כמה שאלות...

MetalSinagouge

New member
כמה שאלות... ../images/Emo13.gif

1. מה מקור המנגינה שמתנגנת בכניסה לאתר "הפאגאטרון"? 2. מיתולוגייה סלאבית. האם יש שם משותף לפאגאנים שסגדו למערכת האלים הסלאבית? (כמו למשל ה"אסאתרו"<?> של הנורדים). 3. זו שאלה קצת מסובכת: במה מתבטאת הסגידה שלכם לקונספט אלילי כזה או אחר?

driftwood89

New member
לא יודע לגביי השאלה הראשונה אבל

מה שכן, התיאוריה היא שהאלים של הסלאבים, הנורדים ובעצם של רוב הדתות הפגאניות הם בעצם אותם אלים, ככל שהתרבות של העמים השתנתה כך גם תפיסתם את האלוהים ודרכי אמונתם, רוב הדתות הפגאניות הם יותר, "גמישות" נאמר כיוון שלא יתכן כי דת אחת תשאר רלוונטית לפרק זמן ממשוך יותר מידי כיוון שהאנושות משתנה (ליהודים למשל יש את ההלכה, יענו ללכת, דברים שתמיד משתנים) אז לשאלתך, אלה בעצם אותם אלים וכן, זה אסאטרו. לגביי שאלה שלוש אני עדיין בהתלבטויות אם עצמי בקשר לזה, בהצלחה בהמשך הדרך

Wing Chan

New member
למה אתה מטעה סתם?

זה פשוט לא נכון להגיד ש-"כן, זה אסאטרו". על מה אתה מדבר בכלל? אסאטרו זה משהו אחד, דתות סלאביות זה משהו אחר. מישהו ישאל אותך אם יכול להיות קשר בין עגבניה לבננה, מה תגיד? "כן, זה בננה." ?

driftwood89

New member
כנראה שלא הייתי מובן

אמרתי "כן, זה אסאטרו" כי הבנתי מתוך ההודעה שלה שהיא לא יודעת אם כך לקרוא לאמונה הזאת ואומנם אפשר לקרוא לה בשמות רבים אבל בדרך כלל השם שניתן לפגאניות הנורדית היא "אסאטרו" ולזה התכוונתי, לא אמרתי שהפגאניות הנורדית = פגאניות סלאבית, פשוט אמרתי שההשערה שלי היא שאלה אותם אלים ושהדרך של העמים לעבוד אותם שונה כי התרבויות שלהם שונות והם התפתחו בדרכים שונות

Wing Chan

New member
הממ

1. מהפסקול של "לב אמיץ". אולי המנגינה בסרט לקוחה ממקום אחר, אבל שם אני שמעתי אותה.
2. אין פנתאון אלים סלאבי מקובע 100 אחוז מכיוון שכמות הקבוצות\חמולות\שבטים הסלאבים שחיו במזרח אירופה היה ענקי. יותר מזה אני לא יודע בהקשר לדתות הסלאביות, אז אשאיר את הבמה למי שכן יודע. מה שכן - הקשר לאסאטרו הוא כלכך חלש ורופף שהוא לא מורגש. הדת\מיתולוגיה הסלאבית לא הושפעה מאודיניזם ואודיניזם לא הושפע מהסלאבים. אם יש דמיון כלשהו (למשל עץ החיים - יגדראסיל באסאטרו ומקבילו עץ אלון ענקי בדתות הסלאביות) אז הוא קורה בגלל העובדה שכול מתיישבי אירופה התחילו מאותו עם (אינדו-אירופאים) והתפשטו למקומות שונים ופיתחו זהויות משלהם.

MetalSinagouge

New member
מודה מקרב לב על התשובות :)

אז ככה, השאלה על המנגינה עניינה בעיקר בגלל הסיבה ששמעתי אותה לראשונה באופן מודע אצל בחור\להקה של איש אחד בשם Bathory בשיר Hammerheart. ועכשיו עוד משהו- נתקלתי המון פעמים במושג אינדו-אירופאים, ותמיד שאלתי מה פשר הדבר, בעצם? איזה קשר קיים בין אנשים ותרבויות של הודו, לאירופה, חוץ מהתפתחות השפה? אני מניח שזה די טיפשי לשאול, אבל טיפשי עוד יותר להשאר באי הידיעה. ככה זה כשכל מה שמלמדים אותי בבית ספר הוא תולדות עם ישראל :S

למעלה