כמה שאלות של מתחיל

jojs8j3

New member
כמה שאלות של מתחיל

אחרי שהבנתי תחשבות של התזונה הטבעית .
אני לאט לאט רוצה ממש להתחיל לעשות שינוים . כי אני גם ממש מתחבר לזה :)

לגבי חלב להימנע בכלל ?
אני מוכר לקולה .. רציתי לדעת מה אפשר לשתות שהוא קצת מתוק וטבעי אבל במקום קולה ?
מולטי וויטמין של סולגאר שאני משתמש בו יום כן יום לא כדאי להמשיך איתו ? (המוצר הזה טבעי )
ברור שזה לא 100% כמו פרות וירקות אבל 60% גם נחמד .
כי אני לא אחד שאוכל הרבה פירות וירקות כי גם נמאס לי מהיר !

לגבי בשר/עוף ודגים ?
שמעו מהדברים האלו יהיה לי קשה מאוד להימנע אולי קצת בגלל שאני מודע אז אני יפחית ...
ומה לגבי דגים אפשר לאכול חופשי ? כי לרוב אני אוכל רק דגים !
בשר אני לא אוכל בכלל אולי אולי לפעמים קצת בשבת וגם בקושי ...

לבנתיים הדברים היחדיםש אני עושה זה מיץ לימון עם שמן זית אחרי בערך 20-30 דקות עשב חיטה + תפוח/גזר או משהו אחר . לרוב אני נמנע ממאכלים שומניים .

Ofericko

New member
אהלן

אנשים עוברים לתזונה הצמחו-טבעונית מכמה סיבות אפשריות בדר"כ. סיבה אחת אפשרית היא בגלל מוסר וחמלה כלפי הסבל שעוברים בעלי החיים מלידה ועד הצלחת. מדבריך אני מבין שאתה נוטה לתזונה הזו מסיבות בריאות. נכון?

אז קודם כל ברוך הבא. אתה בהחלט במקום הנכון.

לגבי חלב, יש לא מעט מחקרים שמראים שחלב ומוצריו לא ממש בריאים. לעומת זאת יש גם מחקרים שמראים להיפך. בכלל, אם מדובר עם סיבות בריאותיות נטו, רוב הסיכויים שתמיד תמצא מחקרים לכאן ולכאן.

לגבי הקולה - גם אני די מכור. בדיוק השבוע היה לי דיון קטן עם הדוקטור של הפורום (
) בנוגע לקולה ולדיאטים למיניהם. השורה התחתונה כמובן היא שעדיף מים אבל אם רוצים תחליף מתקתק עדיף ללכת לכיוון הסטיוויה מאשר הדיאטים הנפוצים בסופרים.

לגבי ויטמינים, מינרלים, ירקות ופירות - לדעתי כדאי לך בהדרגה לנסות ולשלב ירקות בתפריט היומי שלך. אני לא חושב שתזונה שמבוססת יותר מדי על תוספים מוצלחת. כמו"כ היה איזשהו מחקר / כתבה על כך שהמולטיויטמינים יעילים הרבה פחות ממה שחושבים (לא הויטמינים עצמם אלא המולטיויטמינים).
כאן בפורום תוכל למצוא המון המון מידע אודות מתכונים רבים ומגוונים מכל המינים והסוגים. אתה יכול לשאול שאלות וכמו כן לעיין בשאלות הנפוצות ולערוך חיפושים. אני מאמין שתמצא המון אפשרויות קולינאריות מעניינות.
כמו"כ, יש הרבה מאד בלוגים של מתכונים מצויינים ברחבי הרשת, בהם תוכל למצוא מגוון ענק של אפשרויות. הנה רשימה של כמה מהם:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

לגבי בשר, עוף ודגים - שוב, כמו עם החלב: יש לא מעט מחקרים שמעידים על כך שעדיף להימנע מחלבון מן החי. ושוב, כמו בחלב, יש גם מחקרים שסותרים זאת. כמובן שמהפאן המוסרי-חמלתי אין כאן בכלל שאלה: בעלי החיים עוברים סבל קשה מנשוא בדרך אל הצלחת אבל אם אתה מגיע מהסיבה הבריאותית נטו, אני מניח ששום דבר לא יהרוג אותך אם התזונה שלך תהיה מאוזנת ובמינון מוצלח.

המון בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
אני אכתוב רק משהו קצר

כי אני מעט ממהר.

עופר כבר ענה לך יפה. אני רק אוסיף שאם אתה במצב שאתה מסוגל לשתות מיץ מעשב החיטה הרי אתה מסוגל לאכול או לשתות כל דבר עלי אדמות. עברת את המבחן הקשה ביותר שאי פעם תתעמת עמו.

לא מעט אנשים ימצאו שיותר קל להוסיף קודם מאשר להפחית תחילה. לי זה נשמע שאתה מתאים לקטגוריה הזו. תחשוף את עצמך למטבח עם הרבה יותר אופציות טבעוניות (ירקות, פירות, קטניות, אגוזים) ובמקביל תנסה להפחית במה שאתה רגיל, אבל בלי להרגיש ״חנוק״. מהר מאד תמצא את עצמך מוותר על אהבות ישנות כמו דגים די בקלות.

jojs8j3

New member
תודה רבה על התשובה לגבי

לעוף בשר אני יוכל אכשהו להפסיק דגים קשה מאוד ... פשוט לא יוכל בליי !!
הבעיה שאין תחליפים לדברים האלו למשל מה אני יוכל קוסקוס ריק בלי כלום לא יודע זה בעיה .
אני ינסה להמעיט כמה שיותר מהמוצרים מין החיי
בשר אני אוכל ממש אחד ל ....
תאמת אני הולך גם לפי התורה אז אם הייה איסור לא הייתי נוגע בכלום !

לגבי עשב חיטה נקי אני לא מסוגל לשתות בלתי אפשרי אבל כשמערבבים את זה עם גזר/תפוח לא מרגישים טעם אפילו נחמד לגמרי ... !

לגבי חלב אני ינסה לא לגעת בכלל כמה שאפשר !

הבעיה שלי איזה תחליף אני מוצא לקולה .. ? למשל אם אני ממלא בקבוק מים אי אפשר להוסיף איזה מתיקות טבעית אבל שיעשה את זה קצת מתוק ? כי אני לא רוצה להגיע למצב שבקושי אני ישתה !

Ofericko

New member

שמע, לדעתי האישית, כל אדם שפועל במשהו לטובת הפחתה במוצרים מן החי - יבורך. כך שאם תחליט להוציא את הבשר, העוף ומוצרי החלב מן הצלחת ורק תישאר עם הדגים - כבר עשית צעד ענק ואוריד בפניך את הכובע.

לגבי התחליף לקולה - כל מה שאני יכול להגיד לך זה אחת משתי אפשרויות:
1. תנסה למצוא דיאט קולה אחד שהכי מתאים לך. לא יודע אם זה יעבוד אבל בכל מקרה יצא עכשיו תחליף חדש לקולה עם ממתיק סטיוויה. שמו Green Cola. אני לא אהבתי.
2. אפשרות שניה היא להישאר עם הקולה האהובה אבל להפחית משמעותית את הכמות. נניח, כוס בבוקר וכוס בערב. ילך?

לגבי התורה, רבים מאד הם הדיונים באשר לצמחו-טבעונות עפ"י התורה ולכל נושא מצוות צער בעלי חיים הכל כך חשובה. אני אשמח לדבר איתך על זה אם תרצה. אני לא משוכנע שכאן זה המקום המתאים.
בכל אופן, אתה מוזמן לקרוא קצת את השיעור התורני הזה:
http://www.bmv.org.il/v/h-vegan.html
שמאיר בצורה טובה את המורכבות של אכילת מזון מן החי לפי התורה.
עוד מידע מצויין בנושא תמצא פה:
http://www.jewishveg.com/hebrew/faq.html
וכדאי גם להתרשם מהארגון הדתי "בחמלה" שלא מותיר ספק בנוגע לעניין:
http://www.behemla.org.il

זה ככה סיפתח
אשמח להרחיב בנושא אם תהיה מעוניין.

jojs8j3

New member
ממש ממש תודה רבה על התשובה רק דבר קטן

אני כבר נכנס לכול הקישורים ..
לגבי קולה העניין שיש בדבר הזה הרגל חזק קודם כול אני רוצה להוריד תרגל ולהפסיק תהרגל בכלל .
אבל פעם ב... אולי נשתה סתם דוגמא אם אני יזמין אם חבר פיצה או משהו אז אין מלעשות חייב ביחד :]
בקרוב אני יתחיל לקרוא תספר מחקר סין שיש לי בארון אולי הוא יפחית לי תמוצרים מין החי ואולי יפחית לגמרי הכול אפשרי ! (רק דגים קשה לי להאמין )

תודה רבה על התשובה.

לגבי הדיאט קולה אומרים שזה מזיק יותר מקולה רגילה אני רוצה תאכלס טבעי !!
אם למשל אני ימלה בקבוק במים ויוסיף קצת אבטיח או פרי שהוא נוזלי איך יצא :] ?

Ofericko

New member
נראה לי שמים עם איזה מיץ פירות סחוט בפנים

יכול להיות תחליף ראוי ביותר לקולה

Ofericko

New member
אגב, ישנם לא מעט רבנים גדולים שהם

צמחונים כמו הרב קוק, הרב דוד הכהן (הנזיר), הרב שאר ישוב הכהן, הרב שמואל אליהו, הרב אבינר, האדמו"ר מויזניץ, הרב גורן, אשתו וחותנו ועוד.

jojs8j3

New member
אופיר

אתה חושבת שאני באמת רוצה לאכול מוצרים מין החיי .. פשוט הורגלתי עד היום .
ודבר נוסף לפי מה שקראתי ולמדתי עד היום שבשר זה ממש לא בריא .
יש מאמן קוצינג' מהטובים בעולם אפילו מספר 1 שאמר (לא זוכר אם באותם מילים )
אבל שברגע שתפסיקו לאכול מוצרים מין החיי אתה תרגישו שינוי רציני בגוף שלכם . לא זוכר מה הוא אמר בדיוק

jojs8j3

New member
מה אתם אומרים על פטל האדום הזה ?

מה אתם אומרים על פטל האדום הזה ?

jojs8j3

New member
מיץ פטל

רק עכשיו ראיתי בגוגל שזה גם רעל ...

נקווה שנסתדר עם מים ..

Ofericko

New member
מה עם כל סדרות המים בטעמים?

אלה שמרגישים לי כמו הסוף של הסוף של הקרטיב....?

jojs8j3

New member
וואלה לא יודע מה ניראה לך ?

וואלה לא יודע מה ניראה לך ? איך זה לאומת פטל ?

Gidi Shemer

New member
טקס סיום של הסטודנטים

בטקס הסיום שלי לא התרגשתי. אני מפצה ובגדול בכל שנה כשה״ילדים״ האקדמאיים שלי מסיימים את ארבע השנים.

RSPA

New member
בארץ רבים לא כל כך מתרגשים...

וישנם לא מעטים שלא מגיעים בכלל לטקס ומקבלים את התעודות בדואר או אח"כ במזכירות החוג.
נראה שזה שונה מאוד ממה שקורה באמריקה. שם הטקס זה טקס...

Gidi Shemer

New member
כן, זה גם עניין של גיל וגם של תרבות

לא זכור לי שאני או רבים מחבריי היו בעלי גאווה מסוימת שהם מאוניבריטת תל אביב (או אחרת). לסטודנטים שפה יש גאוות יחידה עצומה שמתפרצת בסוף התואר.

למעלה