כמה שאלות קטנות...

טלטל 18

New member
כמה שאלות קטנות...

כל ה"חוקים" האלה של הצבא, כמו- זה שחייבים נעלים שחורות, שחייבים לאסוף את השיער רק בגומיה אחת שחורה (בגלל זה אזור קוקיות למשל, ביררתי על זה), זה שצריך נעלים שחורות וכו' וכו'- מאיפה אתם יודעים את זה? סתם מאנשים שסיפרו או שהודיעו לכם? פשוט אני יודעת שיש עוד מלא "חוקים" כאלה- למשל עם החולצה מתחת למדים (רק בצבע לבן, נכון?), שאין לי מושג בהם וכמה מחמירים ואף אחד לא אומר לי כלום על זה, ולא כדאי לחטוף תלונות וכאלה בגלל שלא פירטו לי איך בדיוק צריך להתלבש... ועוד שאלונת- ה"טירונות"- ראיתי שמישהו שאל קודם על מה שצריך להביא אבל ענו לו בקשר לזה שהוא כנראה לא יישאר לישון שם כך שזה לא קשור- אז מה בעצם צריך להביא? סתם תיק קטן עם כסף וזהו?? מה נעשה שם בכלל? עוד שבועיים! עוד שבועיים!!

LordNor

New member
לגבי ההשתלמות מתנדבים (טירונות)

אם את יודעת בוודאות שאת עתידה לישון בבה"ד, אז יש להביא ציוד לשבוע גג (דמייני לעצמך שאת באה למחנה של הצופים או משהו כזה) והכסף זה בשביל לקנות נשנושים בשק"לית מדי פעם. מה עושים
לומדים על הצבא בלבד (אין בכלל אימונים או דברים כאלה שיש בטירונות רגילה)"

newKiticat

New member
אפשר להתעדכן מול המפקד שלך

או בפורום סדירים או באתרים השונים שמכילים את פקודות המטכל.... מעבר לזה- טירונות מתנדבים.. תחשבי על לצאת לבית הספר. ממש ככה.... כל הדבריםש את צריכה במשך היום ועט כדי לכתוב.

המרחפת

New member
יום ראשון בצבא

צריך להביא: תעודת זהות, צו גיוס, מספר של חשבון הבנק. כדאי להביא: עט, בקבוק מים קטן, חולצה לבנה, כסף לשק"לית (מה הקטע שלכם עם השק"ם? יש חדר אוכל). באמת, אבל באמת, שלא צריך יותר מזה. את החוקים לומדים במהלך הטירונות.

טלטל 18

New member
תודה!!../images/Emo13.gif

עזרת לי המון... אז אם אני אבוא עם גומיה אדומה נגיד, סתם בטעות, לא יגידו לי כלום על זה ובטירונות פשוט יסבירו את כל איך שצריך להתלבש וזה?

טלטל 18

New member
חחחחחח

אוף אני כל הזמן חושבת על זה בגלל שזה כ"כ קרוב (עוד 13 יום)... אז כל קשקוש קטן ולא רציני נראה לי פתאום כמשהו שדורש התייחסות. אם המצב ככה עכשיו, מעניין איך אני אהיה עוד שבוע...

Dawson girl

New member
../images/Emo24.gif

הרוב מתרגשים לפני הצבא.. בין אם הם מתנדבים או לא. זה משו חדש ולא ידוע. אז לא נורא אם את קצת מתרגשת

../images/Emo13.gif קחי נשימה ארוכה.

חולצה לבנה/ירוק זית מתחת למדים. בעבר גם חולצה חומה התקבלה. בשטח - שחורה. נעלים שחורות בלי כיתוב. גרביים לבנות חלקות או שחורות או אפורות בלי כיתובים (לנשים). (בשטח רק שחור/אפור). חולצה בתוך המכנסיים. ככה נראית חיילת. זהו
. את לא צריכה להתרגש
.

טלטל 18

New member
יהיה בסדר

הרגעתם אותי קצת. מקסימום יצעקו קצת, יתעצבנו עליי שאני לא הולכת כמו שצריך בהתחלה, בקטנה...
מה הכוונה של "בשטח", מה זה שונה מהבדר"כ? אני בכלל אהיה בחיל האויר אז ירוק זית ואפור לא יתאימו כ"כ נראה לי. קיצר- חולצה מתחת וגרביים בלבן/שחור יספיקו? אהה.. ויש לי נעליים של נייק שהן שחורות אבל עם סמל מחזיר אור כזה של נייק וטיפונת אדום בסוליה ומסביב לסמל- אז בכל זאת יעשו בעיות אם אני אלך עם זה, נכון? אוף איתם!

על נעליים, גרביים ויהדות.

תראי... כעקרון, חולצה בצבע זית מתחת למדים אני חושב שמקובלת גם בחה"א. מקבלים אותה בבקו"ם וזה הצבע היחיד שמנפיקים. לגבי שטח - בשטח את נעה על מדי ב'. אסור ללבוש בגדים בהירים בשטח (גרביים/חולצה). הסבירות היא שלא יצא לך לצאת לשטח במהלך השירות שלך, ולכן אין לך ממה לחשוש
. לגבי הנעליים - אלו באמת לא נעליים תקניות. עם זאת - קשה לא להתקל בחיילות עם הפרה בוטה יותר של תקניות נעליים בצבא. כך שזה די בקטנה... אם לא בא לך לקחת סיכונים מיותרים - יש נעליים שנראה לי שהמציאו בשביל הצבא שניתן לרכוש בחנויות נעליים/ריקושט וכו'. אלו נעלי עור רקומות שחורות בלי שום דבר עליהן
. אגב- לגבי לוגו, אני חושב שמותר שיהיה לוגו של היצרן על הנעל גם אם זה לא שחור. עם זאת, אע"פ שאני מרותק מכן - אני לא בת ולכן לא בקיא ברזי הנעליים. אני תקוע עם מגפי העור משנות התרפ"א..

מעיין©

New member
איגרת מידע בדבר רכישת נעליים

איגרת מידע למלש"בית בדבר רכישת נעליים
אני אישית ממליצה על ד"ר מרטינס...

למעלה