כמה שאלות

FreTleSS

New member
כמה שאלות../images/Emo122.gif

אני עכשיו בתהליך התלבטות על איזה נגן לקנות.לכל נגן יש את החסרונות ורציתי לשאול כמה שאלות על האיי פוד. 1.אם אני יקנה אחד בארה"ב החיבור חשמל שלו יהיה טוב או שאני אצטרך לקנות מתאם או בכלל חיבור חדש? 2.אני מעוניינת בדור הרביעי-כמה שעות באמת הוא עובד?(בצריכה של בנאדם נורמלי כלומר באיכות סבירה של לפחות 128kps עם תאורה לפעמים ובווליום נורמלי)..אפל מצהירים על 12 שעות,אבל האם הוא באמת פועל ככה? 3.מתי הבטריה מתה?רב האנשים טוענים שהיא מתה אחרי שנה בערך,וזה קצת בזבוז כסף הייתי אומרת!...ואחרי שהיא מתה,אני אצטרך לקנות מכשיר חדש? או לשלם על סוללה חדשה?...כמה זה יעלה לי והאם זה בכלל אפשרי להחליף מכשיר או בטריה בארץ? 4.אם אני יקנה את המכשיר בח"ול תהיה לי אחריות בארץ?..אני שמעתי ש"ידע" עושים הרבה בעיות ואני רוצה לקנות מכשיר בלב שקט ולדעת שאם יקרה לו משהו יש אחריות גם בארץ. 5.שמעתי שבדור הרביעי יש הרבה בעיות בקול כל מיני רעשים סטטים..האם זה נכון? כי אני לא רוצה לקנות מכשיר מח"ול ואז לגלות שהוא נהרס או שיש לו תקלות. 6.האם הוא עומד בטלטולים ולא "קופא"? 7.ושאלה אחרונה,האם הוא נשרט בקלות. לפי מה שהבנתי מאוד מאוד בקלות ועדין לא הוציאו איי סקין לדור הרביעי ככה שזה בעיה גדולה. *אה ובנוסף להכל,הייתי רוצה לדעת בכנות: בשוק יש הרבה נגנים במחירים דומים שמציעים לפעמים יותר אפשרויות.חוץ מהעיצוב היפה והגודל הקטן,מה יש באיי פוד שכדאי לי לקנות אותו יותר מנגנים אחרים?(iriver,creative וכו'). תודה לכולם! קרן

henchook

New member
תשובות

1. עובד. אפשר לחבר למחשב ולטעיון אותו מהמחשב, וגם השנאי שלו מתאים ל-100 עד 230 וולט. רק תצתרכי לקנות מתאם (לא שנאי) מפלאד אמריקאי לאירופאי (עניין של שקלים בודדים.) 2. עובד. לא מדדתי אותו בדיוק. החזיק לי טיסה טרנסאטלנטית שלמה, שהוא לא עבד בה רצוף. לא נראה לי שמחזיק 12 שעות, אבל לא הרבה פחות וזה מספיק. 3. יש שמועות, ויש שמתלוננים שאחרי שנה וחצי היא מתה, ויש שלא. אומרים שאפשר להחליף באפל תמורת $100 אבל לא ניסיתי. מכשירי דור 4 עדיין חדשים, אז אין מישהו שהגיע למצב כזה. 4. אם את קונה בחול, אל תבני על אחריות בארץ. הכי הרבה תופתעי לטובה. 5. יש אנשים שדווחו שהם שומעים באוזניות קצת רחשושים של המנוע של הדיסק לפעמים. לי יש iPod דור 4, ואין לי את הבעיה הזו. אם תהיה לך הבעיה, שמעתי שידע מכבדים את האחריות במקרים כאלה, אבל תוודאי את זה. 6. לא קפא לי אף פעם, לא קפץ לי אף פעם. 7. נשרט בקלות. לא בעיה גדולה. תשמרי עליו. *. אין ב-iPod שום דבר שהופך אותו לחד משמעית יותר טוב מהאחרים. מצד שני, גם אנין שום דבר שעושה אותו פחות טוב. פה את משלמת טיפה יותר על השם והעיצוב של אפל.

בעניין הסוללה ובעיות הדור ה4

שניהם הן בעיות פרטניות של משתמשים בודדים פשוט אלו שנתקלו בבעיות עשו הרבה רעש (מטבע בודד בחבית עושה הרבה יותר רעש מהרבה מטבעות בחבית) תכלס האחריות של האיפוד היא בינלאומית ו"ידע" מכבדים אותה אם תהיה בעיה עם הסוללה אחרי שנה וחצי אז אפל גם מכבדים את האחריות אבל אני בספק אם הבעיות שהיו בדור 1 ו2 יחזרו בדור 4 (שבדור 3 לא שמעו על זה) לדעתי איפוד שולט בתחום נגני הmp3 הוא הכי פופולרי אני חושב שזה לא רק עניין השם של אפל עובדה שמק זה לא מוצר שנמכר בכמויות יחסית לפיסי אבל האיפוד זכה לכבוד של הנגן הטוב ביותר בזכותו ובצדק אז כל מי שאומר שקונים איפוד משלמים על השם מה השם של אפל יותר מסוני קראייטיב ריאו ? ודווקא סוני לא מצליחה כלכך עם המיני דיסק שלהם

FreTleSS

New member
../images/Emo3.gifתראה,רב הביקורות...

שקראתי נחלקו כמובן לחיוביות ולא חיוביות. החיוביות הדגישו את קלות השימוש באיי פוד את הגודל את הנוחות את הסטייל וכו'. והרעות הדגישו את חוסר האבזור בדור הרביעי,בעיות סטטיות בצליל והסוללה שמתה אחרי שנה. אני פשוט באתי לפורום כדי לשאול אם מישהו מכם שקנה איי פוד חווה את הבעיות האלה,או ראה אותם אצל אחרים. לפי מה שראיתי לרב הפורום פה יש את האיי פוד מהדור השלישי או המיני איי פוד לא ראיית מישהו עם הדור הרביעי. אז מהניסיון שלכם,כמה זמן היה לכם איי פוד? הוא עשה בעיות? ומאוד חשוב,הבטריה נעשתה גרועה בהרבה?.. וגם לא עניתם לי ממש על השאלה.שנגיד הבטריה שלי כן מתה,מה עושים? קונים מכשיר חדש?...מקבלים בטריה חדשה מהאחריות(גם בארץ??)...או שצריכים לקנות בהרבה כסף בטריה חדשה? -אם אני יקנה בח"ול איך האחריות עובדת בארץ? מישהו מכם קנה בח"ול ומימש את האחריות בארץ? כלומר אני רוצה לקנות את האיי פוד ולדעת שהוא יעבוד טוב לפחות שנתיים בלי הוצאות מיותרות וכאבי ראש. אתם בטח מבינים את דאגותיי אחרי הכל להוציא 1500 שקל על מכשיר זה לא כסף קטן. אז תודה,מקווה שאני יוכל לקנות בראש שקט ושהדאגות שלי לא נכונות!

כמו שאמרו הדור הרביעי רק יצא

אז איך בדיוק??? כבר דיווחו שהסוללה שלו מחזיקה פחות משנה???!?!? :-o ואגב מחיר הסוללה הרשמי מאפל זה 99$ אבל יש אתרים שאפשר לקנות ב50$ אז נניח שהסוללה תיגמר לא קונים איפוד חדש אלא סוללה חדשה ב400 ש"ח בערך ועד שתצטרכי סוללה חדשה יש סיכוי שתרצי איפוד חדש

FreTleSS

New member
נכון אתה צודק אני התכוונתי

שדיווחו שהסוללה מתה אחרי שנה בדורות קודמים. מה שעדין מדאיג כי הסוללה של הדור השלישי והרביעי היא אותה סוללה(ע"פ הצהרת אפל). יש לכם מושג כמה יעלה לי להחליף סוללה אצל "ידע"? אה,ומישהו קנה איי סקין מ www.iskin.com ?

flyboi

New member
yep.....

לא יודע מה לגבי הסוללה, אבל שבוע הבא אקנה לי לראש השנה אי סקין ... שנה טובה !!!!

lony21

New member
כנסי

אמממ אני לא עונה לך על הכל אבל.... אם את קונה בחו"ל, תשמרי את הקבלה או טופס אחריות, ידע מקבלים את זה ואממ יש כבר אייסקין לדור 4 תבדקי באתר... www.iskin.co.il

Antigo

New member
שאלה 3 - חיי בטריה

היו הרבה שמועות בנושא. חלק אמרו שזה החזיק בין שנה ל-18 חודשים (לא משעתי מאנשים אישית) אבל קראתי בפורום שזה סתם היה וזה פשוט לא נכון. באתר של אפל כתבו שזה מחזיק טוב 400 הטענות (קראתי במקום אחר שזה בערך 500 הטענות) ואז צריך להחליף בטריה. בין 400-500 הטענות זה הרבה מאוד (לדעתי לפחות), ועכשיו גם שכל הטענה מחזקיה יותר זמן זה אפילו יותר זמן לכל בטריה, כמובן תלוי כמה את משתשמת ב-iPod. ועדיין אף-אחד לא יודע כמה זמן מחזיק בדיוק הבטריה של הדור הרביעי, כיוון שלא עבר שנה. את יכולה להתקשר ל"ידע" לתמיכה ב-039005300 (אתר: www.yeda.co.il) מה שכתבו באתר של אפל: Charge Cycles A properly maintained iPod battery is designed to retain up to 80% of its original capacity after 400 full charge and discharge cycles. You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs.

La Gamba

New member
האם ניתן סתם ככה ידנית

להחליף את הבטריה של האייפוד? האם האייפוד דורש דרייברים? (אני מופתע שלא ראיתי את זה בין הדרישות שלך) האם זיכרון הארד דיסק זה באמת מה שאת צריכה? בכמה ג'יגה את מעוניינת?

Antigo

New member
את מדרת אליי

אני לא מבין כמעט כלום ממה שרצית ואם כן דיברת אליי אני בן)

FreTleSS

New member
לא שאלתי את השאלות האלה

כי ידעתי כבר את התשובות עליהם. ואני מעוניינת בדור 4 20 ג'יגה

FreTleSS

New member
אה?!@! מה קורה פה

ואני חשבתי שהיא דיבהר אליי,למה לא שאלתי את השאלות האלה... טוב בכל מקרה.... רב השאלות שלי נענו. אני עדין בהתלבטות אם לקנות איי פוד או איי ריבר. כל בעלי המכשירים השונים מדברים בעד המכשיר שלהם ונגד השני... ויש הרבה חסרונות ויתרונות.ואני עכשיו יותר מבולבלת מתמיד. ואניצריכה להחליט מהר כי הקרובת משפחה שלי מח"ול אמורה להביא לי את זה. קלטו: http://ipodlounge.com/ipodnews_comments.php?id=4580_0_7_0_C בכל מקרה הדבר שהכי מדאיג אותי הן השמועות על הבעיות באודיו,דבר שאומת על ידי כמה מהכותבים בלינק למעלה. אני בהתלבטות ענקית כי גם לאיי פוד ולאיי ריבר לכל אחד יש את החסרונות שלהם.אהההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!הצילו (ד"א אני משתמשת בפי סי,ככה שאני בטח לא יסתדר בהתחלה עם איי טונס-כי ממה שהבנתי הוא יותר נוח לאנשים שרגילים לממשק של אפל)...

יש כאן כבר שנים בעלי איפוד דור 4

שזכו לאיפוד תקין לדעתי זה כנראה אחד למיליון שנתקל בבעיות אז יופי ריכזו באתר איפוד לנג' את היחידים... ותתקיני איטונז כבר עכשיו כדי ללמוד להישתמש לדעתי תגלי שהאיטונז תוכנה נפלאה

GoatGuy

New member
../images/Emo45.gif יש לי אייפוד תקין דור 4

ולפני הקנייה היו לי בדיוק את אותן החששות- אין מה לדאוג. כמו שאמרו לפניי, מתאם עולה כ6 שקלים, אין שום בעיות מתח, וכל בעיה או תקלה יתקנו "ידע" כנגד הצגת מסמכי קנייה (קבלה או חשבונית לצורך העניין) אין מה לדאוג
חוץ מזה, האייפוד שלי היה מראש תקין- ואני נוטה להסכים עם אלרונד שאומר שמי שקיבל אייפוד תקין לא טורח לציין את זה, ורק הספורים שקיבלו פגום עושים מזה רעש. הרי אם באמת היה מדובר בתופעה של 50%, כבר מזמן היו קורים דברים קצת יותר גדולים- כמו למשל כתבה בכל אתר חדשות שמכבד את עצמו, תגובה רשמית של אפל לנושא, פיצויים וכו'. מכיוון שככל הנראה אפל קיבלו רק פניות ספורות, מדובר בתקלה נדירה יחסית להיקף המכשיר של מכשירי הIPOD ולכן מעבר להחלפת המכשיר לחדש אפל לא ממש מתעניינים בבעיה. מקווה שנרגעת

weird dust

New member
הציטוט מהאתר של אפל והאתר

"Charge Cycles A properly maintained iPod battery is designed to retain up to 80% of its original capacity after 400 full charge and discharge cycles. You may choose to replace your battery when it no longer holds sufficient charge to meet your needs." וזה מתוך האתר של אפל זה מצד ימין לכיוון למטה

weird dust

New member
בקשר לשאלה האחרונה

אחרי שחסכתי הרבה זמן כסף (שנה) הגעתי ל500 דולר ואני יקנה אי פוד עכשיו כרגע יש לי נט אם די (מיני דיסק חדש של סוני) הבטריה שלו מתה לי בתוך שנה פעמיים כלומר החלפתי כבר בטריה אחת הבטריה שלהם עולה באזור ה100 שקל אבל היא לא שווה גרוש. הנגן שלי מכניס בקושי 70 שירים שרובם הם שירים קצרים ולא 20 דקות (יש לי כמה אבל 1 או 2) עכשיו בלי קשר האיכות של הסאוונד בין אי פוד דגם 1 למיני דיסק שלי לא מורגש במיוחד למחות שהסטייל של האי פוד עוזר לזה להישמע טוב יותר
ועכשיו למחיר זה עולה יותר בדיוטי פרי מאשר אי פוד 40 ג'יגה באמריקה.

FreTleSS

New member
עוד שאלה קטנטונת

תגידו איך איכות הצליל באיי פוד? לפי מה שהבנתי קריאטיב הם מס 1 באיכות הצליל אחריהם באים איי ריבר ורק אחריהם האיי פוד. אומרים שהוא לא נותן בס עמוק(שזה דבר חשוב לאנשים כמוני ששומעים שירים עם בסים די חזקים),ושהוא מעוות שירים עם פיטץ' גבוהה. מה דעתכם על זה?... ועוד שאלה...יש לאיי פוד firm ware? שמתעדכן וניתן להוריד אותו ?

למעלה