כמה שאלות על נרניה

הלדין

New member
כמה שאלות על נרניה

א. למה אסלן לא אמר לתושבי נרניה את האמת? הוא מודה במפורש בפני אדמונד ולוסי בסוף "דורך השחר" שרק בנרניה הוא נראה ונקרא בשם זה. ברור מ-"אחיינו של הקוסם" שהוא הבורא. הוא אומנם צנוע אך ג'אדיס ניצלה את הסיפור שמכר לתושבי נרניה לצרכיה עד כדי כך שאפילו היא האמינה בו. ב. לאן נעלמו בני האדם מנרניה בתקופתה של ג'אדיס? למה היא לא פלשה לארצות השכנות - קלורמן, טלמר וקריית המלאכים? (זה די ברור בין השיטין שהעולם היה פחות או יותר מוכר ללואיס אך לא הייתה לו סיבה בספר הראשון להרחיב מעבר לגבולות נרניה).

ToryMaster

New member
אה

איזו אמת הוא צריך לומר להם? לא ממש הבנתי למה התכוונת. "אחיינו של הקוסם" נכתב הרבה אחרי כל האחרים בהם מוזכרות הארצות האחרות, צריך לשים לב לזה ולא להתבלבל. אני חושבת שהעולם בו נמצאות הארצות האלו נקרא נרניה, אבל גם הארץ הספציפית שלידה יש עוד ארצות בשמות אחרים. אני חושבת שהיא לא פלשה לשם פשוט כי הם היו חזקים מדי עבורה. שם אלו ארצות של בני אדם מונהגים היטב, בעוד שבנרניה אין שום מלך או מנהיג ומדובר באסופה של בעלי חיים.

Fairywitch

New member
היא יכלה לאבן את כולם או משהו...

אם היא הייתה רוצה להשתלט. כמה זמן היא שלטה בנרניה, אגב? אולי היא לא הספיקה לפלוש הלאה?

ToryMaster

New member
כמוני את יודעת

שלהטיל כישוף אחד אחד על כל כך הרבה אנשים זה לא כל כך קל. אולי פשוט לא התחשק לה להשתלט עליהם, זו גם אפשרות.

Roonil Wazlib

New member
בני האדם בתקופת ג'אדיס...../images/Emo168.gif

בנרניה המקורית (לפני אחיינו של הקוסם) לא היו בני אדם בנרניה עד הנסיך כאספיאן בו אומרים במפורש שהאנשים היו במערה באי בודד ומשם נכנסו לנרניה (אם אני לא טועה).אחר כך, כשאחיינו נכתב, הוא הוסיף את בני האדם מהתחלה, אבל במקור הם לא היו שם.

otollo

New member
לא מדיוק

המלך / מלכה חייבים להיות בני אדם...ככה שבאחיינו של הקוסם , היו המלך פרנק והמלכה הלן.

Roonil Wazlib

New member
אני יודעת ../images/Emo168.gif

בגלל זה כתבתי "אחר כך, כשאחיינו נכתב, הוא הוסיף את בני האדם מהתחלה, אבל במקור הם לא היו שם". אומרים בנסיך כספיאן שהאנשים לא היו שם לפני זה.

למעלה