כמה שאלות על שאיבה

מתלבטת82

New member
כמה שאלות על שאיבה

בוקר טוב,

התאומים בני 10 ימים בערך. כמו שכתבתי בהודעה קודמת - מאוד מעדיפים בקבוק על פני ציצי.
אני משתדלת לשאוב כמה שאני יכולה אבל עלו לי כמה שאלות:

1. בבית החולים כל האחיות התפעלו מהעובדה שביום השני כבר הצלחתי לסחוט 10 מ"ל של קולסטרום. עכשיו לעומת זאת הולך לי ממש קשה עם המשאבה, לפעמים אני מצליחה להוציא כמעט בקבוק מצד אחד ולפעמים רבע בקבוק משני הצדדים ביחד. אני לא מצליחה להבין מה לעשות אחרת.
2. כמה חזק אני אמורה לעשות את זה? ברור שכשזה חזק יותר יוצא יותר, השאלה מה ההשלכות של החוזק? האם זה ישפיע על היניקה של התינוקות? על הצורה של השד?
3. הכי חשוב (תסלחו לי) - מה אפשר לעשות בשביל שהציצי לא יאבד לגמרי את הצורה שלו???

תודה...

ונוס 26

New member
תשובות

1. השד מלא יותר בחלב אם את אחרי מנוחה, באופן כללי יש יותר חלב בשעות הבוקר מאשר בשעות אחר הצהריים ערב (אצלי זה יכול להיות הבדל של פי שתיים ואפילו יותר), וכן אם עבר הרבה זמן מאז השאיבה הקודמת - יכול להיות שזה ההסבר להבדלים אצלך?
בנוסף - באיזו משאבה את משתמשת? משאבות בית החולים הן מקצועיות ויעילות הרבה יותר (ובכ"א האחיות התלהבו בצדק 10 מ"ל קולסטרום? יפה לך!), בבית כדאי להשתמש במדלה לקטינה, שהיא בדרג של משאבת בית חולים. הספקטרה של יד שרה יעילה פחות (מניסיון) וחשמליות או ידניות קטנות הן הרבה הרבה פחות יעילות (אבל לא האמדה דו"צ הקטנה - זו עושה את העבודה כמעט כמו מדחה לקטינה, ולדעתי לא פחות טוב מהספקטרה 2).
2. הדרך לקבוע עוצמה: לעשות את זה ככה שזה טיפה חזק מדי, קצת כואב ואז להוריד קצת. זה אמור להיות משהו שאת מרגישה אבל לא ממש כואב, תזכרי שבהתחלה כל הנקה רגילה עשויה לכאוב גם כי הפטמה לא מורגלת וגם כי רפלקס פליטת החלב הרבה יותר מציק (בכלל בשלושת חודשים הראשונים הכל יותר רגיש בהקשר של ההנקה). למיטב ידיעתי אין שום השלכות לחוזק, בטח שלא על היניקה וגם לא על צורת השד, אצלי גם אם הפטמה נראית קצת מוזר אחרי השאיבה (לבנהו ותפוחה כזו) היא חוזרת לעצמה תוך כמה דקות. מה שכן, אם את עושה חזק מדי זה עלול ליצור סדקים או פצעים בפטמה - וזה גרוע, אם את מרגישה שנוצרת רגישות גדולה במקום או שהפטמות כואבות, תורידי עוצמה.
3. למיטב ידיעתי זו לא ההנקה שגורמת לשד לשנות צורה אלא עצם הכניסה להריון, ההורמונים והתמלאות השד בחלב (גם אצל מי שלא מניקה), לציצי שלך יש מעכשיו את הצורה הנפלאה של אמא, מי שהרתה וילדה ומזינה את ילדיה
(אצלי הציצי נראה הכי טוב בזמן ההנקה כי יש לי ציצי מאד קטן וההנקה מגדילה אותו). נראה לי שמי משאד מוטרדת מהנושא יכולה לנתח כשהיא מסיימת את כל ההריונות, אבל מה שתעשי בשאיבה ובהנקה לא ישנה למראה. זה מה שאני יודעת אולי למומחיות יש ידיעות אחרות

מתלבטת82

New member
זה מעודד...

אני לא כל בעד ניתוחים - סתם לא בא לי ציצי נפול
אז תהיתי אם למישהי יש פתרון קסם במקרה

לגבי המשאבה (מדלה לקטינה) - אפשר להשיג גם אותה מגמ"חים או שצריך לקנות אותה? כרגע באמת יש לי את הספקטרה של יד שרה והיא עושה את העבודה אבל לא כל כך נוחה..

תודה על התשובות!

תוספות על שאיבות

הי מתלבטת

הבנות כרגיל כתבו דברים נהדרים.

כמו שונוס כתבה - הלקטינה עדיפה בהרבה על הספקטרה שהיא לא חזקה מספיק.
ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. כדי להגביר את ההיצע - עלייך להגביר את הביקוש.
אם הקטנים כעת עדיים יונקים הנקה מלאה - כדאי לשאוב אחרי כל הנקה או לפחות כמה פעמים ביום כדי לעודד את ייצור החלב ולהגבירו.
כמה פעמים ביום את שואבת ? משני הצדדים או מאחד ?
לגבי העוצמה - ונוס כתבה נכון מאוד כך שלא אוסיף בעניין.
גם לגבי איבוד הצורה.. הלוואי והיו לי פתרונות קסם. הרבה גנטיקה מעורבת פה בעניין. איך הרבה מה לעשות חוץ מלקוות לטוב .

מחכה שתכתבי על השאיבות ואז אמשיך לענות משם

למעלה