כמה שאלות של מתחילה...

כמה שאלות של מתחילה...../images/Emo5.gif

אז סופסופ אני רוצה להכין מחר את העוגה המצוירת הראשונה...אף פעם לא עבדתי עם בצק סוכר, קראתי המון בשני הפורומים וניסיתי להבין לבד אבל התחלתי להתבלבל...: 1. את הציפוי אני מניחה על העוגה רק לאחר שהתקררה? אפשר למרוח עליה גם נוטלה, למשל או שחייבים להכין פונדנט כדי שהבצק יידבק? 2. איך מונעים "בועות אויר" כשמצפים?לאחר שהנחתי אני צריכה לחכות שיתייבש או שאם זה בצק לא צבוע (שהשארתי לבן) מייד אפשר לצייר עליו? 3. כמה זמן לוקח לטוש להתייבש (מתי אפשר להתחיל לצבוע עם המכחול בפנים)? 4. לא הבנתי אם חובה להוסיף רויאל אייסינג לצבעי הג'ל של וילטון ובמה זה מועיל, בעצם? 4. אם אני רוצה להוסיף לציור כמה צורות בתלת מימד (סרט / לבבות או פרחים מחותכן) -איך מדביקים אותם לבצק? המון תודה וסליחה על הבורות... אני בדרך לסדנאת פיסול, אבל היא תהיה רק עוד חודש ואני כבר חיבת להתחיל..
 

analib

New member
בוקר טוב!

אני גם מתחילה, אבל אפשרלענות לך כמה שאלות! כן, העוגה צריכה להיות קרה! כן, אפשר למרוח במה שאת רוצה! נוטלה, גנץ, ריבה... אני עשיתי את הטעות של הבועות! אני חושבת שצריך לעבור עם היד טוב טוב בכל מקום, מלעמה כיוון למטה וגם להשתמש בסוף בכלי ש עוזר! אני חושבת שכן, צריך לתת דמן!לא בטוח! כדי שהבנות יענו!! טוש מתייבש מהר מאוד!! רואייל אייסינג צבוע דה כדי לקשט!! ככה נראה לי! מדביקים הכל עם טיפת מיים! בצק רטוב נדבק לבצק!! מקווה שעזרתי במשהו! תחכי לבנות שעוזרות המון!! אילנה.
 
תודה, מחכה לעוד תשובות, אבל חייבת

לומר שבתור מתחילה שתי העוגות שלך שראיתי הבוקר שוות ביותר! כל הכבוד!
 

michahz

New member
תשובות נוספות...

1. מניחים בצק על עוגה קרה ומרוחה בחומר דבק (ריבה, גנאש, שוקולד למריחה מהול עם מעט חלב, נוטלה וכד') 2. למניעת בועות רצוי להחליק על הבצק עם כף היד (בלי טבעות)מלמעלה כלפי מטה. את ההעתקה של הציור עושים מיד. את הצביעה אחרי שקצת מתיבש. 3. הטוש מתיבש יחסית מהר. תלוי במזג אויר. 4. יש שצובעים את הציור עם צבעי מאכל שמהולים במים או אלכוהול, ויש שצובעים עם רויאל צבוע. צביעה של רויאל נותנת אפקט אחר לציור. 5. תוספות מדביקים עם מעט מים, רויאל, CMC עם מעט מים או חתיכת בצק מומס במים. בהצלחה.
 
אז אם אני כן רוצה לערבב צבע ג'ל עם

רויאל- איך עושים (כמויות), אפשר לשמור צבעים מערובבים בקופסא סגורה? במקרר? כמה זמן?..ושוב- המון תודה
 

michahz

New member
רויאל בד"כ עושים מחלבון אחד ו250 גר

אבקת סוכר. הצבע יוצא לבן. אני בד"כ לוקחת את הכמות ומחלקת לכמות הצבעים ומערבבת כל אחד בכלי משלו. את הצבעים לשמור בכלי אטום. אני שומרת במקפיא. אני חושבת שאמרו עד שלושה חודשים במקפיא.
 
למעלה