כמה שאלות

shoham95

New member
כמה שאלות

היי, אני לא סטודנטית וגם לא קרובה לכך- אני רק תלמידת תיכון שמעוניינת (מאוד) ללמוד פסיכולוגיה בעתיד...

לאחרונה התחלתי לחשוש מעט מעניין הקבלה לאוניברסיטה.
מהו ממוצע הבגרות, פחות או יותר, שדורשים באוניבסיטאות לקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה?
מהי הרמה במתמטיקה שדורשים? אני עושה בגרות ברמת 4 יחידות. איזה ציון, פחות או יותר, אני צריכה? או שזה לא משנה?
מהו הציון בפסיכומטרי שצריך להשיג, פחות או יותר?
ומה עוד רלוונטי? אילו ציונים נוספים בודקים?
(ואם יש הבדלים בין האוניברסיטאות השונות, תוכלו לפרט לגבי כל אוניברסיטה? או לגבי חלקן?)

שאלה נוספת- בקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, תעודת הבגרות והפסיכומטרי רלוונטים ומשפיעים, או שרק הציונים בתואר הראשון? ואם כן- עד כמה?

אני יודעת שזה מוקדם (מאוד) ויש עוד (הרבה) זמן עד שאתחיל עם כל עניין הקבלה לאוניבסיטה,
אבל אני בטוחה שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה וכל עניין הציונים קצת מלחיץ אותי, אז רציתי לדעת פחות או יותר את הכיוון, כי כרגע אני ממש לא יודעת כלום (מה שמלחיץ אפילו יותר).

תודה רבה

Columbina

New member
כמה תשובות

בכל אוניברסיטה מתפרסמים תנאי הקבלה. בעיקרון יש איזשהו שכלול של בגרויות ופסיכומטרי - לא מסתכלים על ציונים ספציפיים. אישית למדתי בפתוחה אז אני לא מאוד בקיעה בחלק הזה.

בעיקרון מהרגע שמסיימים תואר ראשון לאף אחד לא אכפת מהבגרות והפסיכומטרי. התארים המתקדמים בפסיכולוגיה דורשים ממוצע מעל 90 וציון גבוה במבחן המתא"ם שהוא סוג של פסיכומטרי לפסיכולוגים.
חוץ מזה, מכיוון שפסיכולוגיה היא לא מקצוע אחיד ויש הרבה מגמות (חלק טיפוליות וחלק מחקריות), תנאי הקבלה משתנים בין מגמה למגמה.

כדי לברר בנוגע לאוניברסיטאות ספציפיות כדאי פשוט להכנס לאתרים ולבדוק את סף הקבלה.

shoham95

New member
תודה רבה על התשובות

מישהו יודע אם יש התייחסות ספציפית לציון במתמטיקה? אם יש ציון מסוים שצריך לקבל בשביל להתקבל?

למעלה