כמה שאלות על חוק הפעולה והתגובה..

Lee Jun Fan

New member
כמה שאלות על חוק הפעולה והתגובה..

1. לפי חוק הפעולה והתגובה של ניוטון, אם נותנים מכה למשהו, קרש למשל - הקרש מחזיר אנרגייה בעצמה זהה. אז.. אם אני נותן לקרש מכה ושובר אותו, הוא עדיין מחזיר לי אנרגייה בעצמה זהה? או בעצמה פחותה? או שלא מחזיר עצמה בכלל? 2.יכול להיות שהתשובה לשאלה הראשונה תענה על השאלה הזו... אם אני נותן אגרוף לקרש, למשל, ושובר אותו, היד שלי לא כואבת כמו שהיא תכאב אם אני לא אשבור אותו (מניסיון). למה זה? 3. לא ממש קשור לחוק הפעולה והתגובה, אבל קשור במידה מסוימת לשתי השאלות הקודמות.. למה יותר קל לשבור משהו ארוך מאשר משהו קצר (למשל, מקל של מטאטא... מקל של מטאטא באורך מטר די קל לשבור, אבל מקל של מטאטא באורך 30 ס"מ די קשה לשבור...)? תודה.

Lee Jun Fan

New member
אה.. ויש לציין..

שאני בכיתה ט'.. הידיעות שלי בפיזיקה אינן רחבות במיוחד.. אבל בבקשה בלי כל מיני מושגים ונוסחאות.. ><

omrigold

New member
אני מקווה שאני לא מדבר שטויות...

לפי מה שאני זוכר, אם אתה שובר את הקרש אז חלק מהאנרגיה שנתת לו "נפרקת" איפה שהוא ובגלל זה אתה מקבל פחות מהאנרגיה חזרה אלייך.

אחמס1

New member
...

1. זה לא מה שחוק הפעולה והתגובה אומר. הוא לא מדבר על אנרגיות אלא על כוחות. כשנותנים אגרוף לקרש מפעילים עליו כוח מסויים, וכוח זהה בכיוון המנוגד פועל על האגרוף. גם אם הקרש נשבר, סך כל השבבים של העץ הפעילו כוח על האגרוף ששווה לכוח ששבר את הקרש. אבל לגבי עוצמה - אם היית נותן אגרוף לקיר, והקיר מן הסתם לא היה נשבר, הכוח שהיית מפעיל על הקיר (והוא בחזרה עליך) היה הרבה יותר גדול - זה משום שהקרש שכן נשבר, הפסיק להפעיל כוח בנקודה מסויימת, בה הוא נשבר, ולכן המכה "פחות כואבת" מלחבוט בקיר עם היד במהירות זהה. 2. כפי שנאמר לעיל, אם אתה שובר אותו אז אחרי השבירה כבר אין אינטראקציה בין היד לבין הקרש. כלומר הקרש הפעיל כוח לפרק זמן יותר קצר. אם הוא לא היה נשבר, אז הוא היה ממשיך להפעיל כוח על היד שלך עד שזו נעצרת. 3. אני לא בטוח בקשר לזה, כדאי שמישהו אחר יענה.

maverick 42

New member
לגבי השלישי

אני לא אומר מתוך ידע, פשוט אני חושב שאולי זה הכיוון: לדעתי זה קשור למומנטים. כמו שאם פותחים דלת, יותר קל לפתוח אותה מהקצה המנוגד לציר, וככל שמתקרבים לציר זה נהיה יותר קשה, אז ברגע שנותנים מכה למקל ארוך באמצע, הכוח שאתה מפעיל על הקצוות של המקל גדול יותר (מכפלה וקטורית של הכוח והמרחק). מישהו מסכים/לא מסכים?

niv1990

New member
מסכים (למרות שאני גם לא בטוח).

אתה יכול להפעיל כוח על הקרש רחוק יותר מנקודת החיבור שלו.

Lee Jun Fan

New member
אממ...

כשאני נותן להם מכות, הם מחזירים.. לכן אני ממשיך להתעלל בהם, בתקווה שהם לא יחזירו :p

pelegs

New member
אבל ברור לך שאתה התחלת, כן?

אז אתה יכול גם לסיים

למעלה