כמה שאלות של מתחילים על פסנתר

cornfeld

New member
כמה שאלות של מתחילים על פסנתר

בנערותי לפני כעשור+ למדתי וניגנתי על אורגנית וקצת על פסנתר, כיום אני רוצה לחזור לנגן אני בבדיקה התחלתית לגבי רכישת כלי נגינה, וכהכנה לעניין גם עברתי על הפורום הפעיל והמרשים. יש לי כמה שאלות ואודה אם תוכלו לעזור לי.
א. מה זה פסנתר חשמלי ? זה נראה בחלק מהאתרים כמו אורגנית ?
והאם הוא החליף את אורגן הקומותים שהיה כה פפולארי בזמני ושלא ניתן כמעט למצוא באתרים שמוכרים כלי נגינה?

ב. מה הייתם ממליצים לי לרכוש לפחות בשלב ראשוני ? פסנתר חשמלי / אורגן על סטנד [אומנם יש לי רצון להשקיע בלימוד, אבל עדיין זה לא העיסוק המרכזי].

ג. האם רכישה דרך האינטרנט היא מומלצת למי שאינו כה בקיא ? ועל מה לשים לב במיוחד ?

ד. האם כדאי לחפש קודם מורה לנגינה ואחכ' לבצע רכישה ?

ה. ושאלה לסיום, תמיד היה לי חלום גם ללמוד נגינה על אקורדיון, האם למידה על קלידים יכולה לתרום לפני לימוד על אקורדיון ?

תודה רבה

סתם מבקרת

Active member
אורגנית ופסנתר חשמלי דומים בעקרון אך לפסנתר 8 אוקטבות

ולאורגנית רק 5, מה שמגביל את אפשרויות הנגינה בהמשך.
בנוסף, אורגנית היא תמיד עם תוספות של ליוויים, צלילים שונים ומקצבים ואילו פסנתר חשמלי אפשר למצוא גם ללא כל ה"גימיקים" האלו, שלא נחוצים למי שרוצה לנגן על פסנתר.
אם את רוצה לנגן על פסנתר הייתי ממליצה לרכוש פסנתר חשמלי על סטנד, זאת דעתי.
לא ממליצה לקנות כלי נגינה באינטרנט כי לטעמי צריך לשמוע את הצליל ולחוש את המגע, לפני הרכישה, על מנת להנות מהכלי.
אפשר להתחיל ללא מורה. השאלה מה את זוכרת מלימודי הנגינה בעבר (תווים, סולמות, אקורדים, סימנים וכו), יש ספרים מצויינים ללימוד עצמי (באנגלית) ויש גם חומר באינטרנט.
בסופו של דבר, כדאי ללמוד עם מורה כי יש לזה המון ערך מוסף.
לגבי שאלתך האחרונה - כן ולא (אני למדתי בילדותי לנגן על אקורדיאון וקצת לפרוט על גיטרה).
קודם כל, בשניהם התווים, סימנים וכן הלאה, זהים. יד ימין מנגנת אותו דבר רק בתנוחה שונה.
ביד שמאל הנגינה שונה לחלוטין מהנגינה ביד שמאל בפסנתר כך שללמוד לנגן על פסנתר יעזור לך עם קריאת התוים במפתח פה אבל לא בטכניקה.
בעיקרון, באורגנית ואקורדיאון יד ימין מנגנת את המנגינה ויד שמאל את הליווי.
בפסנתר זה שונה.

שאלות יפות !! להלן התשובות

פסנתר חשמלי הוא למעשה נסיון לחקות את הפסנתר האקוסטי כלומר 88 קלידים שזה שבע וחצי אוקטבות וגם נסיון לחקות את המגע והצליל. יש המון סוגים של פסנתרים חשמליים החל מאלפיים שח ומעלה.
למי שסובל מבעית מקום ונגינה חובבנית בלבד ותקציב נמוך זה יכול להתאים
לגבי אורגנית אין מה לדבר זה צעצוע ולגבי אורגן שתי קומות זה כבר פאסה.
רכישה דרך האינטרנט יכולה אולי להוזיל את העלות אבל זה כאב ראש רב לחפש לצלצל להגיע לבדוק פסנתרים . וכמובן שחובה לקחת מכוון פסנתרים לפני כל רכישה.
ישנם מכווני פסנתרים שמוכרים פסנתרים שהם לא חנויות כמוני אלא רק בית מלאכה עם מבחר. המחירים זוילם בעשרים אחוז בערך ונותנים את אותה האחריות של חנות. רק שהיא קצת יותר טובה כי המכוון מכיר את הפסנתר והוא האבא שלו.
בקשר למורה אם אין לך כלי אין טעם להתחיל עם מורה כי הוא יבקש ממך להתאמן.
הנגינה בפסנתר תעזור לך עם האקורדיון בקריאת התווים ובהכרות עם המקלדת
בברכה שלומי דגול 0504244764

igalk4741

New member
כמה אתה רוצה לשלם?

אם את יכולה 5.5 אלף
אז ה p255 של ימאהה מומלץ מאוד
מכלי זמר עם אחריות והכל
&nbsp
kawai es100 זול יותר ,לא רע בכלל,
אבל לא ראיתי בארץ שיש
&nbsp
בכל מקרה עדיף פסנתר חשמלי (לא מדבר על clavinova וכאלה שתופסים הרבה מקום, אלא רק מקלדת), ולא אורגנית , וכמובן שרק 88 קלידים , לא פחות כי זה מאוד מגביל
זה נקרא
Contemporary Digital Piano
Stage Digital Piano
תחפשי בגוגל וכל זה ותראי ביוטוב
מבחינת סינטיסייזרים להפקה ו arranger workstations
זה פחות כדאי
&nbsp
מבחינת שיעורים נראה לי עולה 100-150 לשיעור ,
אולי תראי אם אפשר ללמוד בלי מורה זה הרבה יותר זול,
חושב שכדאי לפחות 4 שעות בסך הכל בשבוע להתאמן כדי להשיג תוצאות טובות

למעלה