כמה שאלות

xXGASXx

New member
כמה שאלות

1. אם יש לי פטור מתורנויות מטבח והמפקד שלי מצווה עלי לעשות כאלה למרות זאת, זאת נחשבת פקודה בלתי חוקית? אפשר להתלונן על זה למישהו?
2. ברגע שמתגייסים ומגיעים לבסיס השירות המפקדים כבר מודעים לכך שאני מתנדב ולבעיה הרפואית שלי או שיש צורך ליידע אותם?
3. הבנתי שמתנדבים מקבלים את משכורתם הצבאית מהמדור מתנדבים בניגוד לחיילים רגילים שמקבלים את משכורתם מהיחידה בה הם משרתים,האם המשכורת שלי כמתנדב תהיה שווה למשכורת של חייל רגיל שמשרת איתי באותו תפקיד?

תודה מראש לעונים!

eran544

New member
כמה תשובות

1. כן זה נחשב לפקודה בלתי חוקית, במקרה כזה עליך לבצע את הפקודה ולאחר מכן לקבול את המפקד.
2. הגיוס שלך הוא ליחידה שעברת אליה ראיון בתור מתנדב, אז כן הם מודעים לזה שאתה מתנדב. לגבי הבעיה הם לא מודעים ואין לך כל חובה לספר להם, אבל כן תיידע אותם על הפטורים שלך.
3. את המשכורת אתה מקבל לחשבון בנק שלך כמו כל החיילים, לא באמת יהיה לך אכפת מאיפה הכסף. כמתנדב המשכורת שלך תהיה שווה+תוספת סמלית של סכום כסף מסוים בהתאם לבעיה הרפואית שלך (נע בין כמה עשרות שקלים למאות שקלים)

Malshab31

New member
שאלה

מצטער שאני נכנס לשרשור של משתמש אחר, אבל אם כבר ענית לו: אני מתגייס לקורס במודיעין, המפקד שלי בקורס יידע שאני מתנדב? עברתי מיונים למסלול כמו כל חייל אחר (מבחנים, ראיון וסיווג), לא עברתי ראיון כמתנדב כמו שמקובל בדרך כלל.
&nbsp
תודה מראש.

noboya

New member
מפקד ישיר בדרך כלל כן

החיילים שאיתך כנראה שלא.
מצד שני אין ממש סיבה להסתיר את זה. וברור שלאורך זמן קשה להסתיר את כל הפטורים שלך (נראה לך שלא ישימו לב שאתה לא שומר ולא עושה מטווחים?).
לדעתי זאת גאווה להיות מתנדב בצה"ל.
&nbsp
בהצלחה!

Malshab31

New member
אני לא אנסה להסתיר

רק רציתי לדעת אם אצטרך להגיד למפקד שאני מתנדב כדי שיהיה מודע למצב שלי.
תודה.

למעלה