כמה שאלות על רוק ישראלי.

100police

New member
כמה שאלות על רוק ישראלי.

שלום! באתי לבקר בישראל, ורציתי לקחת בחזרה עמי כמה דיסקים של רוק ישראלי. יש לי, בינתיים, רק שלוש שאלות: 1) הצ'רצ'ילים / יריחו - האלבומים שלהם יצאו גם על CD? איפה ניתן למצוא אותם? האם יש עוד רוק פרוגרסיבי ישראלי ששווה קנייה? 2) ובכללי, על איזה להקות ישראליות תוכלו להמליץ לי? בינתיים ההמלצות שקיבלתי היו כוורת ותיסלם, והראשון ביניהם לא התחבב עליי במיוחד. 3) האם יש איזשהו אוסף של מבחר הרוק הישראלי? לא אכפת לי עד כמה הוא עכשווי, משנות השישים ועד היום מתאים לי, כל עוד מישהו יכול לומר לי שזה בכלל שווה קנייה. תודה!

Kettercat

New member
שלום שלום ../images/Emo13.gif

לגבי השאלה הראשונה - לא יודעת לגבי יריחו, אבל יש את האלבומים של הצ'רצ'ילים על CD. יש אפילו סט של שני אלבומים במחיר של 39.90 ש"ח בלא מעט חנויות, שווה לבדוק
תהנה מהביקור!

100police

New member
הצ'רצ'ילים ויריחו, עד כמה שאני מבין,

הם אותה להקה. פשוט היה להם שם שונה עם כל דיסקים שהוציאו. תודה על המידע!

הדר ג

New member
וליתר דיוק

הצ'רצ'ילים החליפו את שמם ל-Jericho Jones בבואן לאנגליה, מחשש שהאנגלים לא יתלהבו מהשם. וחבל. בכל מקרה, כן, כמו שמאיה אמרה יש מארז יפה וזול ואיכותי עם שני האלבומים ושאר השירים שהוקלטו תחת שני השמות, מומלץ מאוד. עוד להקות? אם התחלנו עם הצ'רצ'ילים אז המעבר הטבעי יהיה לרוקפור, בעברית או באנגלית או גם וגם... תצטרך להיות ספציפי יותר עם הסגנון. אני רואה בפרטים שלך שאתה גר בחו"ל, אז אולי איכשהו יצא לך לראות זמרים ולהקות כמו גבע אלון, Izabo, לבנון, ED שעושות טורים בחו"ל מידי פעם. ולגבי אוסף רוק ישראלי.. יש פה ושם אוספים... אבל קשה לי להאמין שיש באמת משהו ששווה קנייה. הייתי מתחיל לקנות פשוט את האלבומים. אני חושב שהתחלתי עם האוסף של איפה הילד והדו-סט של מופע הארנבות של ד"ר קספר.

100police

New member
תודה על המידע הנוסף

התכוונתי לאוסף רוק ישראלי שכולל חומר של אמנים שונים, לאו דווקא של אמן מסויים. למרות שאולי אחפש איזשהו אוסף, כי אני לא בסביבה כדי להשלים את הדיסקוגרפיה של הלהקה, אז אני מעדיף לקבל טעימה מכל תקופה. לדוגמא, האם קיים אוסף של רוקפור? והאם מישהו יכול להמליץ לי על האוסף של טיפקס (חיבבתי את האלבום של 'יושבים בבית קפה', נדמה לי שיהיה נחמד האוסף כדי להשמיע ברקע), או שהוא לא שווה קנייה?

N a V e

New member
לך על

האלבום של להקת ששת. מן סופרגרופ ישראלית משנות השבעים שכללה מוזיקאים מוכשרים שנגנו בזמנו פרוגרסיב. (וחלקם ידועים מאוד).

osn

New member
אני הייתי הולכת על

שני אוספים מעולים, שנראה לי מעט קשה להשיג, אבל למי שמחפש טעימה מן הרוק הישראלי הם פשוט מתבקשים - ניצוצות - בהוצאת הד ארצי, אולי אפשר עדיין למצוא בחנויות, ו-סוף עונת התפוזים - סיכום של הרוק הישראלי לפי תקופות. השוואה בין שני האוספים תוכל לקרוא כאן: http://www.golan.org.il/erzgolan/34doc5.htm

יניבל1

New member
בקשר לאוסף של להקות ישראליות

זה קצת קשה למצוא אוסף של להקת רוק ישראלי כשרק מעטות מהן בכלל מגיעות ל-3 אלבומים..... הלהקה היחידה שאני אוהב שהוציאה אוספים זו משינה עם שני האוספים שלה , הקרויים "גבירותי ורבותי" ו"האוסף השני" בקשר לטיפקס שציינת , לא זכור לי שהם הוציאו אלבום אוסף אבל תברר בכל מקרה

נר2

New member
רוק פרוגרסיבי

להקת הרוק המתקדם הכי טובה היתה תמוז עם האלבום היחידי שלהם סוף עונת התפוזים. אחד האלבומים הכי טובים שיצאו אי פעם. חוץ מזה כל אלבום של שלום חנוך מומלץ במיוחד מחכים למשיח. רוק ישראלי במיטבו. תוכל להסתפק גם באוסף המיטב. ויש גם את אריק איינשטיין, שבלול ואחרית הימים.

שלום לך

המלצות על להקות? בנזין, החברים של נטאשה, משינה, איפה הילד, נקמת הטרקטור, כנסיית השכל, מופע הארנבות של ד"ר קספר, נושאי המגבעת, מוניקה סקס, תמוז יש את האוסף "סוף עונת התפוזים", שנערך לפי הסדרה של קוטנר. יש בו 4 דיסקים מכל מיני תקופות ברוק הישראלי. אוסף מעניין מאד.

Zaccardor

New member
דיסק הופעה אקוסטית של החברים של נטאשה

שזה איכשהו קצת קצת אוסף.. אם אתה רוצה למצות\להכיר אותם אז מומלץ מצטרף להמלצות על שלום חנוך, אם בא לך משו מגוון ונחמד יש את "עבודה עברית" שזה אוסף מעניין ואיכותי.

osn

New member
המלצה אמיתית על "עבודה עברית"

פרוייקט באמת מעניין, אבל מדובר בפרוייקט קאוורים, ולדעתי עדיף להכיר קודם את הביצועים המקוריים.

100police

New member
אז ככה

קודם כל, תנו לי למסור שרק הרגע שמתי לב לחתימה שלי ואני מתנצל על כמה שהיא אידיוטית. הפסקתי להשתמש בתפוז בערך באותה תקופה שעזבתי את הארץ ועברתי לארגנטינה, אז לא שמתי לב אליה. אז בשבילי זה כמו איזה מאובן שצריך להישלח למוזיאון ולצייג את התקופה שבה הייתי ילד מפגר. עמכם הסליחה. ועכשיו למוזיקה. בהתבסס על ההמלצות החמות מחברי הפורום, כבר הלכתי וקניתי את הדו-סט (ככה אומרים?) של הצ'רצ'ילים. הדיסק הראשון לא התחבב עליי במיוחד, אבל השני פשוט מצויין. מחר אני הולך לירושלים, ואני הולך לנסות למצוא חנות דיסקים טובה ולקנות בה את הדו-סט של ד"ר קספר (ראיתי קליפים שלהם ביוטוב- לא יכול לחכות שיהיו אצלי ביד. נירוונה הישראלים, ואם להודות באמת, אפילו מרגשים אותי אפילו יותר מהלהקה של קוביין), של תמוז (יצא לי לשמוע במקרה שיר מהדיסק, ועם שיר באיכות כל כך טובה פשוט לא יכול להיות שהאלבום היחיד שלהם הוא לא יצירת מופת), את 'ניצוצות' אם אמצא אותו ואת 'רדיו חזק' של תיסלם; אולי אני אלך לאוזן השלישית, אם כי לא הבנתי טוב אם בכלל יש להם מוזיקה. דרך אגב, רציתי לקחת במתנה לאח שלי את 'מרגיש אחר' של סינרגיה. הוא אמר שהוא מקסימום יוריד אותו, אבל אני עדיין רוצה לקנות אותו, כי אני לא אהיה נוכח ביום ההולדת שלו. מישהו יכול להמליץ לי עליו? [עליי הם לא ממש מתחבבים, לאח שלי יש את 'צועקים על אהבה', ואולי חוץ מהגרסאת פסנתר של 'זה לא ביחד' ו'חום יולי-אוגוסט' אין בו שום דבר מעניין] עם זאת, אני גם אשמח לקבל המלצות של הרגע האחרון. יהיה לי קשה להשיג דיסקים מישראל מארגנטינה, ויש לי אובססיה מוזרה לקנות, בסופו של דבר, את הדיסקוגרפיה המלאה של להקה [אולי חוץ מהדיסקים הממש גרועים] שיש לי דיסקים שלה (דבר שהולך ונעשה קשה ביותר תקף לעובדה שהאוזן המוזיקלית שלי ראתה את האור לאחרונה ומאז פגשתי להקות ואמנים שהרוב אפילו לא חולמים עליהם), אז אם אפשר אמן עם דיסקוגרפיה קצרה, אם לאמן יש דיסקוגרפיה ארוכה אז לפחות שיהיה דיסק ספציפי, ואחד ממש טוב, אם זה יותר מדי לדרוש. ועם שתי השאלות האחרונות האלה אני עוזב אתכם בשקט. אם אני אקח מזכרת מישראל באמת נחמד שזה יהיה בפורמט מוזיקלי, תודה רבה לכולכם.

choo

Active member
אתה צריך לנסות עוד שני דברים

1. "מי רצח את אגנתה פאלסקוג" של נושאי המגבעת (האלבום היחיד שלהם? או שהיה עוד אחד?) 2. "האיש שראה הכל" של רוקפור - מהתקופה שהם עשו מוזיקה עם צליל ייחודי, ובעברית.

למעלה