כמה שאלות על יוגה

מושMוש

New member
כמה שאלות על יוגה ../images/Emo141.gif

שלום לכם, בימים אלו אני מתחבט בשאלה אם להתחיל ללמוד יוגה (קיבלתי אינספור המלצות אז כנראה שיש ביוגה משהו
) אבל יש לי מספר התלבטויות קשות ואני לא יודע אם אני בכיוון אז אשמח אם תוכלו לענות: 1. ה- בעיה שלי היא שאני לומד במקביל אמנות לחימה שמצריכה המון זמן והשקעה (וגם ככה בחיים כמעט ואין לי זמן). מצד אחד, נאמר לי שאין כמו היוגה כהשלמה למה שאני עושה, וגם ככה אני מרגיש שאני צריך משהו מרגיע בחיים שלי,אני כל הזמן לחוץ ולוקח כל דבר ללב. מצד שני, גם היוגה מצריכה בוודאי המון זמן בשביל ללמוד ולתרגל אותה ואני לא רוצה לזנוח את התחביב של אמנות הלחימה או לפגוע בו כי אני פשוט לא יכול לחיות בלי זה. האם יש אפשרות (מומלצת כמובן) ללמוד יוגה פרק זמן מסויים שתמליצו עליו ואז אוכל לתרגל לבד כל החיים? או שעל מנת להתקדם אהיה צריך להיות צמוד כל חיי למורה (כמו באמנות הלחימה)? יש לכם אולי רעיון לפתרון לבעיה שלי? 2. בהערכה גסה (בבקשה תהיו אמיצים ותעריכו
) כמה שנים צריך ללמוד יוגה בשביל להיות "בר סמכא" ולהרגיש בטוח לתרגל יוגה מבלי לגרום לעצמי נזק ולהבין מה אני מתרגל. לדעת לעשות את התנועות נכון וכו' 3. כנ"ל רק לגבי שליטה בקי. 4. כמה פעמים בשבוע מומלץ לתרגל יוגה וכמה זמן כל אימון ? 5. איך מוצאים מורה טוב ? הרי אני אין לי שום טביעת עין לגבי רמה של מורה ואני בלי עין הרע מלך התמימים. 6. סתם לידע הכללי, איך הרמה של המורים ליוגה בארץ לעומת אלו המלמדים במזרח הרחוק (אנא נסו לענות בכנות) ? 7. האם נכון או מיתוס : נאמר לי שברמות גבוהות אפשר להגיע ליכולת ריפוי עצמית. כלומר אם כואב לי X אז אתרגל תרגיל Y ואז אתרפא. זה מציאותי או שרלוונטי רק לאלו החיים במזרח ומקדישים את חייהם ליוגה? יום טוב לכולם,

anatina

New member
אלו שאלות מאד אינדיבידואליות

תלוי ביכולת התפיסה שלך ובהרבה גורמים נוספים. תתחיל מללכת ליוגה כמה שאתה יכול ומרגיש שנחוץ- תמיד תוכל להפסיק כשתרצה. בעקרון אפשר לתרגל בבית עם די.וי.די או ספרים, לכל אחד יש זמן אחר בו מתאים לו לעשות את זה, ויש כאלה שזה לא מתאים להם כלל. בכל מקרה מומלץ גם לתלמידים מתקדמים (ואפילו למורים) ללכת מדי פעם לשיעור עם מורה.

יוגי בר

New member
כמה הערות

היי מושמוש אז ככה: 1. התחבטות זה שאתה חובט נו...שיהיה זה שאתה מתחבט זה כבר קשה. כי אלו חבטות פנימה. תפסיק להתחבט מהסיבות הפרקטיות הבאות: יוגה היא האומנות לחיים. לכן זה נכון, שאומנות הלחימה שלך ויוגה משתלבות יופי. תרגול יוגה ישפר לבלי הכר כל אומנות לחימה שאתה מתרגל. בדוק. 2. זמן זה לא הפורום לניהול זמן אפקטיבי. שתרצה מאוד משהו לעשות. יענו שיבער לך בעצמות. אתה תמצא את הזמן. תאמין לי. ביי הוק וביי קרוק. 3. מורה כמו שמצאת את המורה שלך באמנות הלחימה. מבחינתי, הפסוק הבא תמיד נכון: כשהתלמיד מוכן המורה יופיע. ככה זה. 4. בעיות אין לך בעיה. תפסיק לחשוב ולייצר כל הזמן על בעיות. ולא יהיו לך בעיות. במקום זה תעשה סוויץ ותחשוב על פתרונות. ופתאום, תראה דבר מופלא קורה- המוח שלך יתחיל לייצר כל הזמן פתרונות. אחד לא יתאים מיד יצוץ פתרון אחר. וכך כהרף עין החיים שלך ישתנו לטובה. 5. הביצה ווהתרנגולת קי או צ'י או פראנה. לכל דבר יש זמן ומועד. תתחיל תתמיד וגם זה יגיע. זה כל הסיפור. 6. מורים בישראל יש אחלה מורים מעולים ליוגה מכל הסוגים. איך יודעים? חזור וקרא שוב את סעיף 3 7. ריפוי יוגה היא תרופה כל דבר ועניין. ותתייחס אליה ככזו כבר מההתחלה. התייחסות נכונה תוביל אותך אל נתיב הריפוי הנכון. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
אחלה הערות, אמן ../images/Emo13.gif

במיוחד אהבתי את העניין על ניהול הזמן... אני תמיד עונה לתמידים (בשיחה הקבועה על כך שאין להם זמן לתרגל) שינסו לחשב כמה שעות בשבוע הם רואים טלוויזיה... ומה יצא להם מזה. זה מדהים כמה שעות אנחנו מבזבזים על כלום, ואח"כ אומרים שאין לנו זמן! (וגם שמשעמם לנו...)

למעלה