ז מסויימים.
ובמדינות אחרות - זה רק באזורים המטרופוליטניים הצפופים של המדינה אבל לא באזורים החקלאיים (למשל בטקסס, או בטנסי).

השואל שפתח את השירשור עובר ממדינת ניו ג'רסי, שבה יש צורך בבדיקת גזי פליטה כל שנתיים (ואין בכלל בדיקת בטיחות הרכב), למדינת פנסילבנייה, שבה יש צורך ב"טסט" מלא (גם בטיחות וגם גזי פליטה) כל שנה...

במדינה שבה אני גר, מסצ'יוסטס, אתה חייב לעשות טסט מלא (בטיחות וגזי פליטה) לרכב שקנית תוך 7 ימים מיום הקנייה. ואחר כך אתה חייב לעשות טסט מלא לרכב (בטיחות וגזי פליטה) כל שנה. את הטסט עושים ב"תחנות שרות מורשות על ידי ה STATE" שיש להם עמדת בדיקה מיוחדת שהמחשב שלה מחובר למשרד הרישוי - יש תחנות כאלה בכל מני תחנות דלק, מוסכים וכדומה.
עשיתי כזה השבוע לאחת המכוניות שלי - המחיר של הבדיקה עלה השנה וכרגע הוא 35$. מזומן בלבד.
אם עברת את האינספקשן בשלום, מדביקים לך על השמשה הקדמית של הרכב INSPECTION STICKER שעליה כתוב החודש והשנה שבה צריך לבדוק שוב.
אם לא עברת - שמים לך סטיקר עם האות R בגדול ובשחור על השמשה הקידמית - יעני "ריג'קט". יש לך 30 יום לתקן את האוטו ולבדוק שוב - או שהאוטו פסול מלעלות על הכביש.

חוץ מזה יש את אותו סיפור שיש אצלכם - כל שנה מגיע חשבון אגרה שנתית, ומקבלים מדבקה צבעונית שצריך להדביק בפינה של לוחית הרישוי האחורית.
מחשב שה STATE מספקיש הרבה מוסכים, תחנות דלק ויש הרבה טסט עושים אצלנו ברוב

Alfa156 GTA

New member
רק לקבל פרופורציה - אמנם עושים פה INSPECTION

אבל זה באמת קשקוש ביחס למה שעושים בארץ מדינה מהקומבינות ישראל.
עשיתי השבוע לרכב השני שקנינו - 5 דקות וסיימת.
&nbsp
&nbsp

liat1271

New member
למה הכוונה

ציטוט: ש אזורים (למשל אצלך במדינת פלורידה) שבהם נדרשת בדיקת VIN כשאתה קונה אוטו, או למשל אצלכם בפלורידה - כשאתה מביא למדינה רכב ממדינה אחרת.
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
פיספסתי את זה כשערכתי את ההודעה

השואל גר בפלורידה.
בפלורידה אין דרישה ל SAFETY INSPECTION של הרכב, ואין EMISSION INSPECTION.
הדבר היחיד שנדרש בפלורידה זו "בדיקת זיהוי VIN" - שצריכה לקרות פעם אחת במהלך ה"חיים" של הרכב הזה בפלורידה. זה בעצם "וידוא הזהות" של האוטו - שמישהו מוסמך יבדוק את "מספר השילדה" של האוטו ויאשר שהמספר על הטייטל שאתה מוציא זהה למספר שעל האוטו.
זה נועד למניעת זיופים ורמאויות (למשל נסיון להוציא טייטל "נקי" של רכב תקין לרכב שהוא SALVAGE או עם FLOOD DAMAGE).

אם אתה קונה רכב והוא "התחיל את חייו" בפלורידה - כלומר אתה קונה אוטו חדש מדילר בפלורידה ורושם את הטייטל שלו בפלורידה, או שזה רכב משומש שקנית וכבר יש לו טייטל של פלורידה על שם הבעלים הקודם - אז אין צורך בשום בדיקה כי מישהו עשה כבר את "וידוא ה VIN" לרכב הזה בפלורידה.

אם אתה קונה רכב שיש לו טייטל מ STATE אחר ורוצה להמיר את הטייטל שלו בטייטל של פלורידה כדי לקבל לוחיות רישוי של המדינה - צריך את בדיקת ה VIN.

Fellowship

New member
גם אני הופתעתי, כן.

במרילנד יש חובה לבצע Inspection רק בעת מכירה/רכישה של הרכב,
בכל שאר הזמן כנראה שהרשויות עסוקות בחיפוש אחר ההגיון האובד.

ilanvag

New member
ניוטאון פנסילבניה? SAP?

זו חברת ההיי-טק היחידה שאני מכיר שם...
&nbsp
כמו שקאלה כבר אמרה לך, עדיף שרישיון הרכב יהיה מקומי, וגם רישיון הנהיגה צריך להיות מקומי בסטייט -- כך שתצטרכי לבצע המרה. תבדקי בגוגל לגבי הכללים של PA לביצוע המרה מרישיון של סטייט אחר.
&nbsp
לגבי חברות ביטוח -- אם בעלך אכן יעבוד בחברה שכתבתי, אז שיחפש מיהן חברות הביטוח (וסוכני הביטוח הספציפיים!) אשר נותנים שירות לחברה. סביר שדרכם תקבלו את המחיר הזול ביותר. שווה לשאול חברים לעבודה, או את HR (הם יידעו); בנוסף, במקרים רבים יש פליירים וכרטיסי ביקור בחדרי האוכל, ולפחות באחת מחברות ההיי-טק הענקיות שעבדתי בה -- סוכן הביטוח היה מתייצב פעם בשבוע בחדר האוכל של החברה, פותח שולחן, מחלק חומרי הסברה, עונה לשאלות, ומקבל לקוחות חדשים במקום. אני עד היום עובד עם אותו סוכן שהיכרתי דרך אותה חברת ענק, לפני כ-8 שנים, למרות שכיום אני בחברה עוד יותר גדולה (אבל הסוכן הזה מצוין, עם מחירים טובים עדיין, אז אין לי סיבה להחליף אותו).

iralo

New member
ניטאון פנסילבניה אבל לא SAP

אבל הבניפיטס שהם מציעים נראים לא רע בכלל, אז אולי באמת אני אגיד לו לברר אצלם. תודה על הרעיון

Linnyy

New member
ניוטאון

שאלתי מישהי שגרה בסביבה.
אני מעתיקה לכאן את התשובה שלה:
. Two bedroom in a Newtown would be more like $1500-2000. They could try renting a condo in Holland, which is next to Newtown and same school district, but a little cheaper and there are lots of condos there.

iralo

New member
בדיוק היינו שם היום, מקום מקסים

אבל לצערי לא מצאתי הרבה פנויים... מחר קבענו לראות עוד אחד שם, מקווה שנאהב.

תודה על המאמץ :)

rainbow188

New member
למה לבזבז כסף על השכרה?

תקנו רכב וכשתעברו תחליפי את הרשיון עם הלוחית. סתכלי באתר של dmv PA להבין את התהליך. לגבי איפה לקנות רכב משומש, רק לפי המלצות.

למעלה