כמה שאלות של משהו חדש בעניינים :)

Timkerbel

New member
כמה שאלות של משהו חדש בעניינים :)

הבנתי שיש טבליות מציצה של B12, רציתי לשאול איפה קונים ומה מומלץ, אני חושב שאני צריך את זה כי הפסקתי לאכול בשר לא מזמן והבנתי שזה לא יכול לעשות נזק, ויש לי חשד (עייפות נגררת כזו) שקצת חסר לי. דבר שני, לגבי ויטמינים שמומלץ אם בכלל לקחת אם משהו יכול לכוון למוצר מסויים. ובכלל האם הדברים הללו נימכרים בבתי מרקחת של קופת חולים כללית, או אפה קונים את זה. ודבר אחרון- האם צמונות עלולה לגרום לנשירה? ואם כן איך מונעים? תודה רבה!

lilalila

New member
לגבי השאלות

אני לא יודעת איפה קונים את הטבליות אבל אם תשאל בסופר פארם בטח ישמחו להגיד לך. לגבי מעבר לצמחונות- כדאי לעשות זאת באופן הדרגתי ולא בבום. וגם כדאי שהתזונה תספק את כל החוסרים (חוץ מויטמין בי-12 שאי אפשר לקבל מהתזונה הצמחונית). משמע הדבר, לאכול רק דגנים מלאים ולא לחם לבן וכדומה. חיטה מלאה בלבד. להקפיד לצרוך גם קטניות כמו חומוס ושועית. הרבה ירקות ופירות...והמלצה שלי..לא להגזים עם מוצרי החלב..בפני עצמם הם יכולים לגרום לעייפות ובעיות בחילוף החמרים. עדיף מוצרי חלב עיזים כמו יוגורט וגבינת עיזים, וגם לפעמים גבינת טופו. לצרוך מוצרי סויה וטופו, אבל גם עם זה לא להגזים.....במידה. אל תוותר על לקחת בי-12 בטבליות, מניסיוני זה מאד חשוב לצמחונים. לגבי העייפות...יכול להיות שאתה עוסק בספורט או בפעילות מאמצת, שכבר לא מתאימה לתזונה הצמחונית שלך. כשמשנים תזונה הרבה משתנה, יותר ממה שאנו מבינים בהתחלה. לכן, אולי תוכל לשנות את הספורט שלך, למשהו יותר עדין ופחות אגרסיבי, כמו יוגה. יש כל מיני סוגי יוגה , ואשמח לייעץ לך. יש גם טאי-צ'י, שחייה, והליכה. כולם פעילות מתונה יחסית לפעילויות אחרות כמו ריצה, כדורסל, או חדר כושר. בינתיים....

Lucid Mind

New member
עוד תשובות -

טבליות ניתן לרכוש כמעט בכל בית מרקחת. אני צמחוני יותר ממחצית מחיי וצרכתי רק קופסא אחת של B12 במהלך כל חיי.. אינני צורך ויטמינים כלשהם גם עכשיו, בצורה של קפסולות או טבליות - ואפילו לא מקפיד על "אכילה נבונה". ייתכן והגוף שלי כבר מורגל לתזונה הנוכחית. אם אתה מבקש להיות ספורטאי - הייתי ממליץ על פגישה עם תזונאי\ת טרם אתה בוחר בכיוון. בהצלחה!

ailag

New member
הערה: ויטמין בי-12 אפשר לקבל מתזונה

צמחונית - מביצים ונדמה לי שגם מחלב. (ככה שלי נמצא באמצע הסקאלה) כדאי ללכת לרופא לפני שמפציצים את עצמנו ב B12, כי גם עודף ממנו זה לא דבר בריא. חוצמזה, בקשר לספורט "אגרסיבי", יש בפורום הזה שתי קפואריסטות צמחוניות לפחות
(אם כי אני די דרעק עדיין)

motior

Member
עוד תשובה

מומלץ לעשות בדיקת דם כדי לגלות האם חסר לך B12 או כל דבר אחר.

Timkerbel

New member
תודה רבה

לא מתעסק בספורט- אבל כן עושה יוגה, תודה רבה לכולם.

מוסיפה על מה שענו

עם המעבר לצמחונות, כדאי מאוד לעשות בדיקות דם כלליות כדי לראות מאיזו נקודה אתה מתחיל. כך גם יהיה יותר קל לעקוב בהמשך האם היו שינויים כלשהם בעקבות הצמחונות (לטובה/לרעה) ולהיערך בהתאם. מאגרי ויטמין B12 שבגוף אינם נעלמים ביום אחד, ולמעשה עשויים להספיק לכמה שנים קדימה. זה לא אומר שצריך לחכות לשפל כדי לתסף, אבל זה גם אומר שלא צריך להילחץ מזה כל כך. כדאי להתייעץ עם הרופא, אבל טבליות מציצה מדי פעם (אחת לשבועיים למשל), וכל חצי שנה מעקב כדי לראות אם צריך להגביר את המינון או להוריד. ויטמינים ותוספים אחרים - כנ"ל. בדיקות דם ראשוניות שיראו אם בכלל צריך, ואחרי חצי שנה בדיקות נוספות כדי לראות אם יש תזוזות כלשהן. אני לא מאמינה בתיסוף סתם ככה (ברוב המקרים). חכה לראות מה המצב ופעל בהתאם. לגבי נשירה - צריך לבדוק אם זו התקרחות גברית טיפוסית (שפשוט מגיעה במוקדם או במאוחר
) או בעיה שנובעת מתזונה. ולשם כך... שוב, בדיקות דם, ואפשר להתייעץ עם מומחה לענייני קרקפת ושיער וכו'.

ailag

New member
הבהרה: צמחונות לא גורמת

לא למחסור בB12 ולא לנשירה. תזונה לקויה יכולה לגרום לשני אלו, ובעולם שלנו מאוד קל לאכול תפריט שהתזונה בו לקויה - במיוחד אם אתה צמחוני, אבל גם להרבה אוכלי בשר התזונה לקויה. הם פשוט לא מודעים לזה לפעמים.. לצמחונים לפעמים יותר קל ליפול לתזונה לקויה כי יש לנו פחות מבחר "מהיר" (כלומר הולכים למסעדה ויש לנו פחות מנות) וכי התזונה בעולם בנויה סביב בשר (מי שמייצר דברים מזינים בד"כ סומך על כך שאת החלבונים כבר תקבל מהבשר). אבל זה ממש ממש לא קשה כמו שנשמע מההודעה הזאת. רק צריך לזכור שצמחונות לא בהכרח אומרת מחסור - אלא שצריך לשים קצת יותר לב שמקבלים מספיק ברזל, B12 וחלבון מלא. כדאי בכל מקרה לעשות מדי פעם (פעם-פעמיים בשנה) בדיקות דם סטנדרטיות לבדוק שלא חסר כלום. גם כשאוכלים בשר.

למעלה