כמה שאלות על זמן

mor200602007

New member
כמה שאלות על זמן

למה הזמן נע כל הזמן קדמה כאילו אין לו חזרה אחרורה הוא רק מתקדם ? ועוד מסע בזמן אפשרי רק מבחנה התיאורתי? המתמיתיקה ראיתה איזה סדרה על כך שאם אתם עובר את מיהרות האור אתה יכול לחזור נדמה לי אחורה בזמן ועוד משהו קטן שלא קשור לזמן מה מנע את הגלסקסיות שמתרחקות זהו מזהו ? תודה לכל העונים
 

kaplanal

New member
סדר הגנת הזמנים

כמו שסטיבן הוקינג מנסה לנסח אותו,אוסר על התנועה אחורה בזמן כי זה גורם לפרדוקסים כמו פרדוקס הסבא. הגלקסיות יכולות להתרחק במהירות יותר גדולה ממהירות האור כי זה בעצם מרחב שמתפשט. למה הזמן נע רק קדימה-כנראה זה קשור חהתפשטות היקום.לו היקום היה מתקווץ היינו רואים דברים שחוזרים על עצמם (וזה גם מנוגד לחוק השני של תרמודינמיקה)
 

the YOOK

New member
המשפט האחרון כנראה לא נכון,

וסטיבן הוקינג חזר בו מההצהרה הזאת אחרי שהראו לו בחישובים שאין סיבה שזה יקרה (אגב, אני לא מבין למה להחליט פתאום שהחוק השני של התרמודינמיקה הוא חוק טבע ולהחיל אותו על הקוסמולוגיה- הוא חוק סטטיסטי שעוסק במערכות מוגדרות. זה מגוחך לטעמי להציג מסקנות כאלו מהחוק השני של התרמודינמיקה- מבחינה תיאורטית היקום יכול פתאום "להסתדר". כמו כן, החוק השני של התרמודינמיקה הוא סימטרי בזמן- גם כשהולכים אחרוה בזמן האנטרופיה גדלה, פשוט כי השיקולים שהובילו לניסוחו הם סימטריים בזמן. מבלבל קצת, לא?)
 

kaplanal

New member
ומי הראה לו?

עוד הפעם החברים האינפנטילים של כמו ד'ון פרסקיל,קיפ ת'רון ואחרים?
 

the YOOK

New member
זה לא משנה, העיקר שהוא חזר בו-

כי הוא הבין שזה לא נכון. נניח והיקום ייכנס למצב של התכווצות (לא נראה לי, אבל נניח לשם הויכוח)- למה זה אומר שהזמן ילך אחורה בזמן הכיווץ? מאיפה הגעת למסקנה כזו מגוחכת?
 

kaplanal

New member
אם מרחב זמן מתפשט

זה אומר שזמן של כל היקום הולך ומתארך בכיוון מסויים,וכש יקום מתכווץ הזמן של כל היקום הולך ומתארך בכיוון השני.
 

the YOOK

New member
אמממ... לא.

באחד הפתרונות של פרידמן למשוואות אינשטיין היקום מתכווץ עם הזמן. אין משמעות, כמו שגליה אמרה, ל"זמן שהולך אחורה" (אנחנו לא נבדיל כי אנחנו חיים קדימה בזמן...)
 
החוק השני של התרמודינמיקה סימטרי בזמן?

החוק לא אומר שהאנטרופיה של מערכת סגורה גדלה עם הזמן? איך זה יכול להתיישב עם סימטריה בזמן? עד כמה שידוע לי החוק השני של התרמודינמיקה מבוסס על פעולות מיקרו שהן כשלעצמן סימטריות בזמן אבל ברמת המאקרו הסימטריה כבר לא קיימת.
 

the YOOK

New member
העניין זה

שלכל נקודה בעבר אתה יכול להחיל את אותו חישוב שנתן לך את התוצאה לגבי העתיד (הרי החוקים הבסיסיים סימטריים בזמן). זה מבלבל ומעצבן, אבל נכון מתמטית- הסיכוי יותר גדול שבזמן שונה (עבר או עתיד) האנטרופיה היא גדולה יותר מאשר בהווה.
 

ailag

New member
הזמן נע?

או שאנחנו נעים על ציר הזמן? השאלה היא מה נקודת הייחוס שלך - מי מבחין ואיך הוא מבחין שהזמן נע. אני ואת לא יכולות להבחין, כי בעצם אם הזמן היה "נע אחורה" לא היינו מרגישות בהבדל. מה בעצם ההבדל בין שלושת המצבים הבאים, עבור בן אדם, או עבור כל דבר (מכשיר?) שמבחינתך יכול למדוד תנועת זמן בצורה סבירה: * הזמן נע קדימה * הזמן נע אחורה * הזמן הוא אוסף עולמות קפוא בזמן; כמו שכשאת מחזיקה ספר שבתחילתו הגיבור הוא תינוק ובסופו הגיבור מת מזקנה, את בעצם מחזיקה את שתי נקודות הזמן האלו של הגיבור בבת אחת. יש דף אחד בו הגיבור הוא תינוק, דף אחד בו הגיבור מבוגר, דף אחד בו הגיבור זקן.. כלומר הזמן לא זז אלא יש לנו כמה "זמנים קפואים" בכריכה אחת. אם תוכלי לענות על זה, אולי נוכל לפתח את הנושא הלאה. לדעתי אין הבדל ממש, וזו יותר שאלה פילוסופית ממדעית. את מהירות האור אי אפשר לעבור, לפחות לא אם השינוי שלך במהירויות רציף (כלומר: אם קודם נסעת 20 קמ"ש ועכשיו 40 קמ"ש, בטוח באמצע עברת ב 30 קמ"ש. ההפך מרציף - "קפיצה" מ 20 קמ"ש ל 40 בלי לעבור ב30 באמצע ובסדר גודל כזה זה לא אפשרי). אני לא מספיק בקיאה בנוסחאות, אבל מאלו שאני מכירה, המצב בו המהירות גבוהה ממהירות האור נותן סתם בלגן בנוסחאות ולא זמן שהופך כיוון יחסית למי שעבר את מהירות האור.
 

kaplanal

New member
גם הזמן נע וגם אנחנו נעים

לדעתי האפשרות השלישית שהזמן הוא אוסף עולמות קפואים בזמן כלומר גם גיבור תינוק וגם גיבור מת זה אותו גיבור,ואנחנו רק מדפדפים בספר הזה,זו האפשרות הסבירה ביותר. לפי תורת היחסות V'=square(1-v²/c²)*V לכו במהירות יותר גדולה ממהירות האור הביטוי בתוך השורש הופך להיות שלילי,וזה בלתי אפשרי
 

ailag

New member
למה..

למה לדעתך זו האפשרות השלישית? איך אפשר לזהות אם אנחנו חיים באפשרות הראשונה, השניה או השלישית? V זו מהירות? נדמה לי שהתכוונת ל T.. בכל מקרה, זה רלוונטי כאשר אתה מסתכל על מערכת מאוד מסוימת בה x1-x0 = 0. אבל בכל מקרה, יש שם השורש שבביטוי שלך כמעט בכל (או בכל) ערך שמתייחסים אליו בתורת היחסות אז די כל העולם הופך למרוכב.
 

kaplanal

New member
אנחנו חיים בארבע מימדים (לפחות)

כמו שאת בוחרת אם להסתכל ברגליים של בן אדם או בראשו,ככה אנחנו רואים את האדם כאשר הוא תינוק או כאשר הוא מבוגר. יש גם עיקרון ההולוגרפי האומר שכל מה שקורה "מצולם",אנחנו רק הולוגרמות,העולם האמיתי הוא בתמונות האלה,והמידע לא הולך לעיבוד באופן עקרוני. לגבי מהירות האור.לפי תורת היחסות גוף לא יכול לנוע במהירות גדולה יותר ממהירות האור.הפיתרון המרוכב הוא לא פיתרון פיסיקלי של המשוואות האלה.
 

niv1990

New member
עוד רעיון על שינוי פיסקלי בזמן

אם אכן יש קריסת פונקציית גל, אני חושב שיש כאן משהו שהוא שונה מקדימה בזמן לאחורה. והיה לי עוד רעיון אבל שכחתי... אני חושב גם שקראתי משהו על כך, שחלקיקים בעלי תכונה הפוכה כלשהו (משהו שקשור לספין או לאנטי חלקיקים, אני לא בדיוק זוכר - אני אנסה למצוא).
 

niv1990

New member
זהו, שאני לא בטוח מה זה היה

להתעלם מזה עד שאני אמצא\מישהו יבין אולי למה התכוונתי
 
למעלה