כמה שאלות של ... טירון

• פותח הנושא DLS2
  • פורסם בתאריך

DLS2

New member
כמה שאלות של ... טירון

1. לפי מה שהבנתי אחרי כל אקורד אפשר לשים את האקורד הבא אחריו או הקודם בסולם. לדוג': אחרי C מז'ור אפשר להכניס B מז'ור או D מז'ור . הבנתי נכון? 2. איך אני יכול ללמוד את כל הסולמות? אם למישהו יש רשימה של הסולמות והרכבם אז זה מאוד יעזור לי. 3. איך אפשר לדעת איזה תווים אפשר לצרף במקביל לאקורד כלשהו? נגיד, כשאני מנגן את C מז'ור, מה מצרפים אליו?

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

אני ממליץ שתלמד תיאוריה מהבסיס, קריאת תווים וכו' המלצה שלי היא ללמוד עם מורה, אבל אם אתה לא יכול אז תנסה למצוא ספר באחת החנויות - "פרום", "מרום", "מיוזיק בוק-שופ". אפשר לשים אחרי כל אקורד איזה אקורד שרוצים, זה תלוי בהרמוניה, בשביל ללמוד הרמוניה צריך להבין את הסולמות, את האקורדים ואת המרווחים. אתה יכול לחפש במאמרים פה ובפורום "כלי נגינה ונגנים" כל מיני מאמרים על מרווחים, סולמות, אקורדים. יש לא מעט מאמרים מפורטים. אבל שוב, אני באמת חושב שאתה קופץ קדימה מדי, ושעדיף שתקח כמה שיעורים עם מורה, שיעביר לך את הבסיס ומשם תתקדם.

לגבי סולמות, ואקורדים..

ידידי היקר. הדברים שאמרת אינם מדוייקים, או לפחות, לא כך עובדת המוזיקה המערבית. לכל אקורד דיאטוני בסולם ישנה פונקציה משלו - תפקוד הרמוני מוגדר. בניית רצף האקורדים: המהלך ההרמוני, תלוייה בתפקוד ההרמוני שלהם, ובמשקל ההרמוני של הקטע. לפני שתדע איזה אקורד לשים לפני או אחרי, עלייך ללמוד את התפקוד ההרמוני של כל אחד מהם. לדוגמא, לעיתים קרובות, אחרי אקורד מסוג דומיננט 7, יופיע אקורד מסוג טוניקה. וכן הלאה. לגבי סולמות, כל ספר תיאוריה מוזיקלית שכתוב היטב יכול לסביר לך באופן ברור את אופן בניית הסולמות המערביים על כל סוגיהם. לגבי הרחבות אקורדים, שוב - היא מתבצעת רק אחרי שאתה למד מהו התפקוד ההרמוני של כל אקורד ובאיזה סולם הוא מתפקד. אם תרצה להרחיב את היידע שלך אתה מוזמן לנסות את הספר הבא: האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה בברכה, רז יצחקי.

yardensachs

New member
לינק

זה כל האקורדים וסלומות: http://www.apassion4jazz.net/keys.html * לא יודע אם *כל* האקורדים

למעלה