כמה שאלות על מצלמות דיגיטליות

גרמי

New member
כמה שאלות על מצלמות דיגיטליות

קודם כל, מזל טוב על החתונה
קראתי את המאמר של אמיר בנושא, ואני גם הגעתי לפני זמן קצר למסקנה שאני חייב להוציא לפנסיה את הפנטאקס ME Super שלי ולעבור לדיגיטאלית. אז ישבתי והחתלתי לחקור את השוק, ועדיין יש לי כמה שאלות. בהתחלה חשבתי על תקציב של 400$, אבל אח"כ התחלתי להבין שאני אהיה מתוסכל ממצלמה כזאת. הגעתי לגן עדן מבחינתי כשראיתי את האולימפוס E10. זה מבחינתי בדיוק מה שאני צריך, אבל המחיר שלו בסביבות 1500$.... ואז מצאתי את הפוג´י 6900, שנראה כאילו יש לו את כל מה שיש באולימפוס, רק במחיר של 800$ אז השאלה הראשונה שלי היא "איך מסבירים את הפרש המחירים העצום בין אולימפוס לפוג´י? האם זה העובדה שהאולמפוס זה SLR והפוג´י לא? אז התחלתי לבדוק מצלמות קצת פחות יקרות, ומצאתי את ה קאנון S30 שגם עושה בעצם את כל מה שאני צריך ורוצה, במחיר של 600$, רק שזה נראה כמו מצלמת פוקט, ולא מצלמה אמיתית.... התחלתי לחפש מצלמות אחרות באותו סדר גודל של מחיר, ומצאתי שבכולם (עד כמה שאפשר לראות מהתמונות) הכפתור של הזום נמצא על הדופן האחורית של המצלמה לעומת ה S30 בו הזום נשלט מכפתור על גג המצלמה. (וה S10 והפוג´י 6900 בהם שהשליטה על הזום היא בופן הצד של המצלמה) הנסיון הקצר שלי עם מצלמות דיגיטליות לימד אותי ששימוש בצג LCD מביא לגמירת הסוללות בקצב רצחני, ואם אני משתמש בעינית, כפתור זום בדופן האחורית בלתי ניתן לתפעול תוך כדי צילום, וזה מביא אותי לשאלה הבאה: האם מישהו מכיר מצלמת אולימפוס C3030/C3040/C2040 ויכול להגיד לי איפה נמצא כפתור הזום? בתמונות באתר בלתי אפשרי להבין איפה עושים זום. ולשאלה השלישית, לפני שאני מתחיל לחפש ברשת, מה סדרי גודל העלות של מטען לבטריות AA? כי אני רואה שמצלמות פוג´י לא באות עם מטען... תודה על הסבלנות, ואם למישהו יש המלצות אחרות שיכולות להתאים לי, אז בבקשה. הדרישות שלי הם לפחות 2 מגהפיקסל, דגש על זום אופטי טוב, עדיפות לאפשרות לרגישות של 400ASA, תפעול נוח של קביעת exposure במצב מסויים, ואז ביצוע הצילום בזוית אחרת (ב S30 יש כפתור ייעודי רק לזה), אפשרות מאקרו, ובעצם כל השאר אני רואה שסטנדרטי כמעט בכל המצלמות בסדרי גודל כאלה של מחירים. תודה, ג´רמי

תודה על הברכות, ועכשיו לקצת

תשובות. האולימפוס E10 עולה כל כך הרבה לא רק בגלל שזה אולימפוס. כאשר משווים מצלמות (ביחוד כאלו שלא ניתן להחליף להם עדשות) אז חשובה מאוד איכות העדשה, ואתה לא יכול להשוות את העדשה של ה-E10 לעדשה של הפוג´י. לגבי המחיר אתה קצת טועה. כיום ניתן להשיג את ה-E10 במחיר של כ-1100 דולר (כיוון שהמחליפה שלה יצאה ה-E20). אם אתה מתעקש על מצלמה כמו SLR אז למה לא ה-C2100UZ?. כמו כן במצלמות רבות של פוג´י הרזולוציה המקסימלית זה אינטרגציה מתמטית של רזולוציה נמוכה יותר. צירפתי קישור לחיפוש מצלמות לפי פרמטרים. הכי נוח וטוב. גבר נוסף שכדאי להתיחס אליו הוא כרטיס הזכרון. אחרי בדיקות מקיפות ושאלות בפורומים בחו"ל הרבה מעדיפים את ה-CompactFlash על ה-SmartMedia. הרבה טוענים שהוא עמיד ויותר ומגיע בגדלים גדולים יותר. מקווה שעניתי על השאלות שלך. אם יש לך יותר אז אל תתבייש. אמיר.

גרמי

New member
תודה, אני באמת לא יודע איך

איך פספסתי את ה C2100! המון זום אופטי (10X), ובמחיר זול יחסית, אם כי במחיר של קצת פחות תחכום. בינתיים התחלתי לחפש מחירים ברשת, ומצאתי שהמחירים שציינתי אכן מהגבוהים. S30 מצאתי ב 380$ ואת ה C2100 מצאתי ב 500$. ב C2100 יש SmartMedia של 8MB סטנדרטי, בעוד שב S30 יש Compact Flash של 16MB. ה C2100 מופעל ע"י 4 סוללות AA, וה S30 מגיע עם מטען וסוללה מיוחדת אחת (שעולה 50$ בנפרד - ואני אצטרך עוד אחת). לא מצאתי עדות שה C2100 מגיע עם מטען או עם סוללות נטענות (4 סוללות זה 20$ ומטען בערך 40-50$) ל S30 רגישות עד 800ASA בעוד ל C2100 עד 400ASA האתר של קאנון נותן הרבה יותר אינפורמציה על ה S30 ותפעולה מאשר מה שאולימפוס נותנים על ה C2100. מהאתר של קאנון אני יודע בוודאות שה S30 תתאים לי, בעוד שה C2100 משאיר אותי עם כל מיני שאלות כגון איפה כפתור הזום? איך קובעים Exposure מסויים ומצלמים במקום אחר? איך מתפעלים את כל התפריטים? בקיצור, נראה לי שאני יכול לצמצם את הבחירה ל- 2 אלה, ולפחות כרגע, אני מרגיש שאני אהיה יותר מרוצה עם הקאנון S30. יש לך מה להוסיף על ה C2100 שעשוי לגרום לי לשנות את דעתי? עכשיו רק נותר למצוא מישהו שחוזר מארה"ב בקרוב...
(מה אני אאעשה? זה הסמיילי שהכי דומה למטוס....

גרמי

New member
אה, ולגבי מנוע החיפוש....

האמת שהוא לא כל כך מדהים. כשניסיתי לבצע חיתוך על פי התנאים שאני יודע שה S30 עומד בהם, הוא לא מצא אף מצלמה. אפילו אחרי הרבה הקלות בפרמטרים, הוא לא מצא אותה, או את ה C2100, והמבחר שהוא כן הביא היה מצומצם ביותר. אני התחלתי בפלונטר, ומשם עברתי לאתרי היצרנים, ואח"כ בעזרת pricescan בדקתי מחירים.

גרמי

New member
ועוד משהו מאכזב...

מסתבר שהמחירים ש Price scan מצא ל S30 היו בעצם מחירים ל S300, והמחיר האמיתי של ה S30 הוא יותר קרוב ל 600$, אז עכשיו ההתלבטות הרבה יותר קשה, ועוד מצאתי שאת הקאנון G2 אפשר גם לקנות ב 600$ (בלי מטען) אז הוא גם נכנס לשיקול... קשה....קשה....

והאתר הזה יוביל אותך

בין כל השלבים של קניית מצלמה דיגיטלית. (יותר נכון מציאת המתלמה המתאימה לך). לאתר. אמיר.

גרמי

New member
פשיייי, אתר מצויין! תודה

עכשיו המשימה שלי הרבה יותר קשה.... נוסף לי הטושיבה PDR-M5 לרשימה, והקאנון S30 בכלל לא מופיע שם... וגם גיליתי שבאולימפוס C2100 אין אפשרות צילום וידאו קצר... נדגור על זה עוד קצת

גרמי

New member
אני רוצה לחזור לעניין של הפוג´י...

אני מתעלם כרגע מהמוני המגהפיקסלים שמפורסמים. מצאתי של 6900 יש 3.3 מגהפיקסלים אמיתיים, ול 4800 יש 2.1. הזום האופטי במצלמות האלה הוא 3X את ה 4800 ניתן לרכוש בפחות מ 400$, וכך גם הקאסיו QV2900 שיש לו זום אופטי של 8X. שתי המצלמות האלה לא נופלות מה C2100 מבחינת פונקציונליות, ואף עולים עליה בפרמטרים מסויימים. ואני תוהה אם האופטיקה בעלת השם מתוצרת אולימפוס או קאנון באמת שווה לי 200$ נוספים..... אני בסה"כ צלם חובב, אז איפה יבוא לידי ביטוי האופטיקה המשופרת של הותיקים בתחום? אני בכלל לא אתפלא אם האופטיקה בתוך מצלמת קאסיו נרכשה בכלל מאולימפוס או חברה דומה.... מה דעתכם?

גרמי

New member
נהייתי נודניק, אה? ../images/Emo9.gif

עכשיו אני מסתכל על ההודעות שלי מזוית של מנהל פורום המכוניות ב YNET, ואני מזכיר לעצמי את אלה שנכנסים אליי לפורום ושואלים מה עדיף, איביזה טורבו או פורד מונדיאו חדשה, ואח"כ שואלים אם אולי בעצם עדיף לקנות יונדאי אקסנט...
בקיצור, המשכתי לעשות בירורים והתייעצויות, ומצאתי שאפשר כבר לרכוש קאנון G1 במחיר של פחות מ 600$, ויש לו 3 מגהפיקסל, ואת כל הפונקציונאליות שאני מחפש, ואופטיקה של חברה בעלת-שם, אז נראה לי שבאתי על מנוחתי.
על העצות והקישורים

אז ככה

לחצן הזום באולימפוס נמצא יחד עם לחצן החשיפה (מסביבו חיתר דיוק). כך שאתה עם אצבע אחת מכוון את הזום ואז מצלם. לגבי סוללות נטענות ומטען , כיום ניתן להשיג בארץ סוללות נטענות של 1700 מיליאמפר/שעה במחיר של 20 ש"ח אחת. ולגבי מטען ניתן להשיג ממחיר של 30 ש"ח ועד 100 ש"ח. לא כדאי לקחת את זה בתור פרמטר בקניה. ה-2100 מגיע עם זום של X10 וגם עם מייצב תמונה (חיוני בזומים ארוכים). אמיר.

למעלה