כמה שאלות קטנות...

ZivINC

New member
כמה שאלות קטנות...

אני חייל בן 21 שמשתחרר עוד שלושה חודשים. בתור הגורו של היורדים לחו"ל חשבתי שאולי תוכלי לתת לי כמה טיפים או להעריך את הסיכויים שלי באופן כללי לגבי מעבר לארה"ב לצורך עבודה/לימודים.. ובכן, אני רווק, בקרוב חייל משוחרר ממעמד סוציואקונומי טוב. האחים והאחיות של סבא וסבתא שלי הם אזרחים אמריקאיים שחיים בניו-יורק ולוס-אנג'לס עם משפחותיהם וכמו כן יש לי בן-דוד אזרח שחי בטקסס. תודה רבה. זיו. נ.ב. האם העובדה שהגשתי בקשה להשתתף בתחרות הגרין כארד פוגעת בי באיזה מישור?

jethro1

New member
תשובה

העובדה שיש לך קרובי משפחה מדרגה שניה ושלישית בארה"ב לא תעזור לך לעבור לארה"ב. לגבי המצב הסוציו אקונומי- לא הבנתי מה זה קשור. האנשים שעוברים לארה"ב שייכים לכל מגוון האוכלוסיה (אך כמובן שאם יש אפשרות להיעזר כלכלית במשפחה זה טוב מאוד). אם אתה רוצה ללמוד- יש אפשרות כמובן, אך זה עולה הרבה מאוד, והתהליך לקבלה הוא ארוך מאוד. אם אתה רוצה לעבוד- אין אפשרות לעבוד בארה"ב ללא אישור מהשלטונות, והשגת אישור כזה הוא תהליך הגובל כיום בבלתי אפשרי אם אין לך רקע מקצועי נדרש.

jethro1

New member
תשובה

העובדה שיש לך קרובי משפחה מדרגה שניה ושלישית בארה"ב לא תעזור לך לעבור לארה"ב. לגבי המצב הסוציו אקונומי- לא הבנתי מה זה קשור. האנשים שעוברים לארה"ב שייכים לכל מגוון האוכלוסיה (אך כמובן שאם יש אפשרות להיעזר כלכלית במשפחה זה טוב מאוד). אם אתה רוצה ללמוד- יש אפשרות כמובן, אך זה עולה הרבה מאוד, והתהליך לקבלה הוא ארוך מאוד. אם אתה רוצה לעבוד- אין אפשרות לעבוד בארה"ב ללא אישור מהשלטונות, והשגת אישור כזה הוא תהליך הגובל כיום בבלתי אפשרי אם אין לך רקע מקצועי נדרש.

כמה תשובות

ראשית, אזרחות של קרובי משפחה שלא מדרגה ראשונה (הורה, ילד מעל גיל 21 או אח/אחות) אין לה משמעות עבורך כלל. במידה ובני משפחתך בעלי עסק, ייתכן שיוכלו לסייע לך לקבל ויזת עבודה, אבל זה מאוד תלוי בגודל וסוג העסק, והתהליך ארוך, יקר ולא פשוט. לגבי לימודים, אני מניחה שמדובר בלימודים לתואר ראשון. לימודים לתואר ראשון בארה"ב יקרים, אבל אם אין לך בעיה של כסף תוכל לנסות להתקבל ללימודים, ולקבל ויזת סטודנט (לרוב F1) שתאפשר לך לשהות כאן באופן חוקי וללמוד, אך לא לעבוד. בסיום הלימודים תוכל להמשיך ללימודים גבוהים או לנסות לחפש עבודה ולשנות ויזה. סיכוייך כחייל משוחרר ללא תואר ראשון וללא מספר שנים של נסיון במקצוע מסויים הם קלושים עד לא קיימים לקבל ויזת עבודה. כדי לקבל ויזת עבודה תצטרך למצוא מעסיק שיהיה מוכן להגיש את הבקשה עבורך ולממן את ההליך היקר. כמו כן המעסיק צריך להוכיח שהוא לא יכל למצוא מישהו מתאים לתפקיד בתוך ארה"ב. לויזה כזאת (H1) נדרש לפחות תואר ראשון או נסים של מספר שנים במקצוע. למעסיק שמטפל בהליכים קוראים "ספונסר". במצב הכלכלה הנוכחי ולאור העובדה שאין לך ההשכלה המתאימה, הערכתי היא שלא תוכל למצוא ספונסר. אתה יכול לנסות דרך ארגוני מורים כמו JESNA או ארגונים של חילופי מדריכים, אבל לרוב מדובר במשרות לתקופות קצרות במחנות קיץ וכדומה. היום JESNA דורשת תעודת הוראה מרוב המורים - בעיקר אם היא צריכה לסדר להם ויזות. אם תרצה להגיע לארה"ב כתייר ולטייל מספר חודשים, העובדה שהשתתפת בעבר בהגרלת הגרין קארד עשויה לפגוע בסיכוייך לקבל ויזת תייר או להכנס לארה"ב, היות וכאשר אתה נכנס על ויזת תייר אתה מצהיר שאין בכוונתך להישאר או להשתקע בארה"ב, ועצם הגשת הבקשה בעבר מוכיח שכן היו לך כוונות כאלה. בהצלחה!

למעלה