כמה שאלות קטנות - עזרה קטנה בבקשה.

חזי147

New member
כמה שאלות קטנות - עזרה קטנה בבקשה.

הביאו לי מאגר שאלות לבגרות יש חלק שלא הבנתי. 1)מדוע חלה עלייה בצריכת החשמל בישראל בשנות ה-90? 2)איך מתמודדים עם מדבור בארץ ישראל? 3)הסבר בעיה אחת הקשורה לגבולות הארץ עימה מתמודדת מדינת ישראל. 4)הגדר את המושג "מפלס הכנרת". 5)שני מקורות המזהמים את האוויר במזרח התיכון והיכן ריכוז הזיהום גבוה במיוחד? מצטער עם זה יותר מידי - אני פשוט חייב תשובות. תודה רבה - מקווה שעוד אנשים יצטרכו תשובות לשאלות אלו וככה כולם יצליחו.

r o i 1 9

New member
3

תשובה אקטואלית-חוות שבעא ליד הר דב (שירתתי שם-מקום מקולל). חיזבאללה טוענים ששטח זה שייך ללבנון. ישראל ממשיכה להחזיק בו ומוכנה לדון בו רק עם סוריה. עוד בעיה זו שאלת רמת הגולן וסוריה .

חזי שלום

כל השאלות שככתבת מאוד ברורות, לדעתי כנראה חסר לך חומר לכן לא מצאת את התשובות. אולי כדאי להפריד את השאלות לנושאים ואז תוכל לחפש חומר ברשת המורים לגיאוגרפיה.לא אוכל לענות בהרחבה על כל שאלה, אלה רק תלל כיון כללי. שאלה 1 ) האנרגיה בישראל - עליה בצריכת אנרגיה תמיד קשורה בגידול אוכלוסיה שמביא לעליה בצריכת אנרגיה ביתית, כמו כן צמיחה בתעשיה. שאלה 2 ) איכות הסביבה בישראל - התמודדות עם המדבר במספר דרכים... תנסה למצוא חומר ברשת המורים. שאלה 3 ) גבולות ארץ ישראל - סיכסוכים פוליטיים עם מדינות שכנות איתן אין לנו הסכמי שלום. שאלה 4 ) מפלס הכנרת - בחומר על ארץ ישראל - זה אפשר למצוא גם בגוגל. שים לב שיש מפלס עליון ותחתון. שאלה 5 ) איכות סביבה במזה"ת, כמובן בפרק זה. המזהמים במזה"ת הם כמו מזהמים במקומות אחרים.... נסה לחשוב מה גורם לזיהום אוויר ואיפה יהיה ריכוז גבוהה. מקווה שעזרתי מעט.....

saritii

New member
לשאלה 3

גבולות ישראל לבנון וגבולות ישראל סוריה אלו גבולות לא מוסכמים אך בפועל ישראל מתיחסת אליהם כאל גבולות מוסכמים. בעיה זו גוררת מריבות רבות בין הארצות והיא מקור לריבים. דרך גבולות אלו נשקפת סכנה לישראל כמו: חדירת מחבלים. -זו התשובה של המורה שלי..-

למעלה