כמה שאלות קטנות..

לינקי

New member
כמה שאלות קטנות..

שאלות קצת טפשיות אבל אני עדיין לא מבין כלום בעסקי הברמנות (רק בן 15) אלא חולם להיות אחד כזה P: 1. מה זה ספיריט? שמעתי פעם אחת שזאת וודקה עם 90% אלכוהול, ובדיוק היום שמעתי שזאת "וודקה נקייה". לא ממש הבנתי את זה אז מישהו יכול להסביר לי? 2. שמעתי גם שאסור לערבב ביחד וודקה וויסקי. אסור גם לשתות בערב אחד גם וודקה ום וויסקי או שפשוט לא מומלץ לערבב את שתיהם ביחד? תודה על העזרה!

תשובות

1. ספירט זה כינוי ל'שרף' או 'כהל אתילי משובח למזון ומשקאות'. זה מוצר שנמכר ברשתות השיווק בכ-20 ש"ח פלוס מינוס, וזה מכיל 95-96% אלכוהול. אני לא חושב שזה קשור לוודקה. 2. באופן עקרוני, ממליצים לא לערבב סוגי משקאות שונים. כלומר, התחלת בערב אחד לשתות ויסקי, כדאי להישאר בויסקי. לגבי לערבב את שניהם ביחד, לא יודע, זה נשמע לי ערבוב קצת רע בכל מקרה, בלי קשר לבריא או לא בריא.

DCZ 95

New member
תוספות קלות..בתור מתעסק..

טוב-גם אני צעיר אחי אבל מתעסק הרבה בנוזל המחמם והאהוב בקשר לערבובים של משקאות-מומלץ לא לערבב שתי צבעים של אלכוהול באותו הערב\שעה\כוס. זה גורם לבטן יותר רגישה (הקאות ברוב המקרים לפני שה"ראש" בא) אבל גם מקדם אותך אם אתה במירוץ להשתכר. עכשיו אני ירחיב קצת ממה שלמדתי-מוזמנים לתקן אותי.. הערבוב ה"לא בריא" זה בעצם לא הולך לפי צבעים אלה לפי הבסיס שהאלכוהול מופק ממנו- ספיריט למשל מופק מחיטה, בירה משעורה, וודקא מתפוחי אדמה, יין מענבים וכו'- יש משקאות שמערבבים בכוונה ואלו בדרך כלל משקאות שדופקים ת'ראש מאוד חזק ואם אתה לא משקיע בהם-הם גם מתחרים בקלות בטעם של שתן (רק מושג-אני לא יודע מה הטעם של שתן ואני לא בטוח שהוא כל כך רע..מכיר ת'טעם של לערבב משקאות זולים..) יאללה בן אדם-תהנה מכל רגע ואל תשרוף ת'עתיד כי לא יהיה לך זמן אחר להגשים חלומות..( DCZ95% ..לא רק נשמע שם של רעל.. 8^)

למעלה