כמה שאלות על שכר מילואים

איילת56

New member
כמה שאלות על שכר מילואים

היי,
גויסתי בצו 8 כשהתחיל המבצע, שירתתי סה"כ 19 ימים. אלה מילואים ראשונים שלי אז אני קצת אבודה... כמה שאלות:
1. הבנתי שהשכר שאמורים לקבל הוא השכר הממוצע ב90 הימים שקדמו למילואים. אם עבדתי פחות מ90 ימים? השתחררתי רק באפריל...
2. בהמשך לשאלה הקודמת - קצינת הקישור ביחידה אמרה לי שאמורים לקבל 270 ש"ח על כל יום אבל לא ידעה לפרט. נשמע לי בלתי סביר...
3. בגליון נוכחות של חודש יולי לא מופיעים ימי המילואים שעשיתי בשבת, רק ימים א-ו. אני אמורה לקבל שכר גם על שבתות, נכון?
4. השכר אצלי בעבודה הוא שעתי. בגליון נוכחות חישבו לי כל יום מילואים כ-7.5 שעות עבודה, כשבפועל כל יום היה בין 12 ל-14 שעות. יש מה לעשות עם זה?

תודה מראש

אושי231

New member
היי, אני עונה לך בצורה כוללת לכל השאלות:

קודם כל על מנת לחשב את השכר שתקבלי, את יכולה להיכנס למחשבון חישוב תגמולי מילואים של ביטוח לאומי:
http://www.btl.gov.il/benefits/Reserve_Service/Pages/Calculator.aspx
תמצאי שם גם הסבר איך מחשבים את התגמול.
&nbsp
בנוסף, לא משנה מה כתוב לך בעבודה שעבדת-
כשאת עושה מילואים, את מגישה בסיומם למעסיק את שובר הימ"ם (אישור 3010). המעסיק משלם לך כרגיל כאילו לא היית במילואים. לאחר מכן הוא תובע את ביטוח לאומי על הכסף שהמעסיק עצמו שילם לך.
ביטוח לאומי מעביר למעסיק את הכסף על המילואים שלך. אם ישנם הפרשים לטובתך (כמו שאמרת עכשיו שעשית את השישי שבת אבל הם לא היו רשומים בגיליון בעבודה), אז המעסיק חייב להעביר לך את זה במשכורת לאחר מכן.
את תדעי כמה המעסיק קיבל עלייך מביטוח לאומי כי יישלחו לך הבייתה מכתב עם הפירוט.
&nbsp

למעלה