כמה שאלות של אימא מתחילה

glilac

New member
כמה שאלות של אימא מתחילה

1. הקטנה שלנו בת 8 שבועות, ואוכלת רק 60-80 מ"ל כל ארוחה (כ 8-9 ארוחות ביום). היא נולדה 2820 גרם בשבוע 37, וכבר בגיל שבועיים התחלנו להוסיף להנקה, כשהסתבר שאין לי הרבה חלב, סמיליאק (ללא לקטוז היא כנראה רגישה) לפני שבועיים נגמר לי החלב ועברנו לתמל מלא. אני שומעת על ילדים שאוכלים 100-120 מ"ל בגיל הזה, הילדה עולה במשקל, בחודש הראשון עלתה 1 קילו בשלושה שבועות האחרונים עלתה 700 גרם האם זה תקין? 2. האם תינוקות שאוכלים תחליף חלב אם צריכים לקבל תוספת של מים? או שאפשר לחכות לגיל חצי שנה גם במקרה שלא מניקים? 3. אני עם שפעת, מסתובבת עם מסיכת רופאים על הפנים - האם זה מספיק כדי לא להדביק את הילדה? אין לי אפשרות ממשית להשאיר אותה אצל מישהו אחר כרגע - לא ליותר משעתיים שלוש ביום.

מזל טוב .

תני לי לספר לך על הקטנה שלי בת חודשיים וחצי , אוכלת בקושי 60 גרם עד 5 פעמים ביום ( במקרה הטוב ) הפרשי השעות בין ארוחה לארוחה יכולים להגיע עד 7 שעות . נשמע מדאיג לא?? החלטתי לא לדאוג אם היא עולה במשקל ( ולא משנה כמה ) אני משתדלת להקשיב למסרים שהגוף הקטנטן שלה נותן לי מדי יום ( קיבה, שתן, חוסר מנוחה, רוגע... וכול'י) . קחי ממני עיצה טובה שאני דואגת להזכיר לעצמי בכל פעם שיש לי ירידה במצב הרוח או דאגה בגלל שהילדה קטנה ואוכלת מעט: אני בשום אופן לא משווה את האכילה שלה לשום ילד\ה אחרים בני גילה, כל ילד שונה . 700 גרם בשלושה שבועות זה בסדר גמור. לגבי המים אל תמהרי בכלל לתת לה מים לפני גיל חצי שנה וגם אז את לא צרכה למהר , המים בשלב כזה מוקדם מגיע על חשבון המזון ואז הילדה באמת לא תעלה לך במשקל יפה בשל הרגשת ה/שובע שתהיה לה מהמים כשחשוב לציין שבמים מאין את האנרגיות המינרלים והשומנים ההכרחיים לקטנטנות שלנו. תהיה רגועה בעניין . לגבי השפעת קודם כל תרגישי טוב. יותר ממה שאת עושה כדי למנוע ממנה הדבקה אי אפשר לעשות כך שאת יכולה להתנחם מהעובדה שמספיק שאת עושה ורוצה את הטוב ביותר בשבילה, היא לא אמורה להידבק ואין לך מה לדאוג כי הקטנה שלי הייתה עם חום גבוה בגילה ותאמיני לי שהגוף שלהם יודע להתמודד עם זה הרבה יותר טוב מהגוף שלנו כמבוגרים. תרוו ממנה אושר

תשובה

1. זאת עליה יפה במשקל, אל תדאגי ואל תשווי. כל עוד שהיא עולה באופן סביר הכמויות שהיא אוכלת תקינות 2. לא צריך תוספת מים. אל תשכחי שהתמ"ל הוא על בסיס מים. 3.המסכה אולי יכולה למנוע, קרוב לוודאי שלא. אין לך מה לעשות, אי אפשר להשאיר את הילד אצל מישהו אחר עד שתבריאי. היא צריכה אותך ורק אותך. איך את יודעת שהיא רגישה ללקטוז ?

glilac

New member
קודם כל תודה על התגובה המהירה

1. לגבי המים לא חשבתי על כך שהתמל על בסיס מים ...(סוג של טמטמת לאחר לידה אני משערת) 2. לגבי השפעת - מסיכה לא מונעת הדבקות? אני לא מתכוונת לתת את הילדה למשך כל היום לאף אחד - אני לא יכולה להיפרד ממנה וזה יהיה לא נכון שמישהו אחר יטפל בה - איך שאני מכירה אותה ומבינה אותה אף אחד אחר לא, אפילו אבא שלה לא תמיד יודע לאבחן את סוגי הבכי ואת הצרכים שלה - אין תחליף לאימא שנמצאת עם הילדה 24 שעות ביממה... אבל באמת חשבתי שמסיכה יכולה למנוע מעבר של חיידקים - אני מאכילה אותה, רוחצת אותה היא הרבה על הידיים בערב בגלל הגזים - זה אומר הרבה חשיפה לדלקת בגרון שמתפתחת לי - מה הסיכויים שלה להידבק ואם היא תידבק מה הסימפטומים חוץ מבכי וחום - קשיים באכילה? כי היא כבר יומיים לא אוכלת רגוע, ובוכה הרבה אבל הנחתי שזה בגלל הגזים כי היא מפליצה לא מעט... דרך אגב יציאה אחת במרקם משחתי ביום בכמות נכבדת זה תקין נכון? 3. לגבי הרגישות ללקטוז - כשהבנו שהילדה רעבה כי אין לי מספיק חלב התחלנו לתת מטרנה, תוך שעה הילדה התחילה לצרוח ולהתפתל מכאבי בטן פלטה כמעט את כל מה שאכלה וגם שלשלה. ככה אחרי כל ארוחה, בהתחלה חשבנו שאלו התקפי הגזים הידועים אבל הפליטות והשלשולים גרמו לי לחשוב שיש כאן רגישות לתמל עצמו. התקשרתי ליועצת הנקה ששאלה אם למישהו מאיתנו יש רגישות או אלרגיה, מכיוון שאני לא מעכלת לקטוז כבר כ 10 שנים וכמעט כל המשפחה שלי רגישה הנחנו שמדובר ברגישות ללקטוז של חלב הפרה שנמצא בתמל. בחיפושי אחר תחליף על בסיס צמחי ראיתי שסימילאק הוציאו תחליף ללא לקטוז - ניסיתי והילדה הגיבה נהדר והיא רגועה. מכיוון שבעלי חרד שהילדה תהיה רגישה כמוני ללקטוז (אצלי זה נובע מהתנוונות של האינזים לקטז מכיוון שבבית הטבעוני שגדלתי בו לא צרכו מוצרי בקר בכלל - אבל זה כבר סיפור אחר...) נתנו לה לניסיון סימילאק עם לקטוז - שומו שמיים הילדה צרחה מכאבי בטן, שלשלה והקיאה - אחרי זה כבר הלכתי לרופאת הילדים והיא שיבחה אותנו על האבחנה וההבנה שצריך תוסף ללא לקטוז וביקשה להימנע ממוצרי חלב עד גיל שנה אחרת אני יכולה לגרום לילדה לאלרגיה קשה אם אנסה לתת לה לפני (אני מניחה שזה על אותו בסיס של דבש וטחינה) - בטיפת חלב האחות אמרה לנסות לתת לה בגיל 3 חודשים, חצי שנה וכן הלאה ולראות אם הרגישות עברה אני לא יודעת אם זה יהיה נכון לעשות זאת - מה את אומרת? 4. לגבי הכמות שהילדה אוכלת - אני בהחלט אתעלם מהממוצע ואתייחס לקצב העליה שלה בלבד במשקל - מה העליה התקינה בגילאים האלה? אני מבינה שאחרי החודש הראשון קצב העליה קצת יורד לא?

תשובה

1. המסכה היא לא ב-100 % יכולה למנוע הדבקות, היות ומספיק שאת מקנחת את האף ואח"כ נוגעת בה בלי לשים לב או המסכה זזה קצת וכן הלאה. להיות 24 שעות עם מסיכה זה בלתי אפשרי. אם היא תהיה חולה זה יתבטא בשינוי התנהגות, אולי חום וחוסר תיאבון. 2. לגבי הלקטוז, אפשר לנסות מדי פעם לעבור לפורמולה רגילה אבל לדעתי בתדירות נמוכה ביותר, כלומר לא בכל 3 חודשים אלא לחכות קצת עד גיל חצי שנה.

למעלה