כמה שאלות של מתחילים

aifoss

New member
כמה שאלות של מתחילים

1- קראתי שארנבים הם חיה נקיה, שבוחרת לעצמה מקום מסוים כשירותים, מקום נפרד מהמטבח. שלי לא קראה על זה. עד הבוקר היא כיסתה בגללים את כל השטח שלה, למרות שייעדתי לה קופסא אחת לרביצה ונפרדת לשירותים. זה תקין? אפשר ללמד אותה?
2- אני מנסה לארגן לה בעלים חדשים, כי אחרי חצי יום כאורחת היא והאקססוריז שלה כבר תופסים לי רבע מהסלון, לא אפשרות סבירה לטווח הארוך. לכן חשוב לי לוודא כמה פרטים בסיסיים:
ב-20 השניות שהיא נתנה לי להפוך אותה על הגב לא הצלחתי לגלות משהו שדומה לאשכים. מצד שני, אחרי חפירות בפרווה, גם לא מצאתי משהו שדומה לאחד מאיברי המין, לפי התמונות שלהם בגוגל. באיזה רמת בטחון אני יכולה להצהיר שזאת נקבה?
3- יש דרך לדעת בת כמה היא? או לפחות אם מדובר בגור או בוגר?

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה תשובות

1. לא בדיוק. They shit were they eat וגם תוך כדי... אין להם בעיה לעשות את שתי הפעולות בו-זמנית (מרשים!
). הם בד"כ מרכזים את השתן ואת עיקר הגללים (אנחנו מכנים אותם "פּוּפּוֹנים") בנקודה מסוימת, אבל הם מסמנים את כל הטריטוריה שלהם. הארנבון שלנו תמיד זיהה את הארגז כמקום לריכוז הצרכים, אבל זה לא מנע ממנו להשאיר פופונים בכל נקודה שהוא רבץ בה ולהשתין לנו על הספה (כסימון מובהק). סירוס עזר מאוד והפחית את ההתנהגות הזאת ב-90%, אבל עדיין קרו מקרים שהוא השתין לנו על הספה וכשהוא עולה הוא מפנק אותנו בפופוניו... ולא כי הוא לא יודע לעשות בארגז (הוא עושה "דווקא", קורא תיגר
). כמו כן אף שאת עיקר הפופונים הוא מרכז בארגז, הוא עדיין מקפיד לפזר כמה בכל הכלוב (הארגז בכלוב) ופה ושם גם בנקודות אחרות באזור המובהק שלו.

2. אפשר לנסות לארגן טוב יותר; אנחנו לא משתמשים כיום בגדר גורים בתוך הבית, יש כלוב קטן (שהוא נכנס אליו להתרוקן, לשתות ולאכול) ובשאר הזמן הוא חופשי בסלון (זו דירה ישנה, יש דלת) ורובץ בעיקר באזור שלו.

איבר המין של הזכרים ושל הנקבות נראה דומה מאוד. אם לא מצאת זה לא אומר שזו נקבה, רק שלא מצאת... כמו כן האשכים אמנם בולטים אבל הזכרים יכולים להחביא אותם, ותמיד ייתכן שזה ארנבון מסורס (פחות סביר לנוכח הנסיבות, ועדיין אפשרי). אני מצרפת קישור לסרטון הדרכה. הארנבון בסרטון מסורס, בקישור הזה יש הסבר עם תמונות של ארנבון לא מסורס (ורואים את האשכים):
http://www.rabbitnetwork.org/educat...rabbit-care-articles/how-to-sex-your-rabbits/

3. קשה לדעת, יש זנים שונים שמגיעים לגודל סופי שונה, ואין סימנים מובהקים לזיהוי הגיל. אם היא תמשיך לגדול היא עדיין גורה, אם לא, אפשר רק לנסות להעריך. מצרפת גם סרטון בנושא הזה (כדאי לצפות בכל סדרת הסרטונים שלהם, היא מעולה).

באופן כללי ממליצה לך לגלול קצת למטה, היו כאן בשבועיים האחרונים הרבה שרשורים של מגדלים חדשים וכבר כתבנו וקישרנו לא מעט חומרים, טיפים, המלצות ועוד.

aifoss

New member
ועוד שאלות :)

תודה על התשובות המפורטות והסרטונים. הצלחתי בסופו של דבר לגלות את איבר המין, אבל לא הצלחתי לזהות מה אני רואה :) לא היה לי מושג שבסירוס נכרתים להם האשכים.. הנחתי שזה ניתוח פנימי.
יהיה לי קשה מאוד למסור אותה, אין לי תשובה לשאלות הכי בסיסיות של מין וגיל.
אני מבינה שיש הרבה מידע כאן, ותשובות להכל באינטרנט. לצערי אין לי יותר מדי זמן להתעסק עם זה. אכזרי להודות בזה, אבל אם הייתי נתקלת בה לא ביום שישי, אלא בכל יום אחר בשבוע, כנראה שהייתי נאלצת להשאיר אותה בחוץ. הדירה שלנו ממש לא מותאמת לבע"ח, ולא תכננו לאמץ אחד. אבל היא כבר נפלה עלינו כרעם, והייתי רוצה שיהיה לה נוח :)
כמה שאלות דביליות:
1- מעולם לא ביקרתי אצל וטרינר. זה כמו רופא, קובעים תור? מה העלות המשוערת של הביקור? ושל זריקה נגד פרעושים? מדובר בעשרות/מאות שקלים?
2- אני יכולה לשחרר אותה להתפרעות היומית רק בסלון, שם יש עציץ ענק של דיפנבכיה. עד כמה זה מסוכן לה? כמה מהר אני חייבת להגיב כדי להציל אותה במקרה והיא תלעס? כשהייתה משוחררת מקודם היא לא ניסתה לגעת בעלים, אבל לפי ההתנהגות שלה עכשיו אני מבינה שאתמול היא הייתה חצי מעולפת.
אפשרות נוספת זה לשחרר אותה בשירותים, החדר היחיד בבית ללא מכשירי חשמל.. מה עדיף?
3- כפות הרגליים שלה שחורות. זה לכלוך או הצבע של הפרווה? עם מגבון שום דבר לא יוצא, והבנתי שזה סיפור לקלח אותם.
תודה רבה מראש :)

aifoss

New member
עברתי קצת על המידע בפורום

ובדף של "מחלות זואונותיות" הבנתי שעלולים להיות לה כלבת וסקביאס (משום מה אלו נשמעים הכי מפחידים)!
רעיון רע להכניס בע"ח מהרחוב הביתה. מישהו יכול להרגיע אותי או לרוץ דחוף לוטרינר?
עמותת צער בע"ח מקבלת אותם למסירה הלאה או להרדמה?

trilliane

Well-known member
מנהל
כלבת לא כ"כ סביר; סקביאס אפשרי, אבל בד"כ רואים (קרחות)

בהחלט כדאי תמיד לקחת לווטרינר כל בעל חיים שמביאים הביתה, לבדוק שהכול תקין.
&nbsp
אין לי מושג מה עושים איתם בצער בעלי חיים (אם בכלל) אבל אני לא אופטימית...

Runny

New member
אנחנו מתקדמים לכיוון ההיסטריה
הסיכוי לכלבת שואף ל-0 שהרי היא הייתה אמורה להדבק מממקור כלשהו.
אם בסביבתכם הקרובה הייתה כלבת, ממליץ לעבור דירה, אתם חיים בעולם שלישי ומטה.
&nbsp
סקביאס יכול לקרות, גם בהדבקות.
הסיפטומים הם קרחות וקשקשת באזור ברגליים והראש/אוזניים (מדבקים את שני האזורים כאשר מגרדים).
לפי התמונות זה לא נראה המצב.
&nbsp
טיפול בפשפשים הוא ע"י אמפולה שמטפטפים על העור מדי עשרה ימים עד להעלמות מוחלטת. צריך רק להתייעץ לגבי הסוג והמינון.
הטיפול בסקביאס זה ע"י זריקה, אם אינני טועה פעמיים בהפרש של שבועיים.

aifoss

New member
אני באמת קצת היסטרית

והאמת - מותר לי. חוץ מהעובדה שאין לי שום נסיון עם חיות רחוב, ותרחישי האימים שקוראים עליהם נשמעים הגיוניים בהחלט (וקראתי הרבה כאלה בשעות האחרונות, כשנסיתי לקבל מושג ראשוני בארנבים), החיה הספציפית שלי גם מתגרדת בתכיפות חשודה. אני יכולה לראות על הפרווה שלה, לפעמים, משהו קטן, שחור ובצורה מאורכת. אין לי מושג אם מדובר בפרעושים או משהו אחר. גם יש לה אזורים קטנים של פרווה דלילה, יכול להיות שאלו קרחות.
כמובן שגם אנחנו התחלנו להתגרד מאתמול, ישר אחרי שראינו את זה, פתאום נורא מגרד הראש והרגליים - מקווה שזה עדיין פסיכולוגי אצלינו.
אגב, רובנו כאן חיים במדינת עולם שלישי. למרות שאנחנו ספציפית משלמים על הדירה 100$ פחות ממה שהיינו משלמים על דירה באיכות לא ברת השוואה בבוסטון :) אני בספק רב שבמקרה של כלבת בסביבה שלי הייתי מקבלת טלפון, או לפחות מכתב שמיידע אותי על כך אישית מהעירייה. אתה היית מקבל? מזה אני מסיקה שאין לי שום דרך לדעת בוודאות שאין כלבת.הגיוני, או עדיין היסטרי?
אני אשתדל למצא זמן לקחת אותה לוטרינר באמצע השבוע. בן הזוג בצירוף מקרים מדהים בדיוק יוצא לכמעט שבוע מילואים, אז כל זה בהנחה שאני אצליח לדחוס אותה בעצמי לכלוב. מקווה שנשרוד עד אז.
קראתי קצת על העמותות, ואני לא אמסור אותה לשם. פרסמתי מודעה בכמה מקומות, אבל כמו שציפיתי כולם שואלים על מין וגיל. מקווה שהוטרינר יעזור בזה. תודה על הדפים בפייסבוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני סקרנית – היכן קראת תרחישי אימים לגבי ארנבונים/כלבת?

באופן כללי ארנבונים (כמו רוב היונקים) יכולים להידבק בכלבת, אבל זה לא ממש נפוץ, לא בישראל לפחות (בפרט לא באזורים עירוניים). ראשית, יש כאן חובת חיסון של כל הכלבים וגם של חיות אחרות, ולא פוגשים כ"כ הרבה כלבים משוטטים ברחובות הערים (אם רואים כלבים משוטטים בטבע בהחלט ייתכן שהם חולים בכלבת וזה מסוכן). אם יש בעיה של כלבת יוצאת אזהרה רשמית ממשרד הבריאות ומדווחת גם באמצעי התקשורת.
&nbsp
שנית, כשבעל חיים חולה כלבת (כלומר אחרי שהמחלה מתפרצת) הוא מתנהג בצורה חריגה. בין היתר מדובר בפחד ממים (הידרופוביה); פחד מאור (פוטופוביה); שינוי התנהגותי כמו בעל חיים ידידותי שהופך לאלים או התקרבות לא אופיינית של חיות בר לבני אדם; הפרשת ריר מהפה ועוד. ההעברה היא באמצעות רוק לדם, כלומר נשיכה (כנראה גם ליקוק של פצעים או פתחי גוף). נשיכה אינה אמצעי הדבקה יעיל, למרבה השמחה (כלבת מחלה קטלנית מאוד, אחרי שהנגיף הגיע למוח המוות די ודאי), ובד"כ גם קשה לפספס אותה.
&nbsp
בשורה התחתונה, כדי שהארנבון יחלה בכלבת הוא צריך להינשך ע"י בעל חיים חולה כלבת (לא מאוד סביר בלב העיר), הנגיף צריך להגיע למוח שלו ולהתרבות (הזמן שלוקח לו להגיע לשם תלוי במרחק נקודת ההדבקה מהמוח), בהמשך לעבור לעצבי הפנים ולבלוטות הרוק, ואז הוא גם מופרש ברוק (ומתחיל ריור מוגבר וקושי בבליעה, מה שגורם להימנעות משתייה). בשלב הזה (כשהנגיף ברוק) הוא צריך לנשוך יונק אחר. כמובן, אם יש חשד לכלבת מבודדים את בעל החיים ואם הייתה נשיכה מחסנים את הננשך. לפי כל המידע שכתבת עד כה, אין סיבה להניח שהארנבון שאימצתם חולה בכלבת ואין סיבה להיכנס ללחץ.
&nbsp
לגבי גירודים, ארנבונים מגרדים עם הרגליים האחוריות באוזניים לעתים די תכופות, אבל גירודים בכל הגוף / קרחות / סימנים לחרקים קטנים אכן יכולים להעיד על טפילים (פרעושים, קרציות, סקביאס) וחשוב לטפל בהם. הטפילים שלהם מעדיפים אותם ולא אותנו, אבל יכולים לעבור גם לבני אדם, אז קחו אותה לווטרינר בהקדם האפשרי, אבל לא מתים מזה, וזה לא צריך להדיר שינה מעיניכם.
&nbsp
לגבי כלוב לווטרינר, אם יש לכם שכנים / מכרים קרובים בעלי כלבים/חתולים ודאי יש להם כלוב נשיאה שתוכלו לשאול (כמובן לשטוף ולנקות היטב לפני ואחרי). זה מה שעשיתי בפעם הראשונה שלקחתי את הארנבון לווטרינר ועוד לא היה לי משלי. אין טעם שתקנו כרגע אחד אם אתם לא מתכוונים להמשיך לגדל, אבל רק לידיעה, זה לא יקר (כמאה ש"ח).
&nbsp
באשר לשאלות, אנשים שואלים כי הם סקרנים... לרוב זה לא באמת משנה מבחינת האימוץ עצמו. וטרינר מומחה/מנוסה יוכל לאבחן את המין, אבל אם מגדלים ארנבון אחד זה לא באמת משנה (ובכל מקרה מומלץ לסרס/לעקר). לגבי הגיל, משנה בד"כ רק אם זה גור או בוגר; ארנבונים יכולים לחיות (בטיפול נכון ועם מזל, כלומר בעיקר אם אין להם בעיות גנטיות) כעשר שנים (לפעמים גם יותר) וסביר להניח שאם נטשו את הארנבון הזה זה לא היה אחרי כמה שנים, כך שמי שמאמץ צריך לקחת בחשבון שזו מחויבות של שנים (בדומה לגידול כלב או חתול) ולא כמו אוגרים (שחיים כשנתיים).

Runny

New member
עזרה
1. מהשיחה עם בן זוגך והתמונות מתקבל הרושם שהיא כבר בוגרת.
אני מנחש שגילה קרוב לשנה.
2. בכיוון רמת גן יש מספר וטרינרים במרחק סביר אך אף אחד אינו מומחה.
3. אפשר אולי לתאם שנעבור אצלכם וננסה לעזור לך במספר שאלות (כולל זיהוי מין השובבה באופן ודאי) אם תרצי.
4. את יותר ממוזמנת ליצור קשר טלפוני/Whatsup אם יש גם שאלות מיידיות.
5. יצא לנו לחוות הכל, מלבד כלבת כמובן, עם הארנבונים שלנו (אנחנו נוטים גם לאמץ את הנטושים שבינהם) ומעולם לא התגרדנו או הושפענו ישירות מהסקביאס, פשפשים וכל המרעין בישין הללו.
זה בעל חיים מאד נקי, ובאמת שאינו מסוכן/בעיתי לבני אדם.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, זה באמת קשה... גם אני לא חושבת שהייתי מצליחה לזהות לבד

כשאימצנו אותו מפינת חי הוא היה בערך בן חודשיים (כנראה) והמגדלת בדקה וקבעה שהוא זכר (זה תמיד יכול להיות נכון בסיכוי של 50%). בהמשך הווטרינר שהלכנו אליו (לא מומחה אך מנוסה בארנבונים) חיזק את הקביעה שלה אך אמר שאינו יכול להתחייב בגיל הזה (מתחת לגיל שלושה חודשים קשה יותר לזהות). בהמשך כשראינו את האשכים שלו כבר לא היה ספק...

&nbsp
סירוס (פיזי, לא כימי) הוא תמיד כריתת אשכים, גם בבני אדם (זו הסיבה שלסריסים היה בד"כ קול גבוה, כי הטסטוסטרון שמיוצר באשכים גורם לקול להתעבות). עיקור (לנקבות) הוא אכן ניתוח פנימי. זו גם הסיבה שסירוס בע"ח הוא ניתוח פשוט וזול יותר מעיקור.
&nbsp
1. כמו רופא פרטי. אכן, קובעים תור. אני מניחה שהעלות היא סביב 100 ש"ח פחות או יותר, תלוי למי הולכים ומה עושים במהלך הביקור (בדיקה בסיסית או יותר). למיטב הבנתי הטיפול נגד פרעושים הוא חיצוני (אמפולה) ולא באמצעות זריקה, אבל אני לא מבינה; חשוב לברר מול מומחה בנושא (ורוב הווטרינרים השכונתיים מבינים בחתולים ובכלבים ולא בארנבונים, מכרסמים, זוחלים, ציפורים וכו'; הם נחשבים לחיות "אקזוטיות"). ממליצה לך לחפש "פרעושים" בחיפוש הפורום (למעלה משמאל) ולקרוא מה כתבו על כך בעבר. כדאי לטפל בפרעושים גם אם הארנבון אצלכם לזמן קצר כי פרעושים לא חייבים לחיות רק על המארח ואח"כ הם עלולים להישאר אצלכם בדירה ובלית בעלי חיים פרוותיים זמינים לעקוץ אתכם...
&nbsp
2. הם לא יודעים לזהות צמחים רעילים. ממליצה להעביר את העציץ לחדר אחר (אם אפשר) או לחסום גישה (למשל להשתמש בגדר כדי לגדר אותו). יש רשימות של צמחים רעילים לארנבונים, לא בעיה למצוא בגוגל; פרסמתי כאן בשבוע האחרון קישורים באחת ההודעות, חפשי אותה בשרשורים הקודמים. בכל מקרה לא כדאי לשחרר אותה ללא השגחה, למען הסביבה וגם למענה. לדעתי עדיף בסלון ולא באמבטיה.
&nbsp
3. כפי שאפשר לראות, הפרווה שלה לבנה לחלוטין (היא נראית לי לבקנית, העיניים שלה אדומות?). הפרווה בכפות הרגליים מלוכלכת כי היא הלכה בחוץ. לא אמורים לקלח ארנבונים אבל יש אפשרות לעשות זאת אם הם ממש מלוכלכים. במקרה דנן נראה לי שזה קצת יותר פשוט כי זה רק בכפות הרגליים. אאז"נ ברשימת הסרטונים ביוטיוב יש גם סרטון לגבי ניקוי ואולי יש גם לגבי טפילים. אין לי פנאי לעבור כרגע על כל הרשימה ולא הצלחתי למצוא בחיפוש מהיר, נסי לעבור עליה ולבדוק:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLLALQuK1NDrjnjAFAcbvUg4tmT_jxnjTU
&nbsp
באופן כללי כמעט כל שאלה את יכולה לנסות לחפש בחיפוש הפורום או לכתוב בגוגל באנגלית ויש אתרים המוקדים לארנבונים עם הרבה טיפים. בעברית אין הרבה (וגם המידע לא מדויק בהכרח) כי בארץ אלה חיות מחמד פחות פופולריות; בארה"ב למשל הם רציניים מאוד ויש מוצרים ייעודיים רבים לארנבונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי את הסרטון לגבי רחצה

הם אמנם מסבירים לגבי מקלחת לטוסיק, אבל נראה לי שלכפות הרגליים זה אפילו קל יותר; הייתי מנסה שכבה דקה של מים, מעט סבון עדין, ואפשר באמת לרפד במגבת רטובה כדי שהארנבון לא יחליק וגם מגבת יכולה לתת קצת "קונטרה" וטיפה חיכוך, כמו שאנחנו מנגבים את סוליות הנעליים בשטיח כניסה כדי להסיר את הלכלוך. כמובן לשטוף אח"כ במים נקיים ולתת לה לדרוך על מגבת יבשה ו/או להשתמש במייבש שיער על חום נמוך, כפי שהם הציעו (אם כי הרעש עלול להחליץ אותה, אז הייתי מנסה להסתדר בלי).
&nbsp
קחי בחשבון שזה עדיין לא מבטיח החזרה של אפור ללבן, אני מניחה שהיא צברה שם לא מעט לכלוך... אבל הפרווה אמורה לחזור לצבע בהיר עם הזמן, כשהיא תתחלף וברגע שהיא תפסיק לשהות על משטחים מלוכלכים.
&nbsp
לגבי פרעושים, לא מצאתי סרטון בנושא; ממליצה כאמור להיעזר בחיפוש של הפורום, יש לא מעט תוצאות לדיוני עבר, למשל:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1480/169234272
וכמובן, אם מחפשים בגוגל (באנגלית) מוצאים אפילו יותר תוצאות, למשל:
http://myhouserabbit.com/rabbit-health/treating-your-pet-rabbit-for-fleas/

aifoss

New member
תודה

ניסינו לשטוף אותה וויתרנו די מהר. היא פשוט לא מוכנה שיגעו לה ברגליים, ובלתי אפשרי להשאיר אותה בגיגית ללא הפעלת לחץ מתון. סתם לשהות במים לא עזר, ולשפשף היא לא נותנת. שתשאר מלוכלכת :)
ואת צודקת, היא באמת לבקנית. מוזר שלא הבנתי את זה ישר. מעולם לא חשבתי שיש שוני בצבע העיניים בין ארנבים, אבל למה לא בעצם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כי לבקנות אינה "צבע" אלא היעדר פיגמנטים

לארנבונים יש כמה אפשרויות לצבעי עיניים, בדומה לחתולים (או לבני אדם), אם כי אין להם עיניים ירוקות (בשונה מחתולים או ממני
). כשאין להם צבע ברשתית היא נראית אדומה בגלל נימי הדם הרבים בעין. גם בתאורה ישירה על העיניים לפעמים העיניים (הרגילות) שלהם מבהיקות באדום שטני
(מאותה סיבה עיניים יוצאות אדומות בפלאש).

לארנבון שלנו יש כחולות-אפורות, אבל אחרי כמה חודשים נהייתה לו פיגמנטציה בעין שמאל ומאז היא נראית שחורה ברובה.

Runny

New member
תגבור תשובות
1. הוטרינר שלנו, מומחה, לוקח 160 שקלים לבדיקה. שמו ד"ר עמיר מאורר.
2. הצמח לא יהרוג אותה מביס, גם לא יעשה לה יותר מדי רע. אבל יש להימנע מזה ככל שניתן. כמו שנאמר לפני, סביר להניח שהיא לא תזהה שזה רעיל לבד.
כל עוד אתם בבית ויכולים לשים עין עדיף בסביבתכם. גם אינטרקציה חשובה.
שירותים עלולים להיות מלוכלכים או נקיים מדי (אקונומיקה),קצת יותר בעיתי בעיניי.
3.הצבע בכפות הרגליים זה אכן ליכוך. אפשר לנקות עם קצת מים חמימים ולנסות להוריד כמה שניתן אבל סביר להניח שזה כבר חלק מהפרווה כך שאפשר גם להניח לזה עד שתגדל פרווה חדשה ונקיה.

aifoss

New member
כל העסק התחיל להסריח נורא

השתן כנראה נספג בקופסאות הקרטון. להחליף את שני הקרטונים בגיגיות פלסטיק קטנות (כאלה של כביסה, או גדולות לסלט) זה רעיון טוב? להעיף את המגבות והקלקר?
אני מחפשת פתרון מעשי שיאפשר לי טיפול מהיר,בלי כביסות וכאלה, אבל בלי לפגוע יותר מדי בנוחות שלה ובמה שכבר התגרלה אליו.
לנגב את הרצפה שלה כל יום במטליות לחות קנויות לרצפה, זה בסדר? הן ספוגות באיזהשהו חומר ניקוי ובושם. היא לא הולכת ללקק את זה?
תודה!

Runny

New member
כן אפשרי
אם תחפשי באינטרנט "סל צרכים פתוח" תגלי שזה בדיוק מה שתיארת - גיגית פלסטיק.
זה מה שכולם משתמשים לארנבונים.
&nbsp
את המגבת הייתי כן משאיר שיהיה לה מצע נוח לשכב עליו, היא רק צריכה להבין שאחד זה הדירותים והדני המיטה, בדר"כ זה קורה מעצמו עם הזמן, אם לא ניתן לצ'פר אותה בהצלחות (לתת כופתית או עלה ירוק שהיא אוהבת כאשר היא עושה פיפי במקום הנכון).
&nbsp
אין שום בעיה עם מטליות לריצפה, רק תוודאי שהעסק מתייבש לפני שהיא נמרחת שוב על הריצפה. סביר להניח שהיא לא תלקק את זה, אבל הכך יכול להיות...

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי שהשתן לא יסריח הוא צריך להיספג במצע ייעודי של כופתיות עץ

(wood pellets) שעברו טיפול לספיגת ריחות (כמובן, עד שהן ספוגות לגמרי ואז צריך להחליף את המצע). יש כאלה לחתולים / מכרסמים / תוכים בכל חנות בע"ח כמעט (לשים לב שלחתולים יש גם "חול" ייעודי מתגבש, זה לא מתאים לארנבונים). המותג המוכר ביותר הוא Cat's best אבל הוא לרוב גם היקר ביותר ואין שום סיבה להשתמש דווקא בו; אני קונה את הזול ביותר שאני מוצאת כל עוד הוא מתאים גם לארנבונים (טוענים שאם זה מעץ אורן pine עדיף שלא כי אורנים רעילים להם, אם כי השתמשתי בעבר בלי בעיה).

אני משתמשת בארגז פלסטיק קטן לחתולים, גם זה מוצר שקל למצוא בכל חנות בע"ח, אבל אפשר גם לאלתר, מן הסתם; צריך רק לוודא שהארנבון מסוגל להיכנס ולצאת בקלות, ועדיף שהארגז יהיה גדול יותר מגופו כדי שהוא לא ישב עם הטוסיק בחוץ (קרה לי בעבר...) ואז ההפרשות לא יפלו לארגז אלא ינזלו החוצה.

הם לא נוטים ללקק את הרצפה (לא שהבחנתי לפחות...) אבל הם כן הולכים עליה ואח"כ מלקקים את עצמם, אז רק לוודא שלא משתמשים בחומרים בעייתיים (כאלה שכוללים חומרים נגד חרקים למשל / אקונומיקה / חומרים חריפים במיוחד). מגבונים לרצפה אמורים להיות בסדר, גם אני השתמשתי בהם בעבר בלי בעיה.

aifoss

New member
כתבת פה בעבר שמצאת חנות אונליין זולה

אשמח ללינק. במיוחד אם הגעת אליה אחרי סקר שוק, יחסוך לי זמן :) אם הבקבוק הזה גם משם, והוא מוצלח, אשמח ללינק הספציפי - ראיתי שיש מלא דגמים. מה זה הכלי השני?
&nbsp
הכלוב שבתמונה שלך, זה יכול להיות פתרון קבע לארנב? בהנחה והוא יקבל שעה-שעתיים חופש ביום? או שזה התעללותי מדי?
&nbsp
נ.ב: שמתי לה אתמול קערת פלסטיק לסלט כמיטה (היה זמין בבית, אין לי זמן כרגע לחנויות), וריפדתי במגבת וחציר. אחרי שהשקעתי לפחות שעה בטאטוא של הרצפה, שטיפה יסודית, זריקה לפח של כל "ריהוט" הקרטון שלה ביומיים האחרונים. 5 דקות אחרי שהחזרתי אותה לכלוב הנקי הכל, אבל ה-כ-ל היה שוב ספוג בשתן. זאת הייתה המגבת הישנה האחרונה בבית עליה הייתי מוכנה לוותר! מרוב עצבים החלטתי שתחיה בינתיים בלי מיטה, עד שתתרגל לשירותים. מספיק חם בשביל לישון על הרצפה, שאותה יותר קל לנקות. השירותים כרגע זאת תבנית חד פעמית לעוגות עם כופתיות. הרעיון היה כלי שאפשר לזרוק כל פעם, עם כל התכולה, ולהחליף בחדש. התברר כרעיון גרוע, היא נהנית לעקם את האלומניום, שזה המון רעש, והתבנית מספיק קלה בשביל שהיא תגרור אותה בכל הכלוב, תוך כדי העפת הכופתיות לכל עבר. אולי אני אמצא אבן גדולה להניח באמצע התבנית כמשקל, השאלה אם זה לא יפריע לה לשבת בה. אין לי מושג איך אפשר לצ'פר אותה על פיפי נכון, אני שמה לב שהיא השתינה רק בדיעבד.

trilliane

Well-known member
מנהל
צר לי, לא זוכרת; לא עשיתי ממש "סקר שוק", רק חיפשתי בגוגל

"גדר גורים", עברתי על המחירים והזמנתי את מה שהתאים לי במחיר הטוב ביותר שמצאתי. אל תצטערי, זה לא היה חוסך לך דבר כרגע כי מאז עברו כארבע שנים, ומחירים, סחורה וחנויות משתנים לאורך השנים (ואם אני זוכרת נכון זה היה מבצע זמני ולכן הם היו זולים יחסית לחנויות האחרות; לכי תדעי מי עושה מבצע כיום).

החנות ההיא לא קרובה אליי ולא הזמנתי ממנה שום דבר נוסף לפני או אחרי. את הבקבוק שיש לי קנו לי ב"אליאס" בדרום ת"א, חנות שמוכרת (או מכרה) כלובים בזול. לא קניתי שם שנים ולמעשה גם אז לא עברתי שם בעצמי אלא שלחתי חברים (אני חיפאית).

הכלוב בתמונה נקנה באליאס; הוא אינו גדול (מטר אורך) וזה ממש המינימום של המינימום, אבל קשה למצוא כלובים גדולים (בד"כ בונים ולא קונים). אם משחררים לפחות לשעתיים ביותר (וזה ממש מעט, מומלץ יותר) זה אפשרי. אבל קחי בחשבון שכפי שדווח כאן מעל, הארנבון עלול להתמרד ולטלטל את הסורגים (אם לא מיד בהתחלה, בהמשך). אצלנו זה התחיל לקרות ולכן אנחנו לא יכולים לסגור אותו בכלוב, לכל היותר גדר גורים (שכרגע בכל מקרה מגדרת לנו רק את המרפסת, הוא כבר לא זקוק לה בבית).

ארנבונים לא מרבים לישון בתוך "מיטה" כמו חתולים או כלבים. דאגי שתהיה לה "מאורה" כמסתור, זה דומה יותר למה שיש להם בטבע (מחילות שהם חופרים). צריך כל הזמן לזכור שזו חיה נטרפת ולא טורפת (כמו חתולים וכלבים שאנחנו רגילים אליהם) ולכן יש לה התנהגויות אחרות. את יכולה לאלתר מסתור מארגז קרטון הפוך שחותכים בו פתחי כניסה (זה מה שעשיתי) או שבר של עציץ גדול.

Runny

New member
חנות מומלצת
אנחנו רוכשים ב"ציפורי גן עדן" ברמת גן, מול רחוב הרצל.
הם גם זולים וגם יש להם מגוון רחב.
יש להם גם ארגזי צרכים, בקבוקים וכמובן Cats Best
&nbsp
נסי לצ'פר אותה כשאת רואה אותה נכנסת לסל הצרכים, אם היא לא תעשה פיפי לא אסון.
העיקר שתשייך את סל הצרכים למשהו חיובי כרגע.
ובגילה את יכולה גם לתת לה פרי כצ'ופר אם הכופתיות לא עובדות, רק שימי לב שזו חתיכה ממש קטנה, לא יותר מגודל של חצי ציפורן.

למעלה