כמה שאלות קטנות

ענבר1

New member
כמה שאלות קטנות

1-למה החוף בראשון כ"כ קטן? כייף ללכת על קו החוף ברגל אבל אז יש הכניסה אסורה שטח צבאי וגם בצד השני זה לא מוגזם?? אפילו בתל אביב אפשר ללכת כמה מאות מטרים על החוף בלי הפרעה,אין אפשרות שיפתחו את קו החוף קצת יותר? כי שמעתי שיש תוכנית כזאת לעשות טיילת רצופה מראשל"צ עד הרצליה 2-מתי מתחילים לעבוד על הרכבת? ואיפה בדיוק במשה דיין היא תעבוד? באיזור של הזהב או קרוב לכביש 4? 3-מה הולכים לעשות עם התחנה המרכזית הישנה? עכשיו אני אפסיק לשאול כי בטח עשיתי לכם כאב ראש יש לכם עיר מקסימה :) שבת שלום

ניצם

New member
למה החוף כ"כ קטן?

תשאלי את מאיר ניצן.

Shark Alarm

New member
איזה כיף שיש לנו תשובה אחת ../images/Emo26.gif

בטאגליינס ואני לא צריך לענות שוב..
אז על הרכבת מכאן:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=822&msgid=79674585
על התחנה המרכזית:
אז ככה, בונים שם עכשיו בניין משרדים שבקומות האחרונות יהיו בתי מגורים. התחנות אוטובוס ישארו כפי שהם היום (רק כמובן יעשו אותן שיהיה יותר נוח לשבת (אני מקווה שכמו בצד של הבנק)
לגבי הטיילת:
לפי מה שאני הבנתי, את הבסיס מפנים ובונים יחידות דיור על הים. ונכון, את צודקת שיש רעיון לעשות טיילת ארוכה מראשון לציון ועד הרצליה, אבל עד שייבנו אותה, אני יכול להמליץ לך להגיע לסוף הטיילת של ראשון (לכיוון צפון) לרדת לחוף הים, לעבור את "חוף הדתיים" ולהמשיך עד לבת ים, ת"א, הרצליה... ולאן שפנייך מועדות..

ענבר1

New member
ראשית תודה רבה לשניכם

חבל שבונים שראשון על כול מקום דירות... אני מקווה שפרויקט הטיילת הרצופה יצא לפועל תודה שנית :)

Shark Alarm

New member
אם אפשר להיות קצת חצוף ולשאול../images/Emo26.gif

מה היית בונה שם במקום
הרי גן ציבורי- אין צורך בכך כי זה ליד הים איזור תעשייה גם כן, זה ליד האיזור תעשייה

ענבר1

New member
זזאת בכלל לא חוצפה :)

ולמה חייבים לבנות על כול פיסת אדמה פנויה בראשל"צ? לא יקרה כלום אם ישאירו את זה כמו שזה,על כול מטר בים מתכננים קומפלקס דירות מפלצתי ואני בכלל לא תושבת ראשון אני פשוט אוהבת את העיר וחבל על הבניה שם

חןשסק

New member
כי ככה זה בארץ.... מחפשים לבנות

ולהרוויח כסף מבניה על חוף הים במקום לשמור קצת על הטבע ולתת לתושבים להנות מרצועת חוף סבירה ונעימה...

Shark Alarm

New member
סליחה אבל... ../images/Emo26.gif

אין לך רצועת חוף סבירה ונעימה בראשון

חןשסק

New member
יש, אבל למה חייבים להמשיך ולבנות?

להרוס בתי גידול...? אני חושבת על כל בעלי החיים שחיים בדיונות וכואב לי לדעת שבמקומם יאכלסו את המקום גושי בטון. בעלי החיים שחיים בדיונות זו אוכלוסיה שהולכת ונעלמת...!

Shark Alarm

New member
אבל זה הולך להבנות במקום בסיס../images/Emo26.gif

צבאי שם.. ד"א אתם יודעים שיש תכנון להקים מלון בראשון, נכון

חןשסק

New member
כן, ואיקאה ומתחם בתי קולנוע.

למה לא לשפוך פשוט בטון מלעמלה על כל העיר? בסוף הטבע היחידי שנראה יהיה בכיכרות בכבישים...!

Shark Alarm

New member
שאני אתחיל לפרט על הפארקים../images/Emo35.gif../images/Emo26.gif

פארק פרס נובל
פארק נאות אשלים
פארק קרית גנים
גן הזיכרון
הגן שמקימים ליד מקיף ח' ואלא רק הדברים שעכשיו עולים לי בראש, לא חסרים מקומות ירוקים בראשון לציון, תאמינו לי.. אז מה, חן, לרכז את כל הפעילות של המדינה בת"א
אז יהיה לנו סינמה סיטי גם בראשון לציון (אפילו 2 (שלדעתי דרך אגב בניית שני מתחמים של אולמות קולנוע מיותר) ויהיה לנו איקאה בראשון לציון (שיביא לנו קונים מהדרום שלא יצטרכו לנסוע עד לנתניה), ויהיה לנו מלון שיהיה קרוב לאטרקציות ולא מלון בתוך ת"א.. אז נכון, צריך גם פינות ירוקות (ויש כאלה) אבל גם צריך תרבות, תיירות (פנים וחוץ) וגם פנאי ובידור..

חןשסק

New member
הכוונה שלי היא לא לגנים וכד'.

אני מתכוונת לשטח טבעי, בחולות ראשןו, איפה שרוצים לבנות את מתחם בתי הקולנועף חיים זאבים, נמיות, שועלים, נחשים וכדו'. הם לא יכולים לחיות בפארק בפרס נובל!

Shark Alarm

New member
מממ כמה שאני אוהב חיות ../images/Emo26.gif

ותאמינו לי שאני מאוד אוהב חיות. (ד"א ידעתם שיש גוף נוער שנקרא נוא"ב- נוער אוהב בעלי חיים) מקומם הטבעי של אותם חיות הוא לא בשטח אורבני (עירוני)... וד"א זכור לי פעם שמשפחות שגרות בקצה השכונה התלוננו על נחשים/שועלים מאחורי הבית שלהם

חןשסק

New member
אני יודעת מה זה אורבני ../images/Emo3.gif

אני לא הייתי מתלוננת על שועלים ונחשים. אתמול אבא שלי ניסה להבריח צרצר ואני ואמא שלי פתחנו עליו חמ"ל- שחלילה לא יפגע בו. אני יודעת שהויכוח הזה הוא כמעט חסר טעם, כי אין הרבה מה לעשות נגד הבנייה, אלא אם כן נמצא מספיק אנשים שמוכנים לשבת ולא להתפנות מהדיונות כאות מאחה
פשוט כואב לי שאנחנו- המין האנושי- לא מתחשב במה שיש סביבו ומה שהטבע נתן... הרי הרבה יותר חשוב מתחם קולנוע. נראה לי שבעתיד רק שם נראה נחשים ושועלים.

Shark Alarm

New member
אז להשאיר את זה חולות וחולות ../images/Emo26.gif

אני לא חושב, כי איפה שיש חולות- יבואו "גנבי חולות" (וכן, יש כאלה) ויתחילו לגנוב חולות, או שיבואו אנשים עם רכבי 4X4 ויתחילו לכייף שם (כמו שעושים בדיונות שבין שכונת פרס נובל לאיילון)- לא שיש לי משהו רע נגד זה, חס וחלילה, להפך שיהנו להם, אבל אז האנשים שיגיעו לחוף הים יגידו שהוא מסוכן לילדים קטנים, כי יש שם רכבי 4X4.. קיצר, במקום הבסיס הצבאי, הולכים להקים קומפלקס דירות. וד"א זאת דרך העולם, איפה שיש מקום פנוי יעשו משהו- או שיבנו פארקים, או שיבנו מלון, או שיבנו דירות, או שיבנו משרדים.... זה מה שנקרא- ניצול קרקע.

למעלה