כמה שאלות קטנות לגבי טיגון / צליית דג במחבת

תומאס

New member
כמה שאלות קטנות לגבי טיגון / צליית דג במחבת

הכוונה לטיגון או צלייה של דג לא שלם אלא פילה, עם מעט מאוד שמן.
1. מה עדיף - מחבת רגילה או מחבת פסים?
2. קראתי שהדגים המומלצים הם: לוקוס, לברק, אינטיאס.
זה נכון? יש עוד דגים מומלצים?
3. איך אני יודע מתי להפוך את הדג בטיגון?
4. כתוב במתכונים, "לקראת הסוף אפשר להוסיף עשבי תיבול או חמאת שום". מה הכוונה לקראת הסוף? הרי כל הטיגון לוקח בסך הכל דקות בודדות. ולמה לקראת הסוף ולא מההתחלה? זה משנה אם זה יהיה שתי דקות או חמש דקות?
וחמאת שום יכולה ללכת ביחד עם שמן זית?
תודה מראש על העזרה.
 

TCHM

New member
תשובות...

  1. לא משנה סוג המחבת.
  2. כל דג טוב לצורך הענין, אין מומלץ, גם מושט, פורל, בורי, פרידה, דניס...
  3. כשהעור נצרב מספיק ולא נדבק למחבת.
  4. כדקה אחרי שהופכים לטיגון בצד השני מורחים/יוצקים מעל, חמאת שום מצוינת.
 

תומאס

New member
תודה על התשובות! לגבי סוג הדג - בכתבות שקראתי באינטרנט

הם כותבים שיש דגים שמתאימים לטיגון ויש שמתאימים לתנור ויש שמתאימים לבישול ויש שמתאימים לאידוי....וכו'.....וכו'......
אין לי מושג אם הם צודקים או לא. אבל זה מה שהם אומרים.
 

שרי 55510

New member
כול הדגים מתאימים לטיגון ,עוד לפני המצאת התנור -טיגנו דגים.

ידוע המצב ההפוך:
שישנם דגים שלא מתאימים לצלייה בתנור,בגלל בשרם העדין,שנוטה להתייבש.
אני הכנתי פילה דג במחבת משומנת ,עם תבלינים ורצועות פלפלים עגבניות קטנות,
וזה יצא מעולה.
 
למעלה