כמה שאלות של הדיוטה בנושא תשתית האינטרנט לאור הרפורמה.

Arrowhead

New member
כמה שאלות של הדיוטה בנושא תשתית האינטרנט לאור הרפורמה.

אני מנוי כרגע בתשתית של בזק בחבילה של 40mb ובפועל מקבל רק 20mb.
כרגע יש לי מודם משולב ראוטר של בזק עליו אני משלם כל חודש 10 שקלים.

הייתי רוצה לעשות לעצמי קצת סדר.
האם יש אפשרות לקבל מבזק \ מהוט רק מודם ולרכוש נתב אלחוטי בנפרד ובמידה וכן האם יש נתב מומלץ? להבנתי נתב אמור להיות מסוגל עם שני סוגי המודמים.

במידה והאפשרות היחידה שעומדת לרשותי היא לרכוש מודם-נתב האם יש אחד שתומך בתשתית הוט ובזק?

אני נמצא בתשתית של בזק כי הם זולים יותר מהוט וכי אני מעדיף לא לעבוד ישירות מול הוט אבל לאור הרפורמה (וזה רק עניין של זמן עד שהוט יצטרפו) אני לא חייב לעבוד מול הוט אלא מול הספקית מולה אני חותם אז בסבירות מאוד גבוהה אעבור לתשתית אחרת שתהיה מסוגלת לתת לי מיהורת גבוהה יותר.
 

cheif

Member
מנהל
אין בשוק החופשי בישראל מודם VDSL למכירה

אם אתה מעוניין במודם VDSL אתה נתון לחסדי בזק או ליבוא עצמאי מחו"ל. לחילופין אתה יכול להפוך מודם VDSL משולב נתב למודם נטו ולהשתמש בנתב עצמאי משלך. גם באן - אתה תלוי בציוד של בזק או ברכישה של הדגם היחידי שנמכר בישראל (חפש KASDA 5212 ב-ZAP). בשלב הזה הרפורמה המכונה "שוק סיטונאי" רלוונטית רק לבזק. היא תהיה רלוונטית בהוט, אם בכלל, רק בעוד כמה חודשים.
 

Arrowhead

New member
אין לי בעיה לרכוש בחו"ל. השאלה מה בדיוק אני צריך?

המצב כמו שהוא היום 140 שקל לתשתית בזק +ספק לא מקובל עליי משמע אני בכל מקרה הולך לעבור -018 או ספקית אחרת שתתן מחיר טוב יותר ל-40mb במקרה כזה אני חייב ציוד קצה בדמות מודם VDSL שמשלב ראוטר אלחוטי או מודם בנפרד וראוטר בנפרד.
&nbsp
בסופו של דבר גם הוט יכנסו לתמונה ויתחילו להשוות מחירים ואז הם בהחלט אופציה, ביחוד שבגלל שבאזור שלי אני מוגבל ל-20mb אצל בזק. ואז נשאלת השאלה האם הם יספקו מודם בחינם ומה שישאר לי זה רק לצרף ראוטר והאם אותו ראוטר יכול להיות בדמות מודם VDSL משולב ראוטר?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

sweetums

New member
מבחינת החוק\מכס, את לא יכולה לרכוש מה שבא לך.
"משרד התקשורת מודיע בזאת שאדם שאין עיסוקו יבוא, המבקש לייבא לשימושו האישי ציוד קצה יוכל לעשות זאת בתנאים הבאים:
ציוד הקצה הנו מדגם זהה לציוד קצה שעבר הליך אישור-סוג במדינת ישראל ונמצא ברשימת ציוד קצה מאושר סוג המתפרסמת באתר משרד התקשורת, או ב"רשומות" של מדינת ישראל.
&nbsp
ציוד הקצה הנו בעל תווית זיהוי המעידה שהדגם אושר על ידי אחת מרשויות הרישוי בחו"ל.
כל ציוד קצה מדגם אחר – אסור ביבוא והמבקש להביאו ייאלץ להחזירו לחו"ל או להפקידו בממ"ן (מנהל מכס נתב"ג) .
יש להדגיש כי אחת מהסיבות לדבר היא כי ציוד קצה שאינו מאושר ע"י משרד התקשורת עלול לשבש מערכות תקשורת אזרחיות וביטחוניות.
ניתן לקבל פרטים נוספים בתחום ציוד קצה במשרד התקשורת בטלפון: 03-5198146/7 ו- טלפון: 03-5198145
רשימת ציוד קצה קווי "מאושר סוג""
http://www.moc.gov.il/172-he/MOC.aspx
בסה"כ 21 מוצרי VDSL אושרו. חלקם הגדול ע"י\עבור ספקיות טלפוניה או בזק.
&nbsp
 

rafid1

Active member
מנהל
מעניין כיצד ציוד *קווי* "משבש מערכות אזרחיות וביטחוניות"...

 
למעלה