כמה שאלות של מתחילים ... אם אפשר

כמה שאלות של מתחילים ... אם אפשר

שלום רב, יש לי כמה שאלות של מתחיל ואני אשמח אם יש לכם טיפה סבלנות. 1. יש לי אחות שהיא pr במונטריאול, האם זה שווה משהו מבחינת קידום עניינים ? 2. מה העניין עם נהגי משאיות בקנדה ? עבודה נידרשת ? כמה שווה רשיון נהיגה ג ישראלי שם ? 3. יש לי 76 נקודות במבחן דמה שערכתי ברשת. ויש לי בערך 14 שנות נסיון ב it אבל אני לא ממש מתלהב לעבוד בזה. יש משהו שיכול לעזור למצוא עבודה אחרת שמכבדת את בעליה עם נתונים כאלו ? 4. משפחה של שני הורים ושני ילדים בני 4 ו כמעט 3, מה העלות הממוצעת של קיום חודשים ברמה סבירה פלוס ? 5. עד כמה ריאלי לחפש עבודה שכוללת שטח ( מה שקוראים שטח בישראל ) לאדם שלא מכיר את קנדה ? אבל יש לו נסיון רב מאוד בעבודה של שבוע שלם בשטח למשל בישראל ( בעיקר בנגב ) 6. מניטובה וויניפג בעיקר, מקריאה באינטרנט, מהוות מקום נעים להתחיל בו לישראלים ו/או יהודים , זה נכון ? 7. מה לגבי איכות החינוך שם ? 8. בריאות המשפחה ? ובריאות כללית ? 9. אקלים ממוצע באזור ההוא ? וניראה לי שזהו, הצקתי מספיק לעת עתה
שבת שלום ותודה מראש !

dannyk27

New member
כמה תשובות

- לגבי רשיון נהיגה, צריך להתחיל הכל מחדש, כולל הכשרה לנהג משאית. - העלויות משתנות מפרובינציה לפרובינציה. - העבודה הראשונה הזמנית שלי (חודש וחצי) היית עבודת שטח, עוזר מאוד אם יש GPS. - לגבי וויניפג, נכון מקום מצויין להקלט ולהמשך בעיקר למשפחות וזאת בעיקר בגלל התמיכה, ההוצאות הנמוכות ורמת האבטלה מבין הנמוכות בקנדה. - יש חינוך יהודי הן פרטי עד כתה י"ב (היחיד בקנדה) ועם שכ"ל בהחלט "נורמאלי" ומדורג בהתאם להכנסה כשגם את המינימום ניתן להוריד. כמו כן ישנם שני בתי ספר ציבוריים יהודיים וגם בתי ספר דתיים, ובכלל כמו בכל מקום החינוך תלוי באיזור, וכרגיל האזורים בהם מתגוררים היהודים טובים. -ביטוח בריאות מקבלים מהיום הראשון.-האקלים קר יותר בכמה מעלות מטורונטו, אבל מה זה לעומת ההבדל בין קנדה וישראל.

הי ! המון תודה

אשמח לקבל מושג כללי כלשהו לגבי סידרו גודל. למשל 3000$ זה מספיק לחודש ? הרבה ? מעט ? לא מספיק ? רכישת רכב פרטי זה משהו מקובל ? או שמסתדרים בלי לתקופה ראשונית ? איזו מין עבודה עשית בשטח אם מותר לשאול ? לגבי ההבדלים בין ישראל וקנדה במגז אויר ... עד כמה קר שם כשלא קר שם ? .... הכוונה ... זה לחות מטורפת וחום בלתי ניסבל כמו פה ? או פחות ? ידוע לנו שבחורף שלגים עצבניים .. אבל מה קורה לפני ואחרי השלג ? ושאלה נוספת .. יש סקי שלג שם ? עד כמה יקר ? ( כן - יודעים שזה מותרות ... אבל צריך לחלום על משהו
לא ? )

dannyk27

New member
כך

בוויניפג 3000$ לחודש זה סכום די נכבד, אפשרי גם בפחות. הרוב הגדול כאן, יותר מאשר בכרכים הגדולים גרים בבתים לאחר תקופת התאקלמות ראשונית. בקיץ חם כמו בישראל, אך לרוב ללא הלחות, מה שמקל גם על הקור בחורף. אין שלגים עצבניים אולי פעם, פעמיים בכל החורף (בשנתיים האחרונות היה רק פעם אחת). על סקי שלג, יענו המומחים האחרים, אני יותר בעיניני עצלניים של snowmobile.

עוד שתי שאלות בבקשה למי שיודע

1. לגבי עו"ד ישראלי, האם יש אפשרות למצוא בקנדה איזו עבודה שהוא יכול לעשות ? ידוע לנו שהחוק הקנדי לא תואם לחוק הבריטי 2. איזה מין עבודות זמניות יכול אדם לעשות שם ? אני מחפש ברשת אבל מוצא רק עבודות "מסודרות" משהו שאני מניח עולה חדש לא יכול כל כך לעשות כי הוא לא מכיר את המערכת ... תודה.

בריטי -> ישראלי ....

השגיאות זה חלק מהתרגשות
וחלק מאינרנט סורר לגמרי בימים האחרונים פה.... עימכם הסליחה.

dannyk27

New member
תלוי מאוד ברמת החיים

אפשר להסתדר לא רע גם ה2000-2500 לפחות בשנה הראשונה, ושב כמובן הדגש על וויניפג.

למעלה