כמה שאלות שמציקות לי זה זמן רב

Pitudi

New member
כמה שאלות שמציקות לי זה זמן רב

זה מוזר..לפני חודשיים היו לי כמה שאלות ויצאה לי הודעה ענקית ומשום מה זה לא שלח לי..אז עכשיו החלטתי לשאול את מה שאני זוכר..בכל אופן.. שהופכים את המסר סודי ב-EMPTY SPACES ווטרס ממלמל משהו על חווה...איזו חווה זו? היא קשורה לחווה מאנימלס ? בפיינל קאט ווטרס אומר "רוח הרפאים של מקרטני" זה קשור למקרטני מהביטלס ולתאוריית הקונספרציה שעומדת מאחורי?

emmily plays

New member
אהה.. לא ממש:)

הfunny farm הוא ביטוי באנגלית בריטית ל"בית משוגעים" וזה "the ghost ho McArthy . מקארת'י היה פוליטיקאי בארצות הברית שרדף כל מי שנחשד כקומוניסט. בכלל זה אומנים רבים. זו תקופה חשוכה מאוד בהסטוריה של ארה"ב.השיר מדבר על טוטאליטריות ופאשיזם. מקארת'י כביכול נלחם בקומוניזם הטוטאליטרי אך הפך בכך את ארצות הברית למקום שאנשים חששו לדבר וחששו שכל רגע מישהו ילשין עליהם שהם קומוניסטים. ממש כמו במשטרים טוטאליטארים. ואגב: משטרים טוטאליטרים הם משטרים בהם הממשלה היא מעל החוק ושולטת באופן מוחלט6 בכל תחומי החיים כולל חופש הביטוי.

weird dust

New member
קישור לאלו שלא שמעו את הקטע

ניראה לי חשוב לתת לאנשים שלא שמעו לשמוע את הקטע זה יכול לעזור לדיון או בכלל (ואם לא לא יזיק) אז למי שלא שמע אחד מהשירים בקישור הבא (הנושא שלנו הוא EMPTY SPACES והוא נימצא שלישי מהסוף)

amitexc

New member
שאלה

נכון שזה לא קשור לפינק פלויד אבל אחרי הרבה זמן שאני מנסה לפאנח את משמעות STAIRWAY TO HEAVEN מה לעשות בספרות אני לא טוב למרות שתמיד חשבתי שכן עד שקיבלתי את הנכשל בבגרות (קרוב לנכשל) מישו יוכל לעזור לי ולתת את המשמעות האמיתית של השיר? ויוכל להיות שבאמת הם היו אוהדיי השטן?

לשיר אין שום קשר לשטן

למרות שג'ימי פייג' היה אוהד של אליסטר קראולי, תמהוני בריטי שהתעניין במאגיה שחורה, פאראפסיכולוגיה ושאר שטויות. הטקסט הוא מסה היפית טיפוסית, על משמעות החיים: הם קשים, ולא ניתן לעשות קיצורי דרך לגן העדן באמצעות כסף וכד'. כמדומני שיש גם מוטיבים רומנטיים בשיר (היינו, האשה שהיא מושא השיר). האמת, לא התעמקתי במילים יותר מדי - העיקר בשיר זה המוסיקה. STH הוא שיר טוב, שלצערי הושמע יותר מדי (במיוחד ברדיו בארה"ב), וניתן לו משקל רב מדי, בשנות השבעים, עד שהיחוד שלו הטשטש עם הזמן.

nylon maiden

New member
אבל כשמריצים אותו אחורה...

שומעים כל מיני דברים על השטן.(עשיתי עבודה באנגלית על דברים כאלה...)

זה שטויות

אין שום דבר בקטע אם משמיעים אותו אחורנית (ולמה שנעשה את זה, בכלל?). ככלל, יש הרבה אגדות אורבניות על שירים ואלבומים מהתקופה הזו, כולל של לד זפלין, מסיבות סוצילוגיות ותרבותיות סבוכות. אין בכך דבר וחצי דבר, אני מבטיחה לך. מה שכן, ג'ימי פייג' כאמור היה אוהד של קראולי, ואף רכש את ביתו של קראולי והתגורר שם בתקופה מסויימת. יש להניח שרעיונותיו של קראולי השפיעו במידה מסויימת על פייג', אבל לא בדרך שנדמה לך.

amitexc

New member
זה בכלל לא שטויות

כי אם משמעים הפוך יש דיבורים על השטן ואיפלו לווטרס יש מסר פוליטי סודי שמשמעים הפוך

יש להפריד בין שמחה לשמחה

ווטרס הכניס מסרים "הפוכים" בתור בדיחה, ופארודיה על כל אלו שמנגנים תקליטים אחורה כדי לחפש מסרים - בדיוק אותם אנשים שמחפשים מסרים סמויים בתקליטים של לד זפלין, מקום שאין כאלו. אין לווטרס מסרים "פוליטיים" סמויים, אגב. אין אצל לד זפלין מסרים על השטן, לא קדימה ולא אחורה. אני חותמת על זה, וכך גם מומחים גדולים ממני. מה שיש זה אנשים עם יותר מדי זמן פנוי ודמיון מפותח מדי.

amitexc

New member
טוב

אז אני מקווה שהם לא סגדו לשטן כי ממש לא בא לי להאהוב שיר שיש בו איזה שהוא מסר שלילי

אתה יכול להרגע בעניין הזה

הזפלינים לא היו חבר'ה נחמדים במיוחד, במציאות, וגם עשו הרבה שטויות ודברים "שליליים" בעליל, אבל עובדי שטן הם לא היו.

למעלה