כמה שאלות קטנות...

Mister Jones

New member
כמה שאלות קטנות...

כדי שלא יצעקו עליי שלא חיפשתי במאמרים ובקישורים שבדפי הפורום, אז אני מודיעה: חיפשתי! ולא מצאתי...
(חוצמזה, יש לי אינטרנט רק בעבודה, אז משך הגלישה שלי קצת מוגבל...) מה זה בדיוק בוטלג? מה מקור השם? היכן ומתי התקיימה הופעתם האחרונה של כל חברי פינק פלויד יחד? (עם סיד בארט) יש לי עוד שאלות, אבל אני אמשיך לחפש קצת יותר במאמרים ובשאר הקבצים כאן, אם לא אמצא, אשמח לשאול ולהיענות. תודה

תשובות מהירות ../images/Emo13.gif

המונח "בוטלג" מקורו בשנות העשרים של המאה העשרים. באותו עשור, הועבר בארה"ב חוק האוסר על הפקת ומכירת משקאות אלכוהוליים. כמובן שכל התעשייה עברה למחתרת. יצרני השיכר הבלתי חוקי נקראו "בוטלגרים". בשנות השבעים, נלקח המושג, בהשאלה, לתיאור מי שיצרו תקליטים באופן בלתי חוקי, היינו ללא תשלום תמלוגים ליוצרים. יש להבחין בין בוטלגים לבין תקליטים מזוייפים, היינו תקליטים (או דיסקים) המתחזים להיות הדבר האמיתי, אך אינם. "בוטלגים" כוללים בדרך כלל הקלטות של קטעים שלא יצאו רשמית ע"י האמנים, הופעות שהוקלטו באופן פיראטי, ושאר ירקות. דהיינו, לא מדובר בזיוף של תקליטים או הקלטות רשמיות. לגבי השאלה השניה, סיד בארט הופיע בפעם האחרונה עם הפלויד ב-20 לינואר, 1968, בהייסטינגס.

אנו יודעים רק את הגרסה הרשמית

שהפלויד מספרים (לאחר מקצה שיפורים, שהחל בתחילת שנות השבעים) מזה כמעט שלושים שנה: יום אחד, הם היו אמורים לאסוף את סיד בדרך להופעה. ואז מישהו שאל "שניקח את סיד?" ומישהו אחר ענה "לא, עזוב אותך", וכך הם נסעו להופעה בלעדיו. והמשיכו להופיע בלעדיו. כמה מזה אמת, כמה מזה חלק קטן מהאמת, וכמה מזה בכלל לא אמת - אנחנו לא נדע לעולם. יש מספיק עדויות היום, גם אם מרומזות, על כך שהפלויד חשבו להחליף את סיד בצורה רצינית כבר בזמן הטור בסתו, לאחר שהוא נעלם מהופעות והוחלף, לפחות בהופעה אחת, על ידי דייב או'ליסט מהנייס. הם פנו לגילמור, מאחורי גבם של סיד ומנהלי הלהקה, בתחילת או אמצע דצמבר, ועם תחילת השנה החדשה, דייב הצטרף כחבר חמישי, לכאורה כדי לחזק את סיד כשזה לא תפקד בהופעות. במהלך ינואר הלהקה המשיכה לעבוד על הקלטות ASOS, ולהופיע. סיד הופיע אתם ב-4 הופעות כאשר בחמישית - לפי ספירת הפלוידולוגים - הם "שכחו" לקחת אותו. לא ברור אם סיד הקליט באולפן אתם במהלך ינואר, או שהם הקליטו בלעדיו. ככל הנראה, באמצע פברואר הם נסעו לבלגיה, בלי סיד, שם צילמו כמה קליפים. כל השירים היו של סיד; הם העמידו פנים כאילו הם שרים. לסיד נודע שהם מופיעים בלעדיו בתחילת מרץ, מחברים. מכיוון שהיה לו עדיין ביד את לוח ההופעות של הלהקה, הוא היה נוסע לאולמות בהם הפלויד היו מופיעים, נעמד בקדמת הבמה ונועץ מבט בגילמור. מייסון, כמדומני, הודה שווטרס נאלץ לומר לסיד בפניו שהם לא רוצים בו עוד, באחד המקרים האלו. לאחר שסיד סולק רשמית מהלהקה, הוא ניסה להקליט קצת בעצמו, במשך כחודש או חודשיים, ואז נעלם עד סוף השנה.

אוי ציפציף.... זה נוראי!

"עזוב אותך, הרי נצטרך לעשות בסוף את WISH YOU" אל תאסוף אותו... הלכו להופיע עם השירים שלו בלעדיו, 'שחכו' לתת לו לו"ז... עושה לי חשק להקיא.

זה נשמע נורא, אבל צריך לזכור

שהם היו אז בחורים צעירים מאוד, חסרי נסיון חיים. הם לא ממש ידעו מה הם עושים, ולא היה להם שום תחושה של ההשלכות של מה שהם עושים, לא לטווח הקצר ולא לטווח הארוך. בל נשכח גם שהם פיתחו לאחר מכן יסורי מצפון בקנה מידה תלת-אלבומי, לפחות.

תלת אלבומי + סרטון על מסכי ענק

בנווה שלום (-: עד ההופעה האמת לא ממש האמנתי שפינק פלויד יצאו בגלוי ואמרו: "טוב, פישלנו עם סיד!", אחרי שראיתי את התמונה שלו בבירור בשיין און, לא יכולתי להתחמק מהעובדה שהם לקחו את האשמה... לפחות ווטרס. גילמור סתם בחור יפה בכל הסיפור הזה :)

The Walrus

New member
גילמור לא קשור לנושא

הוא לא היה חבר להקה באותו זמן, אבל הוא כן היה חבר מאוד טוב של סיד מחוץ ללהקה. הם למדו לנגן כל מיני שירים בגיטרה יחד.

oneman2

New member
אאל"ט הוא הצטרף ללהקה

כבר בסוף 67', ובכל מקרה לפני שסיד נזרק ממנה.

הוא לא היה שותף פעיל

אבל כן שותף סביל. הוא הבין מה בעצם מוצע לו, והוא לא התנגד.

wommer

New member
ובטח המחשבה

של: "אם סיד כאן, איך נצליח?" הם חשבו יותר על ההצלחה, שכבר היתה להם, ועל המחשבה שהם יכולים הרבה יותר מזה, אל נא נשכח שפ"פ היתה מאחת הלהקות המצליחות בתקופה ההיא.(למרות שהרבה מזה היה בעזרתו של בארט היצירתי)

FunkyMonk

New member
היא לא הייתה "אחת הלהקות המצליחות"

בזמנו הלהקות המצליחות היו המי, הביטלס, ג'ימי הנדריקס, הרולינג סטונס וכל אלו. פינק פלויד זכו להצלחה צנועה בלבד. הם לא עשו טור עולמי, אפילו לא אירופאי נדמה לי, באותן שנים. הם היו הצלחה גדולה בבריטניה. רק בשנים שלאחר האלבום הראשון הם החלו להצליח בגדול בעולם. אני לא יודע להגיד לך בדיוק מתי הם הפכו להצלחה עולמית - אבל זה בוודאי היה קשור לאלבומם הראשון.

oneman2

New member
אל תשכח שבאותה תקופה

הם היו אחריי בסך הכל אלבום אחד ושניים/שלושה סינגלים, כשההופעות שלהם היו רק במועדונים מחתרתיים מלאים במעריצי הז'אנר.

wommer

New member
תגובה לשניים מעליי

אוקיי..קורה לפעמים שאני לא מסביר יותר מדי ואז זה יוצא לא משהו. התכוונתי לומר שהם היו מהלהקות של התקופה. וכן, נכון בבריטניה..פרט מאוד חשוב...למרות שאם סיד לא היה נדפק באמצע הטור בארה"צ, אי אפשר היה לדעת מה היה קורה אז... וכן, הם היו להקה מאוד נחשב באותה תקופה, והיה להם שם שעמד מלפניהם...

למעלה