כמה שאלות קטנות לפני המסע

caroline barina

New member
כמה שאלות קטנות לפני המסע

אני יוצאת עם הבצפר ב11 באפריל עד 18 באפריל משלחת ארצית אמרו לי שזה יותר מיוחד אם יוצאים למשלחת הארצית. ספרו לי קצת על זה... ויוצאים איתנו אנשים מהכנסת או משהו כזה...? אמרו לנו שנעשה את מצעד החיים, מה זה בדיוק?.. ולגביי הטיסה עצמה=> אמרו לי שלא מעלים למטוס דברים נוזליים, קרמים, תרופות נוזליות, טיפות אוזניים.. זה נכון???... ואם מביאים במזוודה יותר מ25 קג', צריך לשלם על זה...? תודה רבה רבה רבה

אבירן171

New member
רק בקשר לטיסה פרטים קטנים

אסור יותר מ25 ק"ג(יכול להיות שירשו לכם לעלות יותר, הסיכויים קטנים וכדי לשואל לא את המדריך אלא להרים טלפון לנתב"ג או לדלפק עצמו של החברה ולשאול אם את רוצה להיות בטוחה ב100%). דברים נוזלים מותר לעלות רק במידה והטיסה ארוכה=10+ שעות וזה משהו כמו אינסולין שחייבים אותו. קרמים אפשרי לעלות רק במזוודה ולא בתיק יד אל תוך המדפים.. אלא אם את רוצה שיעצרו את המטוס(כל עוד הוא על הקרקע) וכולם ישנאו אותך על זה במידה ותיתפסי). תרופות אפשר לעלות, אבל שוב, יש כאלו שלא תוכלו להעביר, ויש כאלו שגם אם כן זה רק במזוודה וגם במידה וזה לא יראה מסוכן מדי(רמז, ראי ערך של עירבוב ניטרוציגטלין עם חנקן נוזלי ואז תביני למה חלק לא..).. טיפות אוזניים לא נראה לי שיש לך סיבה להביא אותם(אלא אם יש איזושהי מחלה אז את יכולה, אבל אם זה רק ליתר ביטחון שלא תתקררי, אז לא נראה לי שיש צורך, אבל שוב, החלטה שלך..). תוספת, מה ששאלת לגבי התשלום על משקל יתר נקרא Over Weight, בעברית זה "משקל יתר", מצב שבו יש לך יותר מ25 ק"ג(או 20 ק"ג בטיסות פנים ארציות בישראל) במזוודה(בתיק יד זה 10 ק"ג). במקרה כזה את תשלמי כמו שמקובל בנמל תעופה בדר"כ(יש חברות שדורשות לקבוע את התשלום בעצמם.. סיפור ארוך..), התשלום יכול לעמוד על 10$ על כל ק"ג וגם 4$ על כל ק"ג ואף 15$ על כל ק"ג, זה תלוי איפה נפלת. עכשיו את בטח שואלת, איך אני לא מגיעה למצב הזה, או אם כבר הגעתי, איך אני לא משלמת? פשוט מאוד, את אומרת שאת מתחלקת עם חבר\ה שלך במשקל, ואז במידה והוא\היא הביאו "רק" 20 ק"ג, ואת הבאת 28 ק"ג, יהיו לכם 2 ק"ג מיותרים שאין מה לעשות איתם ולכן לא תשלמו על Over Weight. אם יש שאלות אני אענה בשמחה. בברכה, אבירן..

caroline barina

New member
היי אבירן...

אני מודעת טוב מאוד לכל מה שכתבת היות ואני נוסעת לפחות פעמיים בשנה לחו''ל השאלה שלי היא מה קורה כשיוצאים עם בית ספר, למשלחת ארצית? החוקים הם אותם החוקים? או שזה משתנה.. כי היו לי חברות שנסעו מהצופים וכל מיני דברים כאלו, כמו קמפינג והם לקחו מלא מלא מלא קופסאות שימורים ואוכל כי הם אוכלים רק כשר ואז לא הייתה להם הגבלה.. מבין אותי?... תודה

אבירן171

New member
תשובות בשבילך

בינינו.. למטוסים לא אכפת שזו משלחת בכלל. ת'אמת, לא אכפת להם בכלל שהם צריכים לקחת אותך, המטרה שלהם זה לעלות לאוויר ולנחות על האדמה.. ומפה ניתן להעסיק שהמשקל שמטוס יכול לשאת(אם זכור לי נכון, B744(מטוס הנוסעים הגדול ביותר) יכול לשאת 15,000lb) ומפה ניתן להעסיק שמשקל שתוכלו לעלות ישאר אותו הדבר(אלא אם לדוגמה, אל על תקצה לכם B747 ואז יהיו לכם כמות משקל גדולה יותר שניתן לשאת או לחילופין אם היא תקצה B737 אז כמות רגילה או קטנה יותר(תלוי אם אתם היחידים) של משקל שניתן לשאת, מה שרוב הסיכויים שיהיה או B767..). בעיקרון ביה"ס לא יכול להגיד לכם כמה משקל להביא מהסיבה שאין לו זכות החלטה, אין לו שום ידע מנהלי(של חברות התעופה) שלא לדבר על ידע תעופתי. אתם תקבלו פרטים מחברות הטיסה שלכם(ארקיע, ישראייר, אל על, לוט) כמו משקל מותר לכם להביא(כמו שאמרתי, רוב הסיכויים ל25ק"ג). בקשר לאכול כשר, המדינה היחידה בעולם שיש בה אוכל כשר ויש עליו סימן של כשרות בכמויות עצומות(חוץ מישראל) היא ארצות הברית(עוד מעט הקהילה היהודית בארצות הברית, שעכשיו היא ה2 בעולם, תהיה הגדולה ביותר), ואירופה די מגרדת את התחתית בעניין הזה. אז כנראה שתצטרכי לקחת אוכל כשר איתך(כנראה "מנות חמות") אם תרצי לשמור על כשרות(אני לא ממליץ, תהני מהחיים ותוכלי מה שתרצי. לפי מה שאת אומרת, רוב הסיכויים שאת אכן אוכלת אוכל לא כשר עקב מספר הביקורים בחו"ל). עם "מנות חמות", אין הגבלה, כמובן שכמות סיטונאית לא תתקבל ויש כמות שאסור להעביר, אבל לא נראה לי שתעברו את המספר המותר. שתתדעי, אני נוסע לחו"ל כל כך הרבה פעמים בשנה שאני לא טורח לספור(בגיל שלי החלפתי כבר יותר מ2 דרכונים.. ואת האחרון ביקשתי לקבל עם יותר דפים מהרגיל.. מבצעים את זה לטייסים ודיילים שמבקשים מסיבות נוחות וגם למדריכים לפעמים). בברכה, אבירן..

caroline barina

New member
חח אחלה..

אז אולי נתחיל לטוס יחד... :) חחח... אני ממש לא אוכלת אוכל כשר אבל נתתי לך את הדוג' עם חברות שלי שנסעו... טוב נראה מה יהיה.. מקווה שלא יהיו לי יותר מ25 קילוגרמים במזוודה החדשה שקניתי.. חחחח יאללה יום טוב ותודה רבה

אבירן171

New member
לי אין בעיה

אבל ברוב המקרים אני טס בתוך הקוקפיט וחוזר באותו יום לארץ או יום אחרי או אם זה טווח ארוך(תאילנד\ניו יורק) כמה ימים אחרי. ברוב זה לא לטיולים אלא רק בשביל להיות באוויר. בברכה, אבירן..

Old Cat

New member
תפסיק לקשקש

כל הבלה בלה על המטוסים השונים וההבדלים ביניהם לא רלוונטיים, אנחנו יודעים שאתה אוהב להשוויץ בכך שיש לך קצת ידע על מטוסים. למשלחות יש הסדרים מתאימים וצריך לשאול את האחראי במשלחת. הוא מקבל הנחיות מדויקות מחברתץ התעופה וגם מחברת הנסיעות שסגרה חוזה מול חברת התעופה.

אבירן171

New member
אולי תפסיק אתה!?

יש לי שני פתגמים יפים בשבילך של ריצ'ארד באך(חובב תעופה וטייס שאם אינני טועה עדיין חיי): 1)" אתה מטיב להטיף לאחרים את שעליך ללמוד בעצמך". תלמד תעופה, תהיה טייס ותפסיק להגיד לי את זה רק מפני שאתה חושב שאתה לא יכול להטייס. 2)"לעולם לא ניתנת לאדם משאלה, בלי שיינתן לו הכוח להגשמה. אולם ייתכן שיהיה עליו לעמול קשה לשם כך". הלמידה של התעופה לא תהיה קלה אבל היא תשתלם כשאתה תעוף לבדך בשמיים ותראה את כולם מהגובה. בקשר אל שאלתך קרולין, אני לומד כל הזמן, לומד לומד לומד ושוב לומד. אחרי הכל, בסוף: "אנו לומדים כל החיים ובסוף מתים טיפשים"(שחכתי מי אמר משפט זה אך אני יכול לחפש עבורך). עוד משפט של ריצארד באך שכדי שתזכרי: "הלמידה היא גילוי הדברים שאתה כבר יודע. בעשייה אתה מראה כי אתה יודע אותם". בברכה, אבירן..

Old Cat

New member
תשאלי אצל מנהל הקבוצה האחראי

המשלחות השונות יוצאות בהסכמים והסדרים עם חברות נסיעות מסוימות ועם חברות תעופה שחתמו הסכמים מתאימים. הכל שאלה של כסף - ולכן יכול להיות שלקבוצה היוצאת במסגרת משרד החינוך יהיה סידור מסוים, ולקבוצה שיוצאת במסגרת תנועות נוער עם חברת נסיעות אחרת יהיה הסדר והסכם אחר. ממליץ לשאול את האחראי על הקבוצה, מתפ'קידו לוודא ולברר ספציפית למשלחת שלך.

Eti No Name

New member
מצעד החיים.. ../images/Emo14.gif

בסוף מלחמת העולם השניה, הגרמנים ידעו שהפ מפסידים, ובמקום לברוח ממחנה ההריגה אושוויץ הם החליטו לעשות את "צעדת המוות". ז"א, לקחת את כל השבויים וללכת איתם קילומטרים על קילומטרים בקור העז, בלי אוכל כמובן ופשוט שימותו מהעינויים הקשים שפקדו אותם. מדי שנה, עושים מן "צעדת החיים" לזכר כל אותם שבויים שנהרגו במהלך צעדת המוות ביום השואה [?].

אבירן171

New member
לא כל כך נכון..

יש שני סוגי צעדות. אחת מהן עשו היהודים בסוף המלחמה שגרמניה הפסידה, ומפה ניתן להבין שאם היא הפסידה אין לה זכות לעשות שום מהלך כי במקרה כזה סטלין היה מנצל מצב זה לטובתו והיה שוחט הרבה מאוד גרמנים וכך גם האמריקאים שהיו נכנסים כדי לחסל עוד(אומנם לא כמו בצורה שסטלין היה עושה). בכל מקרה, הצעדה היה הליכה לשום מקום, חזרה לבית שנמצא אלפי מייל מהם. היהודים פשוט הלכו וחיפשו דרך להגיע הביתה ופה נכנס לתמונה רואל ולנברג, שנתן להם אוכל בשירות(גם האמריקאים עשו זאת רק שמקמות האוכל שקיבלו מהאמריקאים הם מתו) והציל כמה מהם. הצעדה השנייה זה פחות או יותר מה שאמרת. אני רוצה רק לתקן, היהודים לא נקראו שבויים. בגלל חוקי נירנברג נשללה מהם האזרחות ולכן הם לא אזרחים ולכם הם לא שייכים לאף מדינה ולכן הם לא נקראים שבויים.. רק לידיעתך, ובאוושויץ, מי שעבד היו הזונדר קומנדו, שהם רק יהודים, ועוד קמצוץ, אם בכלל, של חיילים סוביטים שבויי מלחמה(להם ניתן לקרוא שבויים כי לא רק שהיה להם אזרחות הם נלחמו במלחמה ונשבו) שעבדו שם באוושיץ 1.. אז לא ניתן להגיד שבויים אלא פשוט יהודים(הם לא הוגדרו כאזרחים אז פשוט צריך לציין את הדת מכיוון שזה היה הרוב המוחץ אם לא הכל) מקווה שעכשיו יותר ברור. בברכה ,אבירן..

אבירן171

New member
היו שני צעדות

אחד לפני תבוסת בAxis השני אחרי תבוסת הAxis. בברכה, אבירן..

dark dumb

New member
גם'ני טסה בתאריכים האלה!! ../images/Emo85.gif

מאיפה את?? אני יוצאת ממשלחת עירונית של עפולה... אני עדיין לא יודעת איזה טיסה וכאלה..

caroline barina

New member
אנחנו בבצפר של חינוך מיוחד..

צירפו אותנו לתלמידים עם בעיות וקשיים של פיגור וכאלו (אנחנו לא כאלה) ויש את מבואות ים ועוד איזה מקום לא זוכרת...

למעלה